Revox Symbol B Mk II

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
vintage
Kontaktovat uživatele:

Re: Revox Symbol B Mk II

Příspěvek od vintage »

Tak jsem je slyšel vedle sebe: MKII vs. MKIII. Starší verze je tlustší, nižší a má větší basáky (12") z toho jeden pasivní. Novější MKIII má přepracovaný výškáč, střeďák a má dva aktivní 10" basáky a double bassreflex vyústěný zepředu. Testovalo se na zesilovači Revox B750MKII...
Jak to hraje?
Překvapivě každá bedna úplně jinak. MKIII má určitě modernější zvuk, vykreslí více detailů, je více jakoby "highendová", více zvoní a zvuk je jakoby otevřenější. MKII jako by měly zvýrazněný nižší středy, což může působit plnějším, kompaktněším dojmem. Basy mají bedny podobný, nebyl čas na delší testování ale Seiki tvrdil, že se na ně zaměřil a MKIII mají bas lepší. Na první poslech "normální" nahrávky mi ale přišly basy +- stejný. MKII se zdají sice méně detailní, ale na druhou stranu jsou velmi příjemný s o krapet větším zvukem a jsou možná vhodnější pro dlouhodobější poslech. Detailnost MKIII může někoho po čase srát. MKIII na první poslech okamžitě zaujmou, ale MKII hrají jakoby "normálněji".
Myslím, že souboj dopadl nerozhodně 1:1 a výběr modelu záleží na osobních preferencích každého hifisty. Myslím, že většina dnešních hifistů dá přednost MKIII, dřevní vintagisti sáhnou po MKII.

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Tak, a je to venku.

Současně jsem pochopil, co jsem - současný dřevní vintagista, maje oboje repro doma *hura*

Dodal bych - MK III lépe zvládnou složité, nebo nezvyklé zvuky. Nevím v kolikati skladbách je naplno byskytara hraná na nejhlubších strunách a do toho polohlasem Fender piano. Tam jsem slyšel rozdíl, přes Mk III byl zvuk o něco čitelnější. Jinak - naprosto s popisem zvuku souhlasím. *2thumbsup*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ahoj
tobě i vintagemu k vlastnictví gratuluji. sice jsem tyhle Revoxy neslyšel, ale doneslo se mi od důvěryhodného zdroje, že se jedná o špičkové kousky.
*thumbs up*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Včera se objevily Revoxy Symbol B MK III na Ebay.de v TOP stavu za cenu 1.499 €.
Obrázek
Link: http://cgi.ebay.de/Revox-Symbol-B-MK-II ... 2eb689ab57
Obrázek

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

http://cgi.ebay.de/Legendarer-Klassiker ... 1c1d5a890e

Úplně zadarmo! *2thumbsup* Když si vezmu co dnes koupíte za 35 tis z druhé ruky za hrůzy...

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Ze zvědavosti jsem si nedávno pořídil REVOX FORUM B mkII.
Sice nevím, kam je dám, ale ve spojení s kvalitním zesilovačem je neskutečné, jaký pohodový zvuk z nich leze *thumbs up*
Pokud by někdo hledal regály s vynikajícím a zároveň mohutným zvukem, mohu vřele doporučit ... a navíc krásně voní ořechovým dřevem :)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

a čím je krmíš ? (myslím zesilovač) každá informace dobrá jest

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

O finálním "krmení" ještě není rozhodnuto, ale zatím hrály přes koncák Jeff Rowland 102 (2 x 200 W/4 ohmy) nebo Nuforce 9 v2 SE (2 x 300W/4 ohmy).

severino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od severino »

Jak si stojí Symbol B MK I v porovnání s Symbol B MK II? Vzhledově se mi víc líbí jedničky :)
A dají se srovnat s JBL 250ti, nebo je JBL někde jinde?

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

vintage píše:
14 črc 2011 12:26
MKIII má určitě modernější zvuk, vykreslí více detailů, je více jakoby "highendová", více zvoní a zvuk je jakoby otevřenější. MKII jako by měly zvýrazněný nižší středy, což může působit plnějším, kompaktněším dojmem. Basy mají bedny podobný, nebyl čas na delší testování ale Seiko tvrdil, že se na ně zaměřil a MKIII mají bas lepší. Na první poslech "normální" nahrávky mi ale přišly basy +- stejný. MKII se zdají sice méně detailní, ale na druhou stranu jsou velmi příjemný s o krapet větším zvukem a jsou možná vhodnější pro dlouhodobější poslech. Detailnost MKIII může někoho po čase srát. MKIII na první poslech okamžitě zaujmou, ale MKII hrají jakoby "normálněji".
To byla předpověď jak z delftské věštírny. Po několika letech bydlení s oběma páry reprobeden nakonec našly MK III letos nového majitele. Tak dlouho jsem poslouchal a poslouchal a poslouchal, až jsem nakonec poslouchal jen na MK II. Hrají tak, že je můžu poslouchat pořád a se zvuku nejsem "utahaný".
*sunglases*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Seiko píše:
23 črc 2017 21:07
vintage píše:
14 črc 2011 12:26
MKIII má určitě modernější zvuk, vykreslí více detailů, je více jakoby "highendová", více zvoní a zvuk je jakoby otevřenější. MKII jako by měly zvýrazněný nižší středy, což může působit plnějším, kompaktněším dojmem. Basy mají bedny podobný, nebyl čas na delší testování ale Seiko tvrdil, že se na ně zaměřil a MKIII mají bas lepší. Na první poslech "normální" nahrávky mi ale přišly basy +- stejný. MKII se zdají sice méně detailní, ale na druhou stranu jsou velmi příjemný s o krapet větším zvukem a jsou možná vhodnější pro dlouhodobější poslech. Detailnost MKIII může někoho po čase srát. MKIII na první poslech okamžitě zaujmou, ale MKII hrají jakoby "normálněji".
To byla předpověď jak z delftské věštírny. Po několika letech bydlení s oběma páry reprobeden nakonec našly MK III letos nového majitele. Tak dlouho jsem poslouchal a poslouchal a poslouchal, až jsem nakonec poslouchal jen na MK II. Hrají tak, že je můžu poslouchat pořád a se zvuku nejsem "utahaný".
*sunglases*
To byla teda doba než sis vybral ty pravý *2thumbsup* já mezitím vystřídal mraky jiných beden, ale ty víš, že jsem v hifi vcelku dost promiskuitní :-)

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

severino píše:
19 úno 2017 11:47
Jak si stojí Symbol B MK I v porovnání s Symbol B MK II? Vzhledově se mi víc líbí jedničky :)
A dají se srovnat s JBL 250ti, nebo je JBL někde jinde?
S 250ti se to nedá moc srovnávat je to jiný zvukový charakter. 250ti chtějí hlavně silnější krmení.

Odpovědět