TANNOY TD12 DUAL CONCENTRIC

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: TANNOY TD12 DUAL CONCENTRIC

Příspěvek od lachim »

dzyan

v pohodě.
díky.

naim hrál v mnichově jak z praku.
hráli z toho nového hardiskového přehrávače.
naim thx??
nechtěli jsme věřit, že je to z disku.
vystavená byla i 555ka. zase jsem slintal.
až jí budeš mít, tak se k tobě vloupám.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dzyan

Příspěvek od MB »

primare píše:Tyhle bedny jsou pro mne designový skvost. Na loňském highendu hrály v jedné místnosti Tannoye, tak jsme se tam s MB vrhli... No, za chvíli jsme odcházeli hluboce zklamáni. Hrálo to jak sud od nafty... Mohlo to být čímkoliv, ale po Loganech to byl pro mne propadák nr.2... Vím, že můj příspěvek nemá žádnou vypovídací hodnotu, neb si nepamatuji přesné označení beden. Snad někdo upřesní... Jinak...moc rád bych tyhle krasavce slyšel hrát tak, jak popisuješ... Moooc se mi líběj :)
Ano su to oni, ta 1812ka hrala ako z vedlajsej miestnosti, predajca to hodil na zosilovac a CDplayer, vraj to ma pozicane a oni to nepredavaju...divna prezentacia drahych bedni....

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Mb
Co to je 1812ka?A co to tam hralo za Tannoye?

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Lachim muzes napsat tvoje detailnejsi zazitky z Mnichova co se tyce naimu do meho vlakna o Naimu?Dik

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Boxer muzes mi priblizit tvoji sestavu a repro ktere mas a kterou popripade povazujes za ten tvuj GRAL?Ja uz svuj Gral mam i kdyz vim ze bych se urcite mohl posunout take dal,treba vyssi rada Naimu a vyssi rada Tannoy treba Westminster Royal.V dane cenove relaci jsem asi nemohl dal dojit.Tedy zduraznuji v mem vkusu vnimani HUDBY!!!

boxer

Příspěvek od boxer »

Nebudu si zde stále přeměřovat pindíka,kdo ho má většího.Je rozdíl co člověk může mít doma a rozdíl v tom,co by chtěl a považuje za svůj TOP.
Mohl bych zde vyjmenovat mnoho přístrojů různě sestavených a vyzkoušených sestav,ale proč?

Můj grál zvuku je ten,co hraje přesně,pravdivě,dynamicky.
Takže spojení komponentů Burmester,Bryston,Theta,Lyngdorf s bednama Utopie Focal,BW nejvyšší řady,TACy,Thiely, s přehrávači,Auidonet,Meridian,Linn,Lindemann, Je toho mraky.Je to však taky pekelně drahé.

Tannoye a Naimy by tam určitě nebyly.I ty referenční Tannoye ne,protože i kdyby byly zvukově super,dám taky na design a jmenované se mi tedy pranic nelíbí.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Boxer
Tady nejde o premerovani pindiku to mne vubec nenapadlo.Ja spise chtel vedet ktere firmy pro tebe jsou ten spravny pravdivy zvuk.To jsi odpovedel takze v poradku.Jenom mne trochu zarazi ze se nezminujes nikdy o svych zarizeni ale dost nabouravas zarizeni ostatnich,mozna se mylim,je to jen me zdani?Co se tyce Westminstru pokud hraji jeste lepe nez TD12 tak bych je velmi rad vlastnil.Protoze hlavni je pro mne hudebni nirvana!Navic pro mne tento retro styl je dost prijemny protoze do historickeho domu by retro mohl urcite krasne zapadnout.I co se tyce velikosti je to uz nabytek a do velke mistnosti by to byla nadhera.Vsechno jsou jen me subjektivni pocity takze nepocitam ze se nou bude kazdy souhlasit naopak jsem zvyklu na hodne nesouhlasu.Nikdy jsem nesel tim mainstream proudem ba naopak.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Tyhle debaty nemají valný smysl . Vždy hraje něco lepší než máme doma, že?

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

dzyan

1812 je skladba, tuším že od Čajskovského. Střílí se v ní z děla - velmi dynamické a taky jsou v ní pravoslavné sbory. Miroslav Láb ji hodně používal na testování. Prý je velmi povedená a dojmy z jejího poslechu velmi sugestivní od Telarcu v multikanále.

Jinak zvuk Tannoy mám taky rád. Vlastním Sensys DC2 a , navíc jsem slyšel v klidu i TD 8: zvuk koaxiálního měniče, který má i zde probíraný TD 12 - tedy bodový zdroj působí přirozeně (odpovídá to realitě) a charakter zvuku není příliš analytický, i když čistý a otevřený, plný informací. Celkově působí zvuk živým dojmem. Navíc se mi líbí jak dokáží repro vyjádřit změny v dynamice. Co se mnohým asi nelíbí je to, že Tannoy (a to už má zkušenosti s třezím modelem Tannoy) nemá super tvrdé a objemné basy. Reprodukce není přehnaně expresivní, ale ne hranici mezi monitorovostí a muzikálností (libozvučná a podtrhující hudbu). Když budu hodně kritický, tak by se dalo najít určité zabarvení a nectnost kovových výškáčů rezonovat kolem 4-5 kHz, což se muselo kompenzovat složitostí výhybky.

Jestli půjdeš do vyššího modelu jsem vážný zájemce o tvoje Dimension 12 :)

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Pavle hezky popsano.Tomu ze nemaji super tvrde basy s tim souhlas ale ze nemaji objemne basy s tim nesouhlasim opak je pravdou alespon u TD12.Basy jsou takove jak to slysite na koncertech kdyz stojite na tom nejlepsim miste.Nejvic to poznate pri jazzovych nahravkach tam myslim je to nejmarkantnejsi.Ve velke mistnosti tyto repra davaji smysl,opravdu ozvuci mych 6x8x3.5 do posledniho mistecka.Mel jsem je pred 5 lety v male listnosti a nemuzu rict ze by se to nedalo poslouchat ale to jsem jeste prevazne poslouchal rock ktery mam rad opravdy plny a tucny.2 pasmove regaly by mne uz proste neoslovily pro absenci prave toho plneho zvuku.Nekteri z vas se nezlobte ale tezko bych hledal tolik positiv v jinych bednach ktere by splnovaly me kriteria (to jak popsal PavelN to presne pasuje) jak vzhledu tak hlavne zvuku.Pokud neco a samozrejme ze muze existovat neco lepsiho tak ten rozdil urcite nestoji za to abych mel zkouset neco jineho mozna z vyjimkou Tannoy Westminster Royal (planuju poslech u jednoho kolegy z Teplic ktery mne pozval k jejim poslechu).

Odpovědět