Quadtal Titan MK2, MK3

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
wokis
Kontaktovat uživatele:

Quadtal Titan MK2, MK3

Příspěvek od wokis »

Dobrý den,

uvažuji o těchto reprosoustavách a rád bych znal názor lidí co je mají a nebo je poslouchali nějakou dobu a nebo s nimi mají konkrétní zkušenosti.

mám malé nahrávací domácí studijko , kde pracuji na Mackie HR626 , které na mix jsou vcelku vpořádku a potřebuji bedny, kde bych si poslechl i to co se děje dole pod 45, kde Mackie končí. (dobré sluchátka mám)

od Titánů nečekám super referenční poslech, spíš poslech na komernčích repro, neboť repro budu používat z 95% na tradiční poslech (rock, metal, vážná hudba, elektro, pop rock)

Bydlím ve dřevostavbě ("měkké stěny") tzn. že basů se nebojím. místnost asimetrická ,38m2, bedny musí stát u zdi (bohužel, nebo max do 0,5 metru od zdi) a jdena bude v rohu.
současná akustika místnosti není nejhorší-Po zakoupení beden si změřím místnost a plánuju dořešit i akustiku dle těchto beden, dle poslechu bude třeba řešit reflexe od stěn a decay na středech.

OTázka: (ideálně na lidi co tyto bedny mají ,měli, nebo maj zkušenosti s nimi a nebo Vulkany)
1) myslíte že jsou ok pro cc 40m2 místnost?
2) umí hrá "potichu"?
3) ještě jsem zvažoval Revox Symbol B MK2 , nebo verzi Vulkan , nebyli by vhodnější ?

díky všem za názor k věci :)ať se daří !
Petr

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Quadtal Titan MK2, MK3

Příspěvek od Antony »

Quadral Titan MkIV používám několik let. Dříve v cca 25 m2 místnosti, poslední 2 měsíce v místnosti cca 45 m2. Vždy naprostá spokojenost, jen se musí patřičně upravit akustika prostoru. Měl jsem krátce také MkIII, jsou zvukově obdobné.
Tyto bedny jsou výsledkem dlouhé geneze a už je měnit nehodlám, jsou nejlepší, co jsem kdy měl. Symboly jsem měl taky nějakou dobu, Vulkany ne, ale Montany ano. S obojím se Titan vůbec nedá srovnávat, to je jiná liga.
Poslouchám tak půl na půl potichu, i pořádně nahlas. Obojí v pohodě. Výkonová rezerva a suverenita přednesu Titánů dovoluje poslouchat téměř cokoli jakkoli.

wokis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wokis »

všeříkající odpověď, v kterou jsem doufal. děkuji.
poslední otázka, jaký zesilovač používáte? ten jsem prozatím neřešil . prozatím pojedu na nějakém integráčí v ceně do 3k jako provizorium a poté časem něco finálního (peníze vidím nyní užitečněji vražené do akustiky místnosti),
Nejraději bych nějaký vintage reciever z vyšší řady... třeba sony V5, nebo něco takového, je to relevantní ? v zesákách se neorientuji. děkuji

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Používám tuto sestavu:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... sroll-epos
Vyzkoušel jsem toho hodně, a už nic jiného hledat nebudu, Sroll je zdaleka to nejlepší, co jsem kdy slyšel.
Jsem naprosto spokojený, už jen poslouchám hudbu.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Měl jsem Vulkány mk3 v paneláku (20m2) a transmission line jsem musel mít ucpané :), vyústění do stropu nedělalo dobrotu. Odstupy od zdi cca 0,5m jako máš možnost ty. Na takový větší kus hrajícího nábytku jsou docela přívětivé k zesilovači. Člověk co je ode mě kupoval je dokonce dráždil na nějakém AVR Onkyo vyšší řady 8-), ale jinak hrály pěkně se starým dělencem Onkyo nebo Vincent SV238. Nostalgicky vzpomínám *thumbs up*.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

*thumbs up*
Naposledy upravil(a) Mike_Czech dne 27 úno 2018 20:12, celkem upraveno 1 x.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Zdravím, mám Vulkány v místnosti cca 23 metrů s vyšším stropem. Naprostá spokojenost, ale je pravda, že potřebují pořádné krmení. Hrál jsem je na Integrovaném zesilovači Sony a Yamaha a nebylo to ono. Až když jsem sehnal dělený zesilovač 200W při 8 ohmech, tak to konečně začlo hrát. Co se týká tichého poslechu, tak na to tyto bedny moc nejsou. Ne že by se nedali poslouchat, ale není to ono. Na tichý poslech bych asi doporučil něco jiného. Prostor potřebují, ale pokud budou aspoň 30-40 cm od zdi, tak už to jde ;)

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Titany znám mkIII a mk IV. Oboje potřebují výkonný zesilovač, něco za 3000Kč k nim nebude adekvátní. Quadral k nim vyráběl packet zesilovačů pro jednotlivá pásma. Vulkany jsem užíval mk IV a mk V. Mému uchu je bližší mk IV. Obě řady potřebují také výkonnější zesilovač, i když jsou méně náročné než řady mkI-III. K nim byl také dodáván aktiv paket zesilovačů od Quadralu. Nároky na optimální výkon zesilovače je uveden na štítku. Držel bych se tohoto doporučení. Díky TML jsou méně náročné na odstup od zadní stěny. Zkoušel jsem je s int. zesilovači min. 2x200W/4 ohmy, (Lyngdorf 2x375W, MF NU-VISTA 2x500W,..) Obecně receivery nebo kterékoli zesilovače Sony bych k nim v žádném případě nedoporučil! Od Yamahy lze doporučit staré dělence s koncáky řady M, např. M70, M80 ... nebo MX. Místnost mám cca 38m2, bydlím také ve dřevostavbě. Konstrukce se chová akusticky jinak než jsem byl zvyklý ze zděné konstrukce. Neodráží basy, ale naopak je na určitých pásmech polyká. Doporučoval bych z tohoto důvodu místnost akusticky proměřit ještě před dalšími kroky...
Tichý poslech je taky v pohodě, ale zde záleží na zdroji, zesilovači a skutečně všech kabelech včetně napájecích. To vše se pak projeví i na schopnosti rozlišení při tichém poslechu.

wokis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wokis »

Diky za komentare a postrehy, levny zesak je prechodne reseni, nez dosetrim na adelvatni zesak a take si ho v klidu vyberu, pripadne odzkousim a i nactu o teto problematice. Dle mych zkusenosti je akustika mistnosti zasadni, proto bude druha v rade reseni a az pote zes. :)jsem casove vytizen toz nejde realizovat vse najednou a i tu radost z dobrych veci si chci pekne davkovat:)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Přišlo mi, že obrácené uspořádání reproduktorů (vysoko umístěné basáky) dělalo akustickou neplechu. Pak jsem pořídil JBL 5000Ti a nic podobného se nedělo.

wokis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wokis »

To spis bude mistnosti, ne? Zda se mi malo pravdepodobne , ze nejvyssi model reproduktoru by vypustili s nejakym elementarnim problemem jako je nevhodne umisteni reproduktoru ve skrini. Je mozne ze to je i TL ozvucnici vs basreflex u jbl ti( snad se nemylim ze jbl ba reflex)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Však jsem myslel problém u mě v pokoji s akustikou, ne špatně navržené repro! JBL 5000Ti má bassreflexy ;).

wokis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wokis »

Aaa , ok:) mozna i titany jdou oproti ti5000 hloub a to se ve zdenych domech resi hure.o vikendu si pro drobky jedu tak se uz moc tesim. Pak se podelim o zazitky. Jinak ohledne zesilovacu uvazuji o jine ceste, a to aktivni vyhybka pro tri pasma a k tomu nejake normalni koncaky. To by mohlo byt cenove podobne jak jeden dobre zesak a vysledek by mel byt o kus lepsi , nebot by se odstranil fazovej nesvar pasivnych vyhybek. Coz si mysl ze ovlivni zvuk vic jak zazracna linearita a infinitne nulove zkresleni lepsich zesaku.... ale na t nz dojde utece nejaka voda. Tak je cas si vse v klidu prokoumat.
Z mych aktivnich monitoru jsem na toto reseni zvyklej a pocitove ty aktivky prodte hrajou tak nejak lip jak normalni pasivni bedny, ale muj nazor je zalozen na malym mnozstvi naposlouchanych beden, takze si za nazorem prozatim nedtojim nijak pevne

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

V reálných podmínkách jsou veci často jinak než v teoretických předpokladech... ať se očekavani naplní.

wokis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wokis »

Tak titany sou doma,:))) jsou opravdu obrovsky a nadherny , lahoda. Se zvukem jsem spokojen je z 70% , na vine je slaboucky zesak. Takze hodnotit nema smysl, ale uz ten citim ten potencial.

Odpovědět