Můžu prosím poprosit znalé o vysvětlení, proč se doporučuje do malé místnosti malé bedny? Jaké jsou problémy, když dám do malé místnosti bednu s větším basákem? Laicky mi to přijde, že je jedno, zda danou frekvenci vyzáří menší, nebo větší basák. Ale chápu, že asi nevím co nevím, proto prosím techniky o vysvětlení.NA píše:"Argument, že velký bedny s basákem nezahrají v menší místnosti je taky směšnej"
Tohle zevšeobecňování a zjednodušování je bolest fór a přispěvatelů s nedostatečnými zkušenostmi.
Pokud to bude v paneláku, problémy tam budou výrazně větší než v místnosti s "měkkými" stěnami, které pohlcují basové frekvence.
Dále nejde jen o velikost či plochu basového měniče, ale i o jeho parametry a naladění.
Méně důležitý, ale nezanedbatelný aspekt je ještě chování použitého zesilovače a reprokabelu.
Pro NA: neber to osobně, opravdu mě to zajímá (neprovokuju ani se nesnažím vzbudit emoce), všeobecně se to doporučuje a já nevím proč. Proto prosím o vysvětlení odborníky. Ty bednám rozumíš, můžeš k tomu napsat víc?