Revox Symbol B Mk II

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
vintage
Kontaktovat uživatele:

Re: Revox Symbol B Mk II

Příspěvek od vintage »

sostakovic píše:Když už jste toto vlákno vytáhli, tak něco napíšu.

Poslouchám je skoro 2 roky, teď už na tvrdším železe. Hrajou parádne. Výběrové řízení na nástupce se vleče a vleče. Asi bude muset být nepoměrně dražší. Najít něco v ceně do 50 bude problém. Čím déle je mám, tím je mám radši. Zkušenost Vintageho (byť s jinou verzí) potvrzuji. Taky nemám rád navoněné moderní cinkošení. Revox hrajou opravdově, obyčejně, skoro jako na koncertě, nic jiného nečekám. Navíc nemají extrémní nároky na zesilovač.
Najít něco v ceně do 50 tis (z druhé ruky samozřejmě, současné bedny za 50 tis jsou hračky pro děti) je skutečně oříšek, jsou tu například JBL 250ti nebo Vulkany. Ale obojí bedny jsou mnohem náročnější na zesilovač (hlavně Vulkan) a umístění v prostoru. Symbol hraje téměř kdekoli, navíc má charakter, který když člověku sedí, tak si dokáži představit, že je upřednostní... Poměrem cena/výkon je absolutním vítězem *thumbs up*
sostakovic píše: Bohužel málo lidí má zkušenosti s podobnými reprobednami, pak vznikají nesmyslné předsudky, že rvou uši a jsou jen na rock. Naopak, myslím, že jsou univerzální a dá se na nich v pohodě poslouchat klasika, což bývá největší problém. Malé budky jsou na klasiku bez šance, už si začínám myslet že jakékoliv malé budky...
Těch předsudků je bohužel více, rock zahrají excelentně, ale klasiku rovněž, a co zahraje dobře velký symfonický orchestr se sborem tak zahraje dobře cokoli, i audiofilní cinky pinky pičoviny. Argument, že velký bedny s basákem nezahrají v menší místnosti je taky směšnej, navíc Symboly nejsou ani nijak obrovský a klidně si je dokážu představit v 12m2 pokoji...

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

"Argument, že velký bedny s basákem nezahrají v menší místnosti je taky směšnej"

Tohle zevšeobecňování a zjednodušování je bolest fór a přispěvatelů s nedostatečnými zkušenostmi.
Pokud to bude v paneláku, problémy tam budou výrazně větší než v místnosti s "měkkými" stěnami, které pohlcují basové frekvence.
Dále nejde jen o velikost či plochu basového měniče, ale i o jeho parametry a naladění.
Méně důležitý, ale nezanedbatelný aspekt je ještě chování použitého zesilovače a reprokabelu.
Noble Audio - výroba a prodej

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

NA: Díky za názor.
Zajímá mě to. Vzhledem k tomu, že se jedná o jinou problematiku, založil jsem vlákno o vztahu velikosti basáku a poslechovky.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=7218
Sem prosím jen příspěvky k Revoxům.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

sostakovič : jestli chceš jít dál v podobné kategorii jako jsou revox symbol tak cesta vede přes JBL Ti250 nebo některý Vulkany a Titany nejlépe ta řada se dvěma pásky.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Tady jsou slíbený fotky:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Díky za foto, v reálu vypadají moc pěkně, takový malý, kompaktní, dětský :)
I ta barva mi příide v pohodě!

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Oproti Vulkanům jsou vcelku dětský, ale zvuk menší nemají :-) Jsou vyšší a hlubší jak Tvé MKII, jsou ale užší, díky čemuž vypadají MKII jako betelnější :-)
Barva je v pohodě, dokázal bych si je u sebe doma představit na stálo... Myslím, že se jedná o ořechovou dýhu.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

vintage: Krásný pořádný bedny, nádhera! *thumbs up* Ty basáky mají každý svoji ozvučnici, jsou od sebe oddělený? Nebo jak je to řešený?

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

vintage píše:Oproti Vulkanům jsou vcelku dětský, ale zvuk menší nemají :-) Jsou vyšší a hlubší jak Tvé MKII, jsou ale užší, díky čemuž vypadají MKII jako betelnější :-)
Barva je v pohodě, dokázal bych si je u sebe doma představit na stálo... Myslím, že se jedná o ořechovou dýhu.
Když na ně koukám vedle sebe, tak ty Revoxy bych osobně ještě raději zakryl mřížkou než ty Quadraly. Tahle verze bude asi tak velká, jako to co prodávám (menší Montany) a to teda v 12m2 už nevím nevím. Dýha vypadá docela hezky, ale jsou takový docela kubistický. Ale slyšet je by mě zajímalo. To mezi basákama je nějaká forma bassreflexu?

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

to Milan_: ano jsou od sebe oddělený, každý má svou komoru

to Agavel: Proč bys je zakryl? Když posloucháš je vždy nutné mřížku odstranit, jinak to hraje znatelně hůře! Vulkany jsem měl odpojený proto byly zakryté, při poslechu vždy odkrývám. Velikostně jsou opravdu podobné jak tvé Montany. Ty mají také 10" basák? Tady jsou mezi dvěma 10" basáky dvě "komory" sloužící jako bassreflex. Pokud by tě zajímaly, stav se na poslech, jsi vítán!

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Trochu z jiné strany - maje doma MK II i MK III, je zajímavé srovnání. Každý typ má o dost jiný zvuk. Už se těším, až se vintage zastaví a porovnáme, zatím nebudu psát svůj názor, ať neovlivňuji dopředu.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

To jsem opravdu velmi, ale velmi zvědavý! Nějak tak ale tuším :twisted:
MKIII bude otevřenější na výškách a středách a MKII bude mít suverénější bas... Uvidíme, třeba to bude úplně jinak :)

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Je to trochu jinak :lol:

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

od dadaft v dnes, 09:46

???

Nerad bych ovlivňoval před přímým srovnáním ze stejného zdroje signálu a stejného zesilovače. Napsat, co slyší moje uši, by bylo jednoduché, pokud to samé uslyší i "vintage", pak se dá říct, že to asi bude i objektivní.

Odpovědět