Problem s tlakovymi vyskaci na 3 pasmovych sloupech
Re: Problem s tlakovymi vyskaci na 3 pasmovych sloupech
Tim mas na mysli v ozvucnici uzavrit stred prickama mezi basakem a vyskou?
Tak prikladam slibene dokumenty. Kondenzatory a data k reprakum. Uz jsem to projizdel a je pravda ze vyhybka kterou mam osazenou je poddimenzovana. Bude nekdo schopny urcit jakou vyhybku zvolit?
Psal jsi něco o tom, že není problem vyměnit repro. Pro tebe by byl možná vhodnější tento výškáč.
https://www.hadex.cz/spec/q090a.pdf
Středak ma mit vlastni boudičku, která je umístěná v bedně. Velikost bude někde v tom pdf. K obsahu bedny pro basák musíš pak připočítat tu pro střeďák a měla by být o to větší. Najdi si na netu to pdf, co jsem ti psal. Jinak to budeme řešit pár měsíců. V tom pdf to psal člověk, co tomu fakt rozumněl. V PA bednách se nevyznám, ale v běžných bednách bývá ještě tlumení v podobě vatelínu nebo molitanu s většími póry. Určitě ne skelnou vatu nebo podobné svinstvo.
Boudička na středák by měla mít uvnitř rozměry cca 20x20x15cm a měla by být vyplněna vatelínem. A musí co nejlépe těsnit.
https://www.hadex.cz/spec/q090a.pdf
Středak ma mit vlastni boudičku, která je umístěná v bedně. Velikost bude někde v tom pdf. K obsahu bedny pro basák musíš pak připočítat tu pro střeďák a měla by být o to větší. Najdi si na netu to pdf, co jsem ti psal. Jinak to budeme řešit pár měsíců. V tom pdf to psal člověk, co tomu fakt rozumněl. V PA bednách se nevyznám, ale v běžných bednách bývá ještě tlumení v podobě vatelínu nebo molitanu s většími póry. Určitě ne skelnou vatu nebo podobné svinstvo.
Boudička na středák by měla mít uvnitř rozměry cca 20x20x15cm a měla by být vyplněna vatelínem. A musí co nejlépe těsnit.
Vsak ty ozvucnice jsou vytlumene komplet tlumenim. Ty sloupy jsou delane podle navodu a rozmery jsou dodrzeny podle planku. A to ze ma v 3 pasmovem pa sloupu byt stred oddelenej boudou slysim poprve a za me to neresi problem s tim vyskacem. Ano vyhybku mam nevhodnou ale jen pro ten vyskac. a ten muzu orezat prez cross+ bude equalizer. Ns druhem zesilovaci mam zapojen subbas taky delanej . Na zvuceni mensich akci uplne dostatecne. Nechapu ze mi to vsichni tak hejtujete. To aby se clovek priste bal nekde rozjet nejakou diskusi. A na rovinu pri stavbe te hudby jsem fakt nemel v planu vyrobit profi studío bedny za granat. Az par z vas obetuje energii a cas udelat si neco svepomoci a bude to vypadat aspon z poloviny jako tohle tak jsem zvedav jak ponesete kritiku takovyho kalibru. A ted do me.
No ty repráky jsou strašný srágory,rozdíl v citlivosti mezi vejškáčem a těma druhýma dělá téměř 15 dB.Zkus tam dát odporový dělič
R1=3,3 Ohm,R2=0,8 Ohm.To by mělo snížit citlivost o těch 15 dB s ohledem na jeho impedanci
(to vypočetl německý simulační program Boxim,dnes už existuje i v angličtině a je zdarma)
R1=3,3 Ohm,R2=0,8 Ohm.To by mělo snížit citlivost o těch 15 dB s ohledem na jeho impedanci
(to vypočetl německý simulační program Boxim,dnes už existuje i v angličtině a je zdarma)
Jinak na reakci jardy, ano proctu si to pdf.
Ja ale vim ze to nejsou zadne echte repraky ale znovu opakuji ze jsem od zacatku za tu hudbu nemel v planu vyhodit granat. Fajn takze to uzavreme s tim ze vymenim vysky za vhodnejsi a seru na to.
S tím hejtováním je to těžký. Elektroniku kupuješ, proč zrovna reprobedny jsou dělané? A proč to není nějaký ověřený projekt? Při hudbě je reprobedna dost důležitá a při hlasitější hudbě je potřeba tomu rozumět a mít repro pro správný výkon. Pokud odejdou reproduktory, můžou s sebou vzít i zesilovač a je to škoda peněz. A to se bavíme jenom o funkčnosti, neřešíme kvalitu.
Protoze to byla pro me vyzva a rad si delam veci svepomoci. Vsak ozvucnice je podle projektu akorat repra jsem vybiral ja podle sebe. Vsak proc bych to mel odpalit? Tak mi vycti co vsechno je na tom spatne krom slaby vyhybky. Nic. Ale kritiky koukam dost ze?
Tak to se omlouvám. Já občas zapomenu na pravidlo "Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet nebo chválit"
Stavět si repro, to není nic jednoduchého. Člověk už musí vědět co dělá a mít o tom znalosti. Pokud to dělá laik-výsledek většinou stojí za starou bačkoru a jsou to ve finále vyhození peníze a ztráta času. Dnes se dají v bazaru sehnat výborně hrající vintage reproduktory za pár kaček. Dám příklad koupil jsem Canton GLE 60 za 4500 Kč. Jsou téměř jak nové (přitom mají 45 let) . Snesou velké zatížení a ozvučí kvalitně místnost 25 m. Zvuk je opravdu velmi kvalitní. Porovnával jsem je i s novými reproduktory za 25 tisíc. Ty Cantony jsou přesto lepší. Pokud to nemáš na nějakou diskotéku nebo ozvučení obřího sálu, tak to je o ničem. Na kolik to vše vyšlo?
No jako ve finale jsem se divil,kdyz jsem to zpetne spocital a to jsem to delal s vidinou, ze kdyz si je udelam sam nebude me to stat tolik.