Nové repro

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
vilda
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové repro

Příspěvek od vilda »

s tou impedancí to máš blbě
když má repro impedanci 8 ohm a ty točíš knoflík o kus dál, než u 4 ohm, tak do těch repro jde stejný výkon, protože ty s vyšší impedancí tomu zesilovači kladou větší odpor.

nicméně hlasitost beden (akustický výkon) primárně určuje clitlivost, nikoli impedance.

trochu mi uniká jak ti u 2,5pásma může chybět středák, když 2,5pásmo je vlastně dvoupásmo se dvěma střeďákama :shock:
samozřejmě ne vždy ale 2,5pásmo je konstrukce výhybky, to neříká nic zásadního o osazení. Dokonce můžeš mít stejný bedny (stejně osazené) s výhybkou 2,5 a 3 pásmo, to není žádný problém tam zaléži vyloženě co lépe hraje.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

No předpokládám, že na 2,5p jsou 2 basy (nebo středobasy), každý v jiném objemu +výškáč, vše na 2p výhybce. Alepoň to je klasika.
hlasitost beden určuje clitlivost => a jak je to při dB/1W/1m, resp. dB/2,83V/1m, resp. citlivost uvedená v katalogu ?

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

já ten tvůj dotaz? s citlivostí nějak nechápu ať to čtu zprava nebo zleva. S tim 2,5 pásmem co je klasika a neni, to nevím. Na druhou stranu, ty repráky můžou být ve společné komoře a nemusí. Prostě 2,5pásmová konstrukce je dle mého nzoru konstrukce výhybky. Fakt je že se v podstatě nepoužívá pokud je tam nějaký menší než 5" střeďák, protože tam to nemá víceméně smysl, protože ten basy stejně nehraje. Na druhou stranu, že by středobas nehrál středy, to si nemyslím. Vem si kolik 2p regálovek hraje perfekní středy a taky mají ten tvůj "špatný" středobas. Stejně tak spousta sloupů má klasickou 3p výhybku a taky používá na středy spíše středobas, než klasický střeďák.

Já už sem to psal jinde, by mně zajímalo, jaký bedny se ti zdá, že hrají blbě středy, pak by si člověk mohl udělat obrázek.

vilda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vilda »

S tou citlivostí sem to myslel tak
Že když máš repro s impedancí řekněme 4 ohmy a citlivostí 86 dB a druhé s impedancí 8 ohmů a citlivostí 89 dB, tak to s citlivostí 89 dB ti bude hrát hlasitěji.

Drobný problém může být v tom, že je u beden nepřímá úměra ve vztahu citlivost a kmitočtový rozsah zejména na basech, proto mají například PA tak malý rozsah směrem dolu. Protože čím chceš vyšší citlivost, tím je třeba pro basy větší membránu. Proto není velkým problémem udělat bednu, která bude hrát řekněme s 6,5“ reprákem pěkně i basy, ale za cenu snížení citlivosti oproti tomu, kdyby měla řekněme 8“ nebo 10“.

Odpovědět