Pomoc s výběrem předních regálovek, Wharfedale Evo 4.1, Acoustic Energy AE300, Dynavoice Definition DM-6

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Denkez
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s výběrem předních regálovek, Wharfedale Evo 4.1, Acoustic Energy AE300, Dynavoice Definition DM-6

Příspěvek od Denkez »

Mutislav: Řekl bych, že s žádnou z beden neuděláš chybu, ten úvodní předvýběr je dobrý. Konečný verdikt ti řeknou jen tvé uši, tady se to nedozvíš.
Sloupy Dynavoice DF-5, ze kterého jsou regály DM-6 odvozeny, jsem měl a hrály na svou cenu opravdu dobře.
Wharfedale EVO 4.2 jsou zajímavé tím, že to jsou plnohodnotné 3pásmovky. Určitě bych si je šel poslechnout, pokud máš možnost.
Že jsi přiznal, že je budeš provozovat na AVRku, udělal jsi taktickou chybu.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pomoc s výběrem předních regálovek, Wharfedale Evo 4.1, Acoustic Energy AE300, Dynavoice Definition DM-6

Příspěvek od RedBaron »

Bedny vybíráš fakt slušné, ale to AVR je zabije a čím lepší budou, tím o víc z nich přijdeš.

Mutislav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mutislav »

To: Bazi 36
Yamaha, stejně jako ty sloupy. Byla to jedna řada.
Nicméně domácí kino jako prioritu neřeším. Nebo alespoň Zatím ne. Je to přidaná hodnota.

Mutislav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mutislav »

Denkez píše:
19 dub 2020 10:01
Mutislav: Řekl bych, že s žádnou z beden neuděláš chybu, ten úvodní předvýběr je dobrý. Konečný verdikt ti řeknou jen tvé uši, tady se to nedozvíš.
Sloupy Dynavoice DF-5, ze kterého jsou regály DM-6 odvozeny, jsem měl a hrály na svou cenu opravdu dobře.
Wharfedale EVO 4.2 jsou zajímavé tím, že to jsou plnohodnotné 3pásmovky. Určitě bych si je šel poslechnout, pokud máš možnost.
Že jsi přiznal, že je budeš provozovat na AVRku, udělal jsi taktickou chybu.
Že jsem přiznal AVR jsem udělal fakt taktickou chybu. :D To jsem zjistil záhy. *headbang*
Trochu mě to mrzí, tuplem když vím po srovnání oněh sloupů s malými repro Tannoy jaký je slyšet obrovský rozdíl ve zvukovým projevu.
Prostě na bednach záleží i u AVR.
Chápu rozdíl mezi stereo zesilovačem a AVR. Proto také nevybírám repro za 50000 ale “jen” v ceně do cca 15000,- :)

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Mutislav píše:
19 dub 2020 11:47
To: Bazi 36
Yamaha, stejně jako ty sloupy. Byla to jedna řada.
Nicméně domácí kino jako prioritu neřeším. Nebo alespoň Zatím ne. Je to přidaná hodnota.
Může se ti stát, že bude mít multikanál podivuhodný zvuk. Ani ne tak kvůli jiné značce efektovek, ale ten centr by měl být pokud možno stejné značky, neřku-li série jako repro hlavní. Ale pokud "multišænl" nehrotíš, jak píšeš a je to pro děcka na pohádky.......

fb_jaroslav3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_jaroslav3 »

Ahoj, tak co si na konec vybral a jak jseš spokojený ? Mám doma od včerejška pujcene evo 4.2, před tím týden dm6 a před tím.mesic audio monitor bronze 2 ... Na Evo se moc krásné kouká, ten ořech a zpracování je famózní, Bass reflex dolu je taky super, jen ta cena no ...19.500,- ale hraje to ... Provozuji Yamaha r-n602

Mutislav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mutislav »

Ahoj,
Také jsem měl ty bedny všechny doma, DM6, Evo a třetí bedničky byly Acoustic Energy AE300. Vždy jsem měl dvoje zapnuté a přepínal mezi nimi.
Upřímně ty Evo se mi projevem líbily nejméně, byly zvukově tak nějak jakoby schované za plachtou. AE300 hrály nejlépe, ale pouze někde od 70% nahoru, pak hrály krásně v celé šíři pásma od basů až nahoru. Pokud byly potišeji tak tomu chyběly cinkavější výšky. Přitom mají menší zatížitelnost, tedy malinko riziko odrovnání. DM6 hrají v celém spektru nádherně a to i při nižších hlasitostech. Možná jsou v projevu prvoplánovitě trochu dravější, ale mi to nevadí, a to i když poslouchám někdy klidnější relax filmovou hudbu. Další výhodou je to, že i při nižší hlasitosti zaplní více prostor... a to i do dalších místností, potvrzeno manželkou. Při poslechu je slyšet všechno, co v té hudbě je. Při poslechu referenční skladby "No Sanctuary Here - Chris Jones" jde husina po zádech. DM6 zvládá i nižší basy s bravůrou, středy se neztrácejí a výšky krásně cinkající.
Poté co jsem bedničky koupil a zapojil je ne jen na jedny dráty ale použil jsem zapojení Bi-Wiring tak mi spadla brada, jak se bedny rozzářily. Naprosto vážně říkám, že po zapojení Bi-Wiring hrají minimálně o 30% ještě lépe a dostávají se na úroveň beden 20000-30000Kč. a rozhodně se tam neztratí.
Jinak mám 2 skladby, které používají profi zvukaři jako referenční poslechovky na celém světě. Pokud bys chtěl ve wav a flac mohu poslat.
Konkrétně
No Sanctuary Here - Chris Jones
BOZZIO LEVIN STEVENS - Duende

S výběrem jsem takřka po roce stále úplně nadšen, bedny hrají denně.

Odpovědět