Mission 796

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: Mission 796

Příspěvek od agavel »

Mě to celé překvapuje i proto, že od něho mám Mission 752 freedom. Nejsou dnes už zrovna nejlepší a dají se sehnat za pár kaček, ale hrají na pořizovací cenu docela slušně. Na ně Roček víceméně naráží minimálně ještě u předchozích zvýrazněných 782 a e83, jako na výjimečně povedený model. Prostě nechválí všechny Mission soustavy, jen některé. A o 782 jsem si pak přečetl, že boční basáky hrají i frekvence 250hz, což už je směrové a někdy to zlobí. 796 jsem slyšel sám a dojem nebyl dobrý. Takže pro mě zůstává otázka nad celou současnou produkcí Mission. Přechod do Číny, v podstatě neexistující recenze hifi časopisů ve světě, kromě Pilastro setrvání ve vodách běžné komerční produkce... Pokud to tak objektivně je, bude možná načase popřemýšlet o nové značce do firemního portfolia. Nebo se za ty peníze opravdu nedají najít lépe hrající reprosoustavy? V tom případě zřejmě inflace v této oblasti musela malinko předběhnout dobu.
Docela by mě zajímalo, co by o zvuku 796 na výstavě řekl sám pan Roček. Jestli bude tvrdit, že tam hrály, tak se naše "preference" značně rozcházejí.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Tak jsem si dal práci a mrkl na Slovanet, jestli tam pan Roček něco nenapsal. A napsal. Ještě předem podotýkám, že na Slovanetu k nim nikdo nenepsal křivé slovo. Asi jsme blbí hifisti, kteří posloucháme podle toho, jak se nám co líbí a ne podle toho, jak to výrobci správně udělali.
Citace ze Slovanetu
Dobrý večer všem,

z výstavy a zejména z ohlasu na zvuk 796-ek mám veskrze pozitivní dojmy. Tímto všem známým i neznámým návštěvníkům pokoje 1107 dodatečně děkuji za projevené nadšení! Trochu jsme bojovali s akustikou pokojíku, v příchozí chodbičce byla basová rezonance, naopak přesně v místě posezu basové minimum. Tímto ať si každý koriguje své závěry, podle toho, kde se právě nacházel.

Několik veselých postřehů – prvně, všichni se ptali, které reproduktory právě hrají, tedy “zmizení“ bylo opravdu dokonalé Very Happy Dále ti, kteří nevěděli, že se jedná o 3-pásmo, hledali basový reproduktor (je umístěný na boku a na první pohled nebyl vidět) - nemohli věřit, že takový bas zahrají tak útlé soustavy. Často také zněl dotaz, zda se jedná o zvuk SACD, tedy vězte, že nikoliv, hrálo se výhradně z CD placek.

Jedno zklamání – kvalita donesených nahrávek návštěvníky včetně jednoho originálu Telarc. Přesto jsme hráli a neodmítali. Pokud jste trefili právě tyto okamžiky nebo zvuk levnějších Mission M 33i střídavě hraných na porovnání a spletlo Vás to, určitě přijeďte na klidný a nerušený poslech do Chrudimi, budete určitě mile překvapeni!

Hifi zdar!
Jan Roček

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Slyšel někdy někdo z vás Pilastro?

SALVO29
Kontaktovat uživatele:

Mission 796

Příspěvek od SALVO29 »

Mam MISSION 753 FREEDOM uz asi 15 rokov a som s nimi velmi spokojny. Pocuvam hlavne rockovu hudbu.
Teraz som si objednal MISSION 796 takze sa s nimi doma pohram a napisem svoje postrehy.
Ak budu horsie ako tie stare tak ich asi predam aj ked o dost lacnejsie. Nevadi urcite to nejako utiahnem :-)
Inak na fotkach z vystavy som si vsimol, ze tie bocne basaky na 796 vyzarovali tony hned na vedlajsie repro.
No tak to fakt nemohlo dobre hrat. Mali byt predsa umiestnene samostatne a bez prekazok.
To je podla mna dost velka chyba vystavovatela. Zatial sa majte a urcite napisem...

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Salvo
rozehrání trvá přibližně dva-tři měsíce. Hlavně se nelekni ostřejšího charakteru na středovýškách, možná by pomohl uprgade na výhybce. Pak napiš jak se ti jeví v porovnání se 753f. Já jsem je porovnával na přímo se 780 a teď momentálně mám 782se, které mi přijdou zatím nejmuzikálnější.
Rothaudio

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Jsem na to dost zvědavý. Měl jsem 752 freedom a 796 mě k cestě tímto směrem nepřesvědčily. Pokud je basák na boku, člověk na to musí mít vhodný prostor. Někde jsem slyšel, že problémem Missionů s bočním basákem je jejich dělící frekvence. Že to prostě hraje tóny, které už člověk dokáže směrově lokalizovat a to není dobré. Tak napiš postřehy, určitě to bude zajímavé.

SALVO29
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SALVO29 »

OK diky za rady a ked budem mat nieco nove napisem.
Mojou vyhodou je ze mam tri celkom dobre zosilovace a aj dost
dalsej aparatury takze bude trvat viac casu kym najdem tu najlepsiu
kombinaciu. Aj ja som dost zvedavy. :o

pietrro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pietrro »

Byl jsem si Mission 796 poslechnout na výstavě v Praze, byli zapojené s Meridian, ale nepřesvědčili mě, mám doma Mission 752 freedom, nebyl by to vůbec žádný posun! ;)

Odpovědět