Thiel 3.7

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Thiel 3.7

Příspěvek od pasul »

Můžeme si určitě tykat. Koupil jsem ho u Erna Borbelyho. On to má v nabídce. Má tam i 4kanál. Ale určitě by sehnal i ten 8mi kanál. Ovšem vidím to někam k 450 Eur. A to teda je řádný mazec. Ale u špičkového domácího kina proč ne.

Elma je taky varianta. Dají se tam dát rezistory normální velikosti. A tudíž i CaddocK rezistory. Ovšem pokud bude ten All Fet preamp špičkový, tak si postavím symetrickou verzi. Takže to možná budu řešit znovu.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

boxer píše:Nemusíme chodit daleko,Sroll Lyric má taky "jen" 1 pár.

Aha,Robin myslel 29 črc 2009 13:01 asi právě oňho.
Z lokomotivy. Chlapi pište o tom, čemu rozumíte.
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Jó lomokotivy,to je moje houbby.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

ještě dlužím pár slov
(všem se tímto omlouvám za trvání)
k repro thiel 3.7., které mi byly na čas svěřeny do péče.

slyšelo je u mě vícero lidí.
od zmlsaných pražáků, přes hluché brňáký a citlivé náchoďáky až po nemocné severočechy.
i slovensko zavítalo.
můj postupný názor na zvuk těchto repro byl časem utvrzen jednotnou frontou všech hifi-soudruhů.

jak řekl syčák:
"šoupni do té mezery mezi tou středovejšou a basákem papírovej střeďák a bude to hrát výborně.
takhle je to průůůůůser"

pro mě to tedy byl průser.
středy to prostě nezačalo hrát ani po X pokusech a kombinacích.
thielem uváděných 200 hodin na rozehrání nestačilo.

dodnes nechápu, v čem byla TA chyba.
je to světová reference. všichni víme.
v myšárně to byl propadák. ani sroll to nezachránil.
basy byly úžasné, výšky detailní ale klasická hudba z toho poslouchat rozhodně nešla.
doufám, že thiel 3.7. někdy u někoho doma uslyším a bude se mi to líbit.
dodnes je to pro mě záhada velikosti Akta X.

jsem v kontaktu s jedním zdejším členem, který je spokojeným vlastníke thiel 3.7.
má krásnou sestavu a k němu upínám svou naději.

thiel 3.7. je krásná bedna. v poslechovce impozantní.
poslouchat jsem jí, bohužel, nebyl schopen déle než 20 minut nebo 3 měsíce
:-)

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Ahoj Michale , ono to tak nějak souvisí s preferencemi každého jedince , protože u reprobeden jde vždy o reprodukovaný zvuk , který se tím či oním způsobem přibližuje reálnému zvuku , tedy nějakým svým vlastním způsobem .. Proto si myslím (protože tak trochu znám tvoje preference) , že to globálně není špatně hrající reprobedna , někomu však způsob jakým "hraje" nemusí vůbec vyhovovat . Nakonec , když jsem se tak díval na Stereophile a jejich jednotlivé testy oni tam preferovali právě Thiel 3.7 např. před Avalon Indra , ale jak jsem už řekl , v této kategorii je to o preferencích každého jednotlivého člověka .

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

*offtopic* Mne by zajímalo jaký máš Lachime vkus?Nedávno jsi prohlásil,že zvuk AR REF3 je příliš měkkýmThiel se ti nelíbily také.Máš rád tvrdý a analytický zvuk,mohl by jsi popsat jaké jsou tvé preference,dost by mne to zajímalo?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

ciba

nečetl jsi můj slint pozorně.
to nebyl můj názor.
od studio eso po tonyho z bratislavy.... průser.

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

To je těžký: tyhle Thiely na první poslech ohromí svým krystalicky čistým zvukem a nádherným podáním tranzient - kdo se tím ale nenechá oblbnout po delší době zjistí že se to nedá dlouhodobě poslouchat. Začne z toho bolet šiška.
Nějakou teorii bych na to i měl ale je to fuk . Důležitý je že shoda byla přes celé spektrum preferencí posluchačů. Taky to potvrzuje že Michal zkoušel všechny tweakovací metody a různý zesy od audionetu po šrola , vyměnil kabely za několik desítek tisíc a já nevím co ještě. Každopádně když to nikam nevedlo - skončilo to jediným možným způsobem. Důležité je že se mu ty jeho Avalony líbí a co si o tom myslí ostatní (technici netechnici) není důležité. Konečným arbitrem je nakonec vždy uživatel.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

zappa

nemám nějaký vkus. neumím popsat, co chci slyšet.
poslouchám hodně klasickou hudbu. a jak mě to nebaví nebo to mám chuť posouvat po skladbách, tak to není ono.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Já jsem jen chtěl sdělit můj názor na věc nic víc , nakonec ty Thiely jsem doma ani neměl tak to ber s rezervou . Spíše byl pro mne zajímavý pohled lidí ze Stereophilu na oba dva dříve jmenované reproduktory - to beru jako důkaz mého tvrzení , že každý ( i zkušení chlapci ze Stereophilu) mají svoje vlastní preference .

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ciba
u sloupů ve Stereophile recenzuje tu absolutně nejvyšší ligu sám John Atkinson, následuje Kalman Rubinson, pak Michael Fremer atd. atd. až k Robertu J. Reinovi.
normální potravní řetězec či alfa-hierarchie.
:D

jinak jsem rád, že to má lachim za sebou...

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

dadaft píše:ciba
u sloupů ve Stereophile recenzuje tu absolutně nejvyšší ligu sám John Atkinson, následuje Kalman Rubinson, pak Michael Fremer atd. atd. až k Robertu J. Reinovi.
normální potravní řetězec či alfa-hierarchie.
:D

jinak jsem rád, že to má lachim za sebou...
Tak jako ve všech oborech ... :D , nakonec T-M to napsal výstižně - Konečným arbitrem je nakonec vždy uživatel.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

T-M píše:To je těžký: tyhle Thiely na první poslech ohromí svým krystalicky čistým zvukem a nádherným podáním tranzient - kdo se tím ale nenechá oblbnout po delší době zjistí že se to nedá dlouhodobě poslouchat. Začne z toho bolet šiška.
Nějakou teorii bych na to i měl ale je to fuk . Důležitý je že shoda byla přes celé spektrum preferencí posluchačů. Taky to potvrzuje že Michal zkoušel všechny tweakovací metody a různý zesy od audionetu po šrola , vyměnil kabely za několik desítek tisíc a já nevím co ještě. Každopádně když to nikam nevedlo - skončilo to jediným možným způsobem. Důležité je že se mu ty jeho Avalony líbí a co si o tom myslí ostatní (technici netechnici) není důležité. Konečným arbitrem je nakonec vždy uživatel.
Pod tento nazor sa podpisem.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Docela rád bych byl býval slyšel 3.7 na "svém" "železe", to je jediná možnost, jak si můžu udělat nějaký obrázek.

Přiznám se, že z diskuse v tomto vlákně zatím žádný nemám. Současně se přiznám, že mě osobně Avalon příliš nezajímá.
Pavel Macura Audio

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

PMA píše:Docela rád bych byl býval slyšel 3.7 na "svém" "železe", to je jediná možnost, jak si můžu udělat nějaký obrázek.

Přiznám se, že z diskuse v tomto vlákně zatím žádný nemám. Současně se přiznám, že mě osobně Avalon příliš nezajímá.
Vo Viedni sa daju proti zalohe pozicat - firma AUDIO TUNING...

Odpovědět