Velikost basáku a velikost poslechového prostoru

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Velikost basáku a velikost poslechového prostoru

Příspěvek od dadaft »

konstruktér beden od Yamahy dokonce tvrdí, že do malých místností právě velké bedny a velké basáky - i třeba proto, že v malé místnosti budou malé bedny z důvodu místa stejně blízko zdí...
... a malé bedny, co kolem sebe nemají "luft", jsou k ničemu.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Luft je potřeba kolem malých i velkých beden, jinak to 1) duní, 2) chybí předozadní prostor... Takže argument těch co mají budky, že nemají prostor je *thumbs down* Navíc když jsou ptačí budky vystrčený v prostoru, tak hrozí jejich převrhnutí, což u pořádných beden nehrozí.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

mam jblka s 12" basaky a mistnost 4.5x3.5 s dalsim vyklenkem pro vestavnou skrin. docela velky prac stul je umisteny do uklopricky zhruba v polovine misnosti a bedny jsou tim padem taky do uhlopricky. v prednim rohu je rohova sedacka, ktera dela slusnou basovou past a huceni, ktere se objevovalo pri rovnomernem rozlozeni beden podle sten se uz nekona.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Jinak pánové,módy vaší místnosti si můžete po zadání všech tří rozměrů zobrazit zde:
http://www.hunecke.de/en/calculators/ro ... modes.html
Je třeba mít v počítači nainstalovanou Javu

milan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milan »

Mám místnost 17m2 panel a měl sem tu několik sloupů různými basáky a v různém průměru i víc typů. Je fakt, že tuhle místnost uhrajou i bedny s 7" basákem, ale každý další bedny, který sem měl byly větší a větší. Začínal sem na Mordauntech s 2x5" (děs, basy nikde), pak Shany s 6,5" a pak začlo DIY. Pro takovou místnost se mi zdály rozumným kompromisem bedny s 8", ale stejně sem šel do 10" a dnes mám rozdělaný projekt s 12". Původně tam měla být 15", ale bedna by byla tak hluboká, že bych se do obýváku už neměl jak dostat a tak sem zůstal u "kompromisního" řešení s 12". Doufám, že už to je finále... O malých bednách nechci ani v takové místnosti ani slyšet pokud si můžu vybrat a to díky Bohu můžu *klanimse* , tak chci pořádný bedny, který maj na basech basák a ne něco velikosti středáku 8-)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

milan píše:... tak chci pořádný bedny, který maj na basech basák a ne něco velikosti středáku 8-)
Když se kouknu, co máš za raritku zesík, tak se ani nedivím ! Kam se na něj můj Rotel RB-850 na těch mých 2x15" basákách v mém kutloušku hrabe :lol:, to se nedá vyrovnat ani mým tri-ampingem *headbang*

milan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milan »

:lol: Díky, je to opravdu docela rarita a i zvukově to má co nabídnout. Výhledově možná půjde z domu, když seženu dostatečný obnos na smysluplný upgrade. *headbang* Zatím mě to ale tak netlačí. Momentálně mám svoje 3p SR od DK místo beden, které jsou před dokončením. Btw, to tou 850kou s dvě páry trandů na kanál honíš 2x15" jo? TO máš nějaký OB a basáky s vysokou citlivostí?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Tak, tak.
Na basech mám low-end Hadex Q374 s citlivostí 95 dB v OB udělané systémem "co dům dal a udělej sám co nejjednodušeji". Ten Rotel RB-850 na jeho 8 ohmech dokáže sice jen 67 W, ale to bohatě stačí. S ohledem na velikost místnosti je jeho Fs = 40 Hz vcelku optimální a to F o 43,2 Hz již zvládá k "plné kráse".

Odpovědět