Triangle GENESE QUARTET

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
merhaut

Triangle GENESE QUARTET

Příspěvek od merhaut »

Triangle GENESE QUARTET

Obrázek

Popis dovozce:

bass-reflexová konstrukce
3-pásmová

Charakteristika:
citlivost 92dB
rozsah 35Hz- 20kHz
zatížení 120W / 240W
impedance 8 ohmů
minimální impedance 3.2 Ohm
dělící frekvence 250Hz / 2300Hz

rozměry 1170x233x372mm
hmotnost 26 Kg/kus

merhaut

Re: Triangle GENESE QUARTET

Příspěvek od merhaut »

Jsou - a ještě dva týdny budou - ke slyšení v Recalu ve Zlíně, rozehrané, putovní kusy Triangle GENESE QUARTET.

Dnes jsem si dal první detailnější náslech.
SACD Pink Floyd - Dark Side
SACD player Marantz SA-15S1 P
zesáky: Leben CS300 a Densen B-110

Jsou to bedny které nabídnou i při střední hlasitosti neuvěřitelné množství detailů, vesměs ale podaných jemně, kultivovaně. Například činely se ze scény doslova vylouply do popředí a přitom žádné sklo, ale kov. Každý nástroj šlo snadno sledovat samostatně i při forte.

Na druhou stranu vokály jakoby ustoupily do pozadí a staly se součástí hudební scény, nestrhávaly na sebe pozornost. Poslech Trianglů je jako kochat se jednotlivými postavami Noční hlídky, prohlížet každý lem, ornament, zbraň ...

S elektronkáčem Lebenem byly detaily jemnější, výraznější, s Densenem se vytvrdily basy.

Kontrolní poslech Tannoy Glenair 10 vs Triangle GENESE QUARTET potvrdil předpoklad: Tannoy - hudební obraz vnímáte spíše jako celek, jehož středobodem jsou podmanivé vokály. Triangle ukáží plasticitu a všechny nuance. Obojí má co do sebe, obojí je podáno neunavujícím způsobem, obojí najde své vyznavače.

Zájemci o poslech se mohou ozvat per mail: merhaut@mbox.vol.cz

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Něco přes osmdesát ...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Už podle ceny to bude padák.Ale neslyšel jsem a tak to neodsuzuju předem.Třeba to překvapí.Ovšem cena už dost napoví.Vlastně jsem slyšel ty jejich top dvou metrové sloupy na výstavě.Ovšem větší průser snad na výstavě nebyl a velice špatná vizitka pro Luďka Šrolla.Ale zase na obranu si myslím,že vše bylo zkresleno tím funícím subwooferem v rohu.Takže je to jako vždy těžké vyřknout nějaký rychlý ortel.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Kouzelný "rychlý" příspěvek :-)

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Pasul
Ne,ne,ne,podle té výstavní prezentace s tím huhlátorem neposuzuj.Mi se daleko víc líbily menší cella v jiné místnosti a bez subu.A nebylo to na Sroll. ;)
Přes řeku do stínu stromů.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Za prvé bych chtěl upozornit na to, že uvádět bedny jako 8ohmové při minimální impedanci 3,2ohmu(což už bude celkem oříšek, zejména pro zesilovače cenově adekvátních) je matení zákazníka, a řekl bych i drzost a prasárna, pokud by to minimum vůbec neuvedli. Nebudu tajit, že tato značka ve mě sympatie zrovna nevyvolává. Je mi divné, že při tak velmi vysoké citlivosti přenášejí spodek dva malé středobasáčky!?, ale myslím si, že takto tvrdě to hodnotit a odstřelit, včetně prezentace vlajkové lodi na výstavě není snad na místě.
Noble Audio - výroba a prodej

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Odvolávat se vždy na podělaný zvuk na výstavách mě připadá zcestné. Všichni tam přeci mají stejné blbé akustické podmínky a přesto to tam někomu HRAJE lépe, někomu hůře..........

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Neodstřelil jsem to.Pouze mám pochybnosti.Ale na mně neberte ohled.Já už jsem takovouhle kategorii mněl a vlastně stále mám doma(Nikdo nechce ani stotisícové reprosoustavy-Reference 3A VEENA za pade!Holoprdelnictví?Nevím.Nechám si je k PC a koupím k tomu lampový konec.Ať se taky pomněju!).Ale já už tuhle kategorii nemusím a ani nechci.Jak jednou čuchnete k top,tak je zle.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

pasule........

Příspěvek od Svensound »

Reference 3A ti nevoní? Co bys rád proboha jiného?

boxer

Příspěvek od boxer »

Co bys rád proboha jiného?

No přeci má V.O.B.A. ne? *bravo* *klanimse*

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Taky si umím v pohodě užít různobarevné různocenové bedny, podle nálady a chuti, díky možnostem poslechu v Recalu jsem takříkajíc "ukojen" ...

P.S. Došel jsem postupně k poznání, že nejdražší jsou v hifiřetězci kvalitní nízké basy a zvládnutí velkých hlasitostí (bedny, místnost) - naštěstí pro mne, ani jedno mi netrhá žíly, už jen proto, že obojí dohromady se nedá vydržet dlouho, maximálně tak hodinu a to ještě ne denně. Jednou za čas si rád takhle exhibičně něco poslechnu, ale denodenní vícehodinový poslech muziky mě posluchačsky hifisticky "umravnil" ... v současné době je pro mě nejdůležitější podání středního zpěvového pásma a dlouhodobá neúnavnost ani při malilinko vyšší hlasitosti, obojí se dá najít i v zaplatitelných kategoriích beden. Je to především o osobních preferencích, je nutné nejdřív poznat sám sebe a nechat jaksi průchod své přirozenosti - někoho čeká dlouhá až nekonečná cesta za uspokojením, někdo si užije svou muziku vrcholově i za pár drobných ...

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Pipis píše :
jaké top máš konkrétně u beden na mysli?

Jednoduše :
"Sonus Faber Guarneri Palladio" *hura*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

boxer píše:Co bys rád proboha jiného?

No přeci má V.O.B.A. ne? *bravo* *klanimse*
já bych se téhle firmě takhle neposmíval boxere. mám zkušenost sice jen s nejnižšími note commona, ale dobře nakrmené tyhle bedny dokážou zahrát super. teď mluvím o přirozenosti - skutečné Hi-Fi - hudebníci přítomni přímo v poslechovce!!! na tohle se hodně dražších a slavnějších beden nezmůže...

bohužel - ta citlivost...
ale v rodinném sídle po předcích to asi nevadí.

Odpovědět