Thiel 3.7

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Thiel 3.7

Příspěvek od fotolaik »

Letos v Mnichove byly k videni tyto repro - myslim, ze si zaslouzi sve vlastni vlakno .. ma nekdo nejakou osobni zkusenost ?
http://www.thielaudio.com/THIEL_Site05/ ... main.shtml

Obrázek

Obrázek

boxer

Re: Thiel 3.7

Příspěvek od boxer »

Nechtěl bych mít repro jako má "kdekdo" a nemaj basák. :D

Slyšel jsem jejich předchůdce,jejich zvuk se mi líbil.Ovšem tyto jsou zvukově (prý) o notný kus dál.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

V Polsku Warszawa. Na lampových McIntosh. Jeden z nejlepších zvuků výstavy. Skvělé reprosoustavy. Byl tam sice obrovský rozdíl mezi dobrou a špatnou nahrávkou, ale mě se to hodně líbilo. Jedny jsou teď k mání za výbornou cenu. Leží v Americe. Stačí si je jen zaplatit a jsou doma.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Ještě rozumě zaplatitelné bedny. Jak se tady objeví v dosahu tak si je zajedu poslechnout.
Jen té kovové výškové kaloty se trochu obávám, při měření je tam ta klasická škaredá rezonance. :(
Noble Audio - výroba a prodej

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Thiely bych bral.
Pavel Macura Audio

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Slyšel jsem Thiel 3.7 na High end výstavě ve Warszavě v roce 2007, byla to jejich evropská premiéra. Vzpomínám si, že vystavovatel říkal, že jsou naprosto nové a nerozehrané, horká novinka čerstvě dovezená do Evropy. Prezentace excelentní, před vstupem, který je omezený počtem lidí a musí se dopředu rezervovat, dostanete sklenku vína. Můžete si vybrat druh a jdete se usadit. Potom vystavovatel krátce představí aparaturu, co bude pouštět a jde se na věc. V sále zhasne a kocháte se jen a jen muzikou (a dobrým vínem). Ve tmě svítí modré oči McIntosh.
Podle mně Warszawa strčí München do kapsy *sunglases*.
A zvuk? Podle mně druhý nejlepší zvuk výstavy a to je čest. Raději bych Thiely viděl s jinými komponenty, ale to už jsou spekulace......opravdu dobrý.
Pár fotek (Fotolaik přimouří oči) poslouchané sestavy:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

Já říkám,bedny bez basáku a z podivných důvodů hodnoceny velmi vysoko= Audio.de - 102 bodov a Stereo.de - 94%.
Kdo by je dnes kupoval? :?:

:lol:

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

ml
také jsem thiel 3.7 slyšel na pár sestavách (jen u prodejců) a vždy se mi ten zvuk hoooodně líbil.

na
rezonance neřeším.
ale věřím, že tam jsou. hedvabí je asi technologicky lepší, že?
nu což. mister thiel snad věděl, co dělá.

boxer

Příspěvek od boxer »

Mark Levinson ?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Hadr určitě není lepší, ale jeho projev není zvukově poznamenán rezonancí kovové membrány nad 20 kHz. Obecně bude lepší Diamant, berilium a čistá keramika, tyto materiály umí také „přesné zaříznutí do tvaru signálu“, ale nehyzdí je na ucho i na grafu ty resonance.

Mistr Thiel použil to co mohl, co je pro něj dostupné.

Je tu jeden člověk, co bezmezně věří všemocnosti slavných a zavedených velkovýrobců a žije v přesvědčení o jejich mimořádných a neomezených možnostech. Pokud by to tak bylo, tak by ve vrcholném modelu 3,7 byl výškáč z některého z výše uvedených materiálů, (určitě ne hadrák, Thiel vsází na výhody tvrdých membrán) a vyhybka by byla sestavena ze špičkových komponentů, ne ze standardní třídy. Ale to jsem už odbočil od Lachima.
Je to každopádně jeden z výrobců, který ve mně vzbuzuje sympatie, proto velmi rád přijedu na poslech.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Z guerilla marketingu jsme přešli na plíživou reklamu :) Výborný.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Pro mě je Diamant a Berilium něco, co bych doma nemohl mít ani náhodou. Absolutně nesouhlasím s tvrzení, že je to obecně lepší. Mě to prostě tahá za uši a vadí mi to. Nesoustřadím se na poslech zbytku a výšky přebývají. Plus tak hnusně doznívají. Tsssss. Má to jak B@W tak i nový Focal. Z keramiky jsem toho moc neslyšel. Ovšem takovéhle závěry mě prostě vadí. Je to nesmysl.

Jinak souhlasím s Machalíkem. Tohleto se opakuje stále dokola a pravidelně. Ve tvých příspěvcích NA, to jde vycítit na pozadí. Je z toho víc škody než užitku.

boxer

Příspěvek od boxer »

Mě to prostě tahá za uši a vadí mi to.

A proto je tolik výrobců a výrobků. Co vadí jednomu,líbí se druhému.
Možná jsi citlivější na některé frekvence,nebo prostě líp slyšíš,než my hluchoni a ty výšky,které se nám líbí jsou pro tebe už moc.
Ale už jsem to dvakrát psal. Focaly se mi líbí. (Myslím tím 1.a 2. řadu).Ale už se mi víckrát stalo,že bedny,který se mi normálně líbily tak na jiným řetězci měly výšky,že by uřízly ušiska.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

:roll: krtečku, ty už nikdy nevyrosteš, že ne.

Odpovědět