Parametry reprosoustav

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
vision
Kontaktovat uživatele:

Parametry reprosoustav

Příspěvek od vision »

Zdravím,
mám možnost koupit set highendových reprosoustav. V setu jsou dva sloupy a dva subwoofery. Vyšlo by mě to na nějakých 50tis.
Ta cena je mnohonásobně nižší, než bych za ně dal v USA. Můžete se podívat na stránky výrobce: zale-voxhifi.eu
Jde mi ale o parametry těch reprosoustav, takže pokud mi je zhodnotíte, budu vám vděčný :-)

Sloupy:
nominal impedance 8Ohm
frequency range 38 - 22000Hz
sensitivity 98db
crossover 3000Hz
amplifier 5 - 200W

subwoofer:
rated power 300W
maximum power 600W
nominal impedance 8Ohm
frequency responce 30 - 300Hz
mean sound pressure 89dB (1W/1m)

Tony
Kontaktovat uživatele:

Re: Parametry reprosoustav

Příspěvek od Tony »

A k čomu ti to bude?
Fakt žasnem...

ron

Příspěvek od ron »

nejak sa mi nepodarilo dohľadať o ktorý model zo stránky výrobcu sa jedná. z tých parametrov vidno akurát tak že stĺpy majú pekne vysokú citlivosť 98db čo je hodnota vynikajúcich hornov a fullrangov vhodných k single-ended lampáčom. vzhľadom k deličke na 3000 Hz to ale fullrange nebude, že.. píšeš highendových, tak to asi nebudú ani PA-čka..
a ešte ma napadá, že to bude dvojpásmo :) bohužiaľ to najdôležitejšie z tých parametrov vydedukovať nepôjde, a to je zvuk.

Dva subwoofery sú dobrý nápad, to bude set zladený so stĺpmi? lebo ak nie, ako poriešiš ich integráciu so zvyškom reťazca? ako sa napoja na spodky tých stĺpov, ktoré hrajú od 38Hz ?

papier ale znesie veľa a kým neuvedieš o čo konkrétne sa jedná, bude si tu polovica cucať z prstu a druhá polovica ťa oprávnene pošle tam kde slnko nesvieti, pretože namiesto toho aby si si zašiel do štúdií a na návštevy k pohostinným hifistom a počúval , si zarábaš na malér nakupovaním naslepo. ale i to je cesta, ktorou sa pri opatrných nákupoch a predajoch dá dopracovať k vypočúvanej a vysnenej zostave.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Podle fotek to vypadá jako highend za statisíce - luxus, na pohled ušlechtilý materiály a pak ceny 2-3 tisíce dolarů... Tady něco nehraje *taktone* Přijde mi to jak klasický čínský "highend" (nablýskaný a kolotočářský) *thumbs down* Bez možnosti si to pustit doma je to pak čiré šílenství :!:

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Můžu sem dát pár obrázků, ale víc parametrů k dispozici nemám.

Obrázek
Obrázek

Poslech je téměř nemožný, musel bych jet cca 700km.
Dočetl jsem se, že ozvučnice dělá nějaká významná společnost vyrábějící nábytek ZALE a zbytek dělá VOX HIFI. Je to celé Američanů, ale má to nějakou spojitost s Polskem. Jakou, to nevím. Divné je, že na netu nemůžu nic najít. Jen ten jejich web.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

No celý to smrdí... Bez nemožnosti poslechu ruce pryč! Navíc když na netu není nikde žádná recenze nic... Byl bys velký hazardér!

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Tak jsem se ještě dozvěděl, že samotné reproduktory jsou Visaton. Tedy u těch subů. S největší pravděpodobností to bude stejné i u sloupů.
Nějak to celé nechápu. Ale vypadá to fakt dobře.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

No nechcem hrat mudreho, ale 700km zas nieje tragedia ;)

pre gramec som siel na otocku z BA do Karvinej, pre zosik do Prahy, v Ostrave v bazare som bol snad 5krat...

Ak vazne nad tym uvazujes, urcite tam treba ist.

Ale inak sa mi na pohlad velmi pacia *palec*

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

700 tam, 700 zpátky... to je dost, jen na poslech.
Ale pravda je, že bez poslechu je to blbost.
Budu plánovat cestu :-)
Ještě zpět k těm parametrům.
Je v pořádku, že ten sub má frequency responce 30 - 300Hz?
Myslel jsem, že čím je to první číslo nižší, tím lépe.
Jsou suby s frekvencí od 17Hz.
Možná plácám blbosti, tak mě nekamenujte.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Řek bych, že tvé Kappy zahrají 30 Hz také a možná i lépe... a pokud ne, tak je někde chyba. Akustika, zesilovač...

check
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od check »

Ten páskový měnič je podle fotky Aurum Cantus AC G1 za asi 7tis. kus - ten jsem slyšel a hraje dobře. Jestli je subbas Visaton, tak to bude TIW 300, ta je dobrá kus stojí cca 7tis. kus. Středobas nevím prostě nějaké PAčko kolem 3-5ti tisíc za kus.
Pokud je uděláná dobře výhybka, tak to bude poslouchatelné, ale rozhodně to bude mít svůj zabarvený zvuk. Takže rozhodně dojet poslechnout. Koneckonců by ti to stejně těžko poslali poštou.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Pánové nevím proč by to mělo smrdět. Tu firmu neznám ale někde jsem to už viděl na webu něco mi to sakra říká.

A jen podle té fotky to vypadá dobře. Je to klasický styl. Papírové reproduktory bas v subu i ve sloupech s velkou plochou membrány tak proto ta citlivost. Páskový víškáč. Celé to vypadá jako na způsob horny, koaxiálu atd. prostě to bude repro s vysokou účinností a muzikálním projevem jak už to bývá u papírových reproduktoru. Na zadní straně sloupu je vidět napájení pro dva zesilovače (bi-amping) a výšková sekce má regulátor citlivosti. Tyhle konstrukce bývají dobré ale potřebují větší místnost. Jako čína to opravdu nevypadá! Tohle bude malá zakázková výroba tak jako u Louwtheru třeba. Určitě já bych teda vyrazil na poslech, protože pokud bych měl zájem a zaplatit 50tisíc tak náklady nejsou tak hrozné a poslech na místě vše potvrdí za ano či ne. Jen bych dodal, že tohle bude hrát jen dobře s elektronkovou jednočinnou třídou případně nějaký hodně dobrý tranzistor v třídě A s lampovým preampem.

Napiš jestli jsi tam byl a případně koupil.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

tak stačí si přečíst jejich stránky. Je to mala rodinná firma z usa. Takové DIY na profi úrovni. Zabývají se výrobou reprosoustav s širokopásmama, horny a používají reproduktory Seas, Visaton Aurum cantus,. Pokud to mají dobře navržené bude to dobré. Rozhodně ale lampy k tomu. Mě by tohle zajímalo. Není to nic pro začátečníky :D

Bass 17Hz nic neříká. Moje zkušenost je taková, že nejlepší optimum nalazení basreflexu a ozvučnice je kolem 40-45Hz. Nižší frekvence pak většinou ty reproduktory sice zahrajou ale ty basové reproduktory jsou pomalé a líné, zvuk je zmatlaný..

Odar

Příspěvek od Odar »

Nie je lepsi napad k tym 50 000 CZK prihodit to, co by si dal za benzin / naftu na cestu a kupit DIY budky doma, v pohode, bez stresov, s vypocutim, od overeneho cloveka, bez problemov? *sunglases*

palipol
Kontaktovat uživatele:

Zale audio?

Příspěvek od palipol »

Z300, ktoré sa im najviac podobajú, stoja na stránke výrobcu - zale-voxhifi.eu - 7000USD (cca 5200€), podobný sub som nikde v ich ponuke nenašiel...pomerne dobrý sub stojí, povedzme, 1500€, tj, za dva 3000€.
Dohromady to činí hrubým odhadom nejakých 8000€....ak takýto, nový, originálny set niekto predáva za 2200€, tak niečo nie je v poriadku, alebo je blázon a je treba to využiť. Je to samozrejme úvaha, ale na stránke výrobcu to nevyzerá, že ich po stovkách robí v Číne pod vlajkou USA, alebo končí a vypredáva skladové zásoby za babku.
Podobný set s jedným subom "Tower Of Power" majú nacenený na 20000USD....

1.Ak je niekde ponúkaný set inzerovaný a stále sa nepredal, prípadne sa ich predalo už 10 a ďalšie sú na ceste, bol by som opatrný.
2.Snažil by som sa získať čo najviac informácií priamo od tohto predajcu a aj cez ne zistiť, čo je zač.
3.Detailná obrazová dokumentácia podmienkou, nebál by som sa ju konfrontovať to s originálnym výrobcom.
4.5x by som si overil deklarovanú cenu.

Až potom by som vyrazil na cestu.....

Odpovědět