Rozbitá reprobedna

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
elMuerte
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozbitá reprobedna

Příspěvek od elMuerte »

samozřejmě že při malém proudu má vlákno žárovky malýodpor, ale čím víc budu hlasitost zesilovat tím víc se budou výšky ztrácet, proto píšu tu úvahu jestli je 28 ohmů (maximum při daném napětí) je správně, protože se mi zdá že na ochranu toho výškáče stačí pár ohmů, maximálně těch 6 ohmů.
Ten 50W halogen má maximální odpor 14ohmů, sice se mi to zdá jako taky hodně ale pořád poloviční hodnota oproti 28ohmů.

No prostě mi jde o to aby se ty výšky neutlumili moc no.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ide o stredný výkon, počúvaš hudbu s dynamickými špičkami možno 20dB nad stredným výkonom. To vlákno v žiarovke má nejakú tepelnú zotrvačnosť, nezohreje sa za 5ms. Ale urob ako myslíš..

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ešte dodatok, pozri si toto. Je tam uvedený povolený šumový príkon 40W ,ale to je v zmysle uvedenej normy príkon v celom akustickom pásme na vstupe do výhybky podľa obrázku. Za tou výhybkou z toho širokospektrálneho šumu zostane možno 3-5W.

elMuerte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elMuerte »

Tak jsem se po opravě dokopal k měření.

Nejprve oprava, spočívala ve vyříznutí staré kmitačky a očištění plastového rámečku:
1.jpg
Poté nalepit novou kmitačku přesně doprostřed kolečka, pěnu jsme nesundávali, protože jsme napřišli na to jak. Trhala se i s kmitačkou. Tady to je trochu nevyřešené, nechápu proč to výrobce dodává s tou pěnou.
3.jpg
no a protože dráty vedou z kmitačky po jedné straně, tak jsme je nalepili tím stejným lepidlem po obvodu a použili drátky z UTP kabelu pro jejich napojení až na konektory.
5.jpg
A teď to překvapení, on ten opravený výškáč hraje líp než původní v nerozbité bedně !!!
Výsledek měření:
červená čára - opravovaná bedna s rozbitým výškáčem.
zelená čára - druhá bedna bez rozbitého výškáče.
po opravě.jpg
Bohužel na poslech taky hraje líp, je taková živější a bohatší na zvuky, ta původní hraje tak jakoby tlumeně. Nejspíš provedu výměnu kmitačky i na původní bedně.

tady jsem ještě zploštil ty křivky a ten rozdil víc vynikne:
po opravě zploštění křivek.jpg

Odpovědět