TANNOY WESTMINSTER - můj sen
Re: TANNOY WESTMINSTER - můj sen
...a Fejzy natlačené v rackoch ako (africké?) drevo na zimu... 
Týjo, krásné to japonské vlákno! Zajímavé, že se většinově nebojí rozměrných beden i reproduktorů, že by tradice nebo prostě vyspělost a finanční možnosti? Velké bedny i v malých japonských pokojích, to se mi líbí. Převažují Tannoy, JBL a B&W. B&W mám, JBL jsou v tuto chvíli má reference z toho, co jsem slyšel, tak budu muset víc poslechnout i nějaké velké Tannoye, protože ti Japončíci mají zkušenosti, to je vidět...
Japončíci majú papierové steny, takže ich miestnosti sú väčšie ako sa zdá 
V čase keď vyšiel test Tannoy Westminster v časopise Stereo a Video, organizoval ich dovozcal Tannoy Tour. V ČR mali zastavenie na viac miestach, na Slovensku boli v Košiciach, Banskej Bystrici, Bratislave. V BB som ich počul, elektroniku si nepamätám, hrali v kine. Čo mi ostalo v pamäti je moment, keď jednému z predvádzajúcich pánov, ktorý sa motal medzi bedňami zazvonil telefón. Hrala hudba do ktorej ten telefón sadol ako uliaty. To že je to zvonenie naživo nám došlo až keď vyšiel bočnými dverami
V čase keď vyšiel test Tannoy Westminster v časopise Stereo a Video, organizoval ich dovozcal Tannoy Tour. V ČR mali zastavenie na viac miestach, na Slovensku boli v Košiciach, Banskej Bystrici, Bratislave. V BB som ich počul, elektroniku si nepamätám, hrali v kine. Čo mi ostalo v pamäti je moment, keď jednému z predvádzajúcich pánov, ktorý sa motal medzi bedňami zazvonil telefón. Hrala hudba do ktorej ten telefón sadol ako uliaty. To že je to zvonenie naživo nám došlo až keď vyšiel bočnými dverami
Japonský odkaz, zajímavé
- většina japonských přístrojů
- skoro všechny bedny zabité umístěním blízko zadní stěny, nebo dokonce přímo v rohu, či u boční stěny
- i u nich se „pere“ -síť. pračky ACCUPHASE
- párkrát značně podložené bedny B&W
- super je to kožené křeslo s podnožkou, na podobné-stejné si chodím sednout do jednoho kšeftu, je polohovací a naprosto super, bohužel stojí víc jak můj nový koncák.
- zajímavý je pohled na útroby rozebraných B&W N 800
- většina japonských přístrojů
- skoro všechny bedny zabité umístěním blízko zadní stěny, nebo dokonce přímo v rohu, či u boční stěny
- i u nich se „pere“ -síť. pračky ACCUPHASE
- párkrát značně podložené bedny B&W
- super je to kožené křeslo s podnožkou, na podobné-stejné si chodím sednout do jednoho kšeftu, je polohovací a naprosto super, bohužel stojí víc jak můj nový koncák.
- zajímavý je pohled na útroby rozebraných B&W N 800
Noble Audio - výroba a prodej
Ano, na naše poměry mají velice malé místnosti a protože Japonsko leží v pásmu velmi častého zemětřesení a jiný styl stavby, velmi lehký (pochopitelně). Možná že i z tohoto důvodu mají rozvod pouze 100 V. Při pohledu na ta nádherná fota vzpomínám na spory velké/malé reprosoustavy do malých/velkých místností. Jak je vidět, i velká repra hrají v malých místnostech. Otázkou zůstává, jak by výsledný zvuk hodnotil evropan. Prostě musí se spokojit s tím ,co mají.
-
boxer
Maj výhodu,že když se třeba rozchází s manželkou,tak to ohulí a má srovnáno rozdělení majetku
.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Tady je jedna recenze s fotkama:
http://www.coolgales.com/downloads/Tann ... dApr06.pdf
Ve stredu jsem je mel moznost slyset s Manley monobloky( milion kc) a hralo to dost podobne jako u mne doma s jednim stereo koncakem Naim 250.Kdyz nahravka byla hodne dobra tak to hralo lepe kdyz byla nahravka rockova ze 70 let jako treba Elo/Out of blue tak to hralo hrozne,zadne dynamika ,spodek nic.Hned jak jsem prisel do mistnosti zkritizoval jsem to
.Mistnost byla mala a to mne prekvapilo ze si to tam vubec dal.Tyhle bedynky potrebuji obrovsky prostor a on je tam mel pekne zazdeny.Ty postranni panely jsou vlastne hornove porty coz jsem predtim nevedel a on ten vnitrni port mel zazdene temi jeho aparaty.Mel tam nejen Manley ale i nejvetsi Denon modely monobloku,proste zastavene hifarnou.Ty Manley byly tedy paradni,jsou to limitovane edice se zlatym retro panelem,nadhera ale zvuk mne nepresvedcil.Za ty prachy.Po prijezdu jsem si pustil muj aparat s TD12 a zvuk byl pruzracnejsi a s hlubsimi basy ,coz jsem predpokladal, diky vetsimu prostoru ale nastroje nemely takove telo.Proste bylo znat ze ten dual concetric mel o 13 cm vetsi prumer ze ten hornovy design u TW je opravdu skvely a pridava vetsi trojrozmernost.Taky se mi nezdal ten Denon cd prehravac i kdyz to byl jejich absolutni spicka nepresvecil mne.Naim je Naim
Manley monoblok:

[EDIT by Rowing] Upravil jsem link na tu recenzi v PDF aby se na ni dalo pří kliknout.
Dzyane, fotky jsi se už naučil vkládat, bezva. Link se dělá stejně, jen v těch hranatých závorkách je místo "img" napsáno "url".
Tvůj link z vrchu v textu příspěvku by měl vypadat takto:
Pak se na něj dá přímo kliknout. Vyzkoušej si to třeba v testovací části fóra.
http://www.coolgales.com/downloads/Tann ... dApr06.pdf
Ve stredu jsem je mel moznost slyset s Manley monobloky( milion kc) a hralo to dost podobne jako u mne doma s jednim stereo koncakem Naim 250.Kdyz nahravka byla hodne dobra tak to hralo lepe kdyz byla nahravka rockova ze 70 let jako treba Elo/Out of blue tak to hralo hrozne,zadne dynamika ,spodek nic.Hned jak jsem prisel do mistnosti zkritizoval jsem to
Manley monoblok:

[EDIT by Rowing] Upravil jsem link na tu recenzi v PDF aby se na ni dalo pří kliknout.
Dzyane, fotky jsi se už naučil vkládat, bezva. Link se dělá stejně, jen v těch hranatých závorkách je místo "img" napsáno "url".
Tvůj link z vrchu v textu příspěvku by měl vypadat takto:
Kód: Vybrat vše
[url]http://www.coolgales.com/downloads/TannoyWestminsterRoyalHiFiWorldApr06.pdf[/url]Re: TANNOY WESTMINSTER - můj sen
Manley jsem vždy obdivoval. Přenádherný design. Teď jsem je měl možnost vidět naživo ve Varšavě...
Ale ty máš tu výhodu, že máš v tom jasno! Naim je Naim

Ale ty máš tu výhodu, že máš v tom jasno! Naim je Naim
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Naim je Naim hlavne v cd prehravacich ty jsou fakt fanatsticke.A mam jasno pokud neuslysim neco lepsiho.Almarro monobloky
A nevim presne od ktereho roku ale vnitrek uz je zcela jiny nez puvodni verze.Ted uz do nich davaji napr. Aknico koaxialy.Zvuk je o mnoh lepsi nez drive,jsou proste ve vyvoji.
A nevim presne od ktereho roku ale vnitrek uz je zcela jiny nez puvodni verze.Ted uz do nich davaji napr. Aknico koaxialy.Zvuk je o mnoh lepsi nez drive,jsou proste ve vyvoji.
Jo, je spousta velmi nákladných sestav, které přehrajou i mnohem střízlivější systémy. Někteří lidé mají prostě hlavně radost s těch zajímavých a drahých aparátů a víc fin. prostředků než zkušeností aby za své peníze dostaly co možná nejlepší zvuk. A dále jsou tu poslechové zvyky a preference.
Noble Audio - výroba a prodej
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
ALNICO KOAXIALY ne Atnico.
hliník, nikl, kobalt?
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
alkohol, nikotin, cocain

-
starsoccer1977
- Kontaktovat uživatele:
Dzyan:Co myslite komponelDzyan píše:Naim je Naim hlavne v cd prehravacich ty jsou fakt fanatsticke.A mam jasno pokud neuslysim neco lepsiho.Almarro monobloky![]()
+ Transport - Accuphase SACD DP-800
+ Digital Processor - Accuphase DC-801
+ Preamplifiers - Conrad Johnson ACT2
+ Poweramplifiers - Audio Note Kondo Kassai Silver
+ Loa - Tannoy Westminster Royal SE
+ Loa - Tannoy Super Tweeter ST 200
+ Cables :
Interconnec - Audio Note Kondo LP, Nordost Vahalla
Speaker - Siltech Signature G6
+ Power supply - Accuphase PS 1200
Podloucham minule rok (ve VN kdy mam dovoleno) ale jeste ne zapomel.VYBORNY
-