Vybírám náhradu za BW Matriox 801mkII

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
vintage
Kontaktovat uživatele:

Re: Vybírám náhradu za BW Matriox 801mkII

Příspěvek od vintage »

Já si nemyslím, že ty Dyna budou lepší, budou jiný... Ty Matrixy jsou skvělý bedny, dal bych jim šanci ukázat co vnich je. Vyřešit akustiku jak píše Cough plus nová vyhybka a vsadím boty, že snima budeš velmi spokojen *thumbs up*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

vitek píše:Zdenku mrkni na http://cgi.ebay.de/Dynaudio-Confidence- ... 33636b906f za tu cenu bych neváhal... a pokud bys to chtěl rozšířít o 5 kanála tak http://cgi.ebay.de/Dynaudio-Confidence- ... 2c59693dcf C5 a C3 už nemusí být jenom sen... cena velice slušná.

Pěkný večer V.
Hmmm, :( - to znamená pouze jet tam, což nyní nepřipadá v úvahu. Ale důvod k zamyšlení to je vážný. Rozhodně díky za tip!

dismal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dismal »

Zdeny,
Pokud chceš-můžeš investovat 150k půjč si k Tvým DA dva suby s měřením.
Dolaď je Velodyne SMS-1 a máš vyřešeny problémy s píky a propady na nízkých kmitočtech.

liborphoto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od liborphoto »

Ahoj pane kolego
Teď už jistě píšu s křížkem po funuse :roll: , ale protože jsem se zde zaregistroval nedavno a protože 801 dost dobře znám a protože by to mohlo zajímat více lidí, chtěl bych zde popsat svoji cca 15 letou storry hledání a hledání...
Tenkrát jsem začínal různými Technicsi Akai atd atd,po cca 6 letech jsem se dopracoval k sestavě Tannoy D700,Audioqest Midnight,Accuphase E210,Accuphase DP 55, gramo - Michel Girodec+SME II + MicroEnz Glider. Tannoy jsem upřednostnil před B&W hlavně proto, že jsem nemoh vystát zvuk kevlarového střeďáku a v basech mi Tannoy připadly pevnější,rychlejší.
Na konci toho všeho hledání, jsem zjisti,že to sice nehrálo vůbec špatně,ale ne tak,jak bych chtěl. Nakonec jsem vše prodal, koupil si auto a asi 8 let na hi fi ,,zapoměl".
Pak jsem se náhodou na netu dostal k recenzi monitorů Aurum Cantus asi V2M (recenzent Lubomír Vlk) a to mi dalo novou naději a energii do toho zkusit jít po létech znovu.
Po jisté selekci jsem natvrdo koupil z Melisy Cantus Volla a to jsem je slyšel nezahořené. Doporučená doba zahořování je prý asi min. 80h. Já je (a to poctivě) zahořoval kolem 300h !! ( Tanoyky D700 jsem tenkrát zahořoval cca 2měsíce !) Někdo prý má zahořování rád. ( :roll: - nechápu) já u tohoto procesu vždy trpím !! Zvuk se stále mění,plave,jednou to hraje famózně,za chvilku vše moc vysoko,pak to hučí a duní,hraje divně - co hrálo z leva hraje z prostředka a jako by pseudomono a vždyť to všichni znáte.
Jako buzení Cantus Volla, jsem nakonec také po zdlouhavých selekcích, vybral tak ,,trochu" podceněný NAD 326BEE a to hlavně pro jeho fantastickou muzikálnost,barevnost a ve výsledku celkovou pohodovost.
Ze spojení těchto dvou komponentů (přez obyč.kabely Supra PLS) a po mučivém zahořovacím procesu, jsem z výsledku promiňte editoři, - posranej ! Slyšel jsem desítky Top sestav, ale tohle duo je to nejexpresivnější jaké znám. Vlastně měním výraz - expresivní projev, na projev Organický...
Je to samozřejmě můj subjektivní názor, ale podle mě si oba komponenty zaslouží za svou cenovkou, o nulu víc ! Smrtelně vážně *klanimse*
Pravda, je to také částečně zásluhou mé výborné poslechové místnosti, ale věřte nebo nevěřte, nemám v ní jediný akusticky podpůrný prvek - panely a pod.
A jsem na konci mé storry, teď mě ještě čeká vylepšit zdroj zvuku a patrně mi pan doktor může z karty škrknou - neurózu *hura*
Jen jedna věc mě asi zůstane nevyřešená (vysoká cena pračky)a to,že i já patřím do tábora těch,co slyší průsery v rozvodu el. sítě...
...jde to i levněji !!! *bravo*
Libor

[quote="Zdeny"]Tak jak to tak vypadá, hledá se náhrada za BW 801 Matrix, mkII.
Co bych rád:
něco, co bude hrát brilantně jako mé současné Dynaudio Special 25, se stejnou mikrodynamikou, detailem, prostorovým podáním
něco, co bude umět zahrát dobrý a ryclhý bas (bez bučení a hučení), který bude nejen slyšet, ale i cítit (jako Matrixy)
něco, co bude hezké na pohled
něco, co nebude stát balík (tedy zde výhradně druhá ruka a limit do 150.000Kč)
něco, co nebude z dob Franze Josefa (tedy nebudou zpuchřelé závěsy a membrány jako po basebollovém mači)
něco, s čím mě nevyhodí manželka (aby se toho v noci nebála:-)
něco, co zvládně 150W/8ohm zesilovač v pokoji 26m2

CO mi na Matrixech začíná vadit? od okamžiku, kdy jsem pořídil nový předek Pass X2.5 jsem musel uznat, že detail BW 801 není už nejlepší, prostě doba pokročila a např. zmíněná DA Spec.25 jsou v tomto o hodně dál. Zase nemají ten bas a tu autoritu. BW chybí taková lehkost a barevnost ve zvuku, jak mají ty DA.

Celkově ale zvuk BW 801 Matrixů i dnes hodnotím jako to lepší, co lze za tyto peníze dnes v nových cenách pořídit a proto jako potenciální náhrada by mohla být i BW N802D (toť otázka).

A nebo, je to zcela blbá myšlenka vydat se cestou kombinace stávajících DA S-25 a k nim pořídit 2x SW (12´´)a provozovat to v aktivním režimu? Ty DA zmiňuji porád dokola proto, že mi maximálně vyhovuje podání výšek - nikde jinde jsem zatím pro mé ucho lepší výšky, než z Esotaru neslyšel (žádná Seas či ScanSpeak mě nepřesvědčil, že by byl pro mé ucho lepší). A středy taktéž, to je to, co mě baví.

Kdybych se vydal tedy cestou kombinace stávajících Special 25 se SW, co by to znamenalo? Vím, že aktivní výhybku, dva konce pro SW, stávající koncák pro krmení středovýškové sekce... Ale JAK a ČÍM? Jak realizovat aktivní výhybku, aby to k něčemu stálo a ve výsledku to nebyly vyhozené prachy?

A ještě dotaz: když bych hypoteticky použil ony SPecial 25 jako S-V sekci, stačilo by pouze ořezat spodní pásmo a navázat SW na dělícím kmitočtu a nebo by bylo potřeba ještě nějak čarovat s úpravami stávající výhybky v těch S-25?? U SW by stačilo vyhledání nejvhodnější fáze 0-180°a nebo by se musel řešit ještě nějaký jný parametr jako já nevím čas či něco dalšího?

V podstatě by vznikly nějaké koncepce jako Matrix 801, což je taky vlastně 2pásmo se SW, jenže tady by tu horní sekci hrály Special 25.

Jako zesilovače bych zatím (možná pořád??) využil Pass na S-V sekci, Bryston na basovou sekci. Dalo by se to nějak zkombinovat?? tedy tak, aby to zaněco stálo:-)

Tak snad jsem tak nějak kostrbatě vysvětlil, o co mi asi jde. Uvítám nějakou diskuzi a rady či zkušenosti.[/quo

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Dávná minulost....:shock:

Dnes sice 801mkII stále mám, ale díky několika změnám v jejich okolí je zvuk jinde, než před 2 lety. Nejvíce mi pomohlo natahat do pokoje asi 1200 knih :-)
K tomu nějaké to nové železo, nějaký drátek a celkem to ujde.

V mezidobí se něco odzkoušelo, něco nedopadlo (měl jsem chuť na ACR 400, ale sešlo z toho), zatím to nehrotím,čímž neříkám, že je všem dnůmkonec :-) Třeba mě zase něco napadne, jako JBL 250 Ti, chtěl bych je nezávazně zkusit, ale kolega z vých. Čech se jaski neozývá. Uvidíme.

matto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matto »

Vypocuj si PMC EB1i ! Niekomu sice sediet nemusia, ale ak mas rad zvuk najvyssich Dynaudii, potom budes prekvapeny. Mikrodynamika, detail, priestor, jemnost, farebnost a naviac veda zahrat oproti Dynaudiam basy a to odpodlahy.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Potvrzujem Mattova slova...

Jak jezdí KTM?? :D

liborphoto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

liborphoto píše:Ahoj pane kolego
Teď už jistě píšu s křížkem po funuse :roll: , ale protože jsem se zde zaregistroval nedavno a protože 801 dost dobře znám a protože by to mohlo zajímat více lidí, chtěl bych zde popsat svoji cca 15 letou storry hledání a hledání...
Tenkrát jsem začínal různými Technicsi Akai atd atd,po cca 6 letech jsem se dopracoval k sestavě Tannoy D700,Audioqest Midnight,Accuphase E210,Accuphase DP 55, gramo - Michel Girodec+SME II + MicroBenz Glider. Tannoy jsem upřednostnil před B&W hlavně proto, že jsem nemoh vystát zvuk kevlarového střeďáku a v basech mi Tannoy připadly pevnější,rychlejší.
Na konci toho všeho hledání, jsem zjisti,že to sice nehrálo vůbec špatně,ale ne tak,jak bych chtěl. Nakonec jsem vše prodal, koupil si auto a asi 8 let na hi fi ,,zapoměl".
Pak jsem se náhodou na netu dostal k recenzi monitorů Aurum Cantus asi V2M (recenzent Lubomír Vlk) a to mi dalo novou naději a energii do toho zkusit jít po létech znovu.
Po jisté selekci jsem natvrdo koupil z Melisy Cantus Volla a to jsem je slyšel nezahořené. Doporučená doba zahořování je prý asi min. 80h. Já je (a to poctivě) zahořoval kolem 400h !! ( Tanoyky D700 jsem tenkrát zahořoval cca 2měsíce !) Někdo prý má zahořování rád. ( :roll: - nechápu) já u tohoto procesu vždy trpím !! Zvuk se stále mění,plave,jednou to hraje famózně,za chvilku vše moc vysoko,pak to hučí a duní,hraje divně - co hrálo z leva hraje z prostředka a jako by pseudomono a vždyť to všichni znáte.
Jako buzení Cantus Volla, jsem nakonec také po zdlouhavých selekcích, vybral tak ,,trochu" podceněný NAD 326BEE a to hlavně pro jeho fantastickou muzikálnost,barevnost a ve výsledku celkovou pohodovost.
Ze spojení těchto dvou komponentů (přez obyč.kabely Supra PLY) a po mučivém zahořovacím procesu, jsem z výsledku promiňte editoři, - posranej ! Slyšel jsem desítky Top sestav, ale tohle duo je to nejexpresivnější jaké znám. Vlastně měním výraz - expresivní projev, na projev Organický...
Je to samozřejmě můj subjektivní názor, ale podle mě si oba komponenty zaslouží za svou cenovkou, o nulu víc ! Smrtelně vážně *klanimse*
Pravda, je to také částečně zásluhou mé výborné poslechové místnosti, ale věřte nebo nevěřte, nemám v ní jediný akusticky podpůrný prvek - panely a pod.
A jsem na konci mé storry, teď mě ještě čeká vylepšit zdroj zvuku a patrně mi pan doktor může z karty škrknou - neurózu *hura*
Jen jedna věc mě asi zůstane nevyřešená (vysoká cena pračky)a to,že i já patřím do tábora těch,co slyší průsery v rozvodu el. sítě...
...jde to i levněji !!! *bravo*
Libor. Vše je v nahrávce !!!
Zdeny píše:Tak jak to tak vypadá, hledá se náhrada za BW 801 Matrix, mkII.
Co bych rád:
něco, co bude hrát brilantně jako mé současné Dynaudio Special 25, se stejnou mikrodynamikou, detailem, prostorovým podáním
něco, co bude umět zahrát dobrý a ryclhý bas (bez bučení a hučení), který bude nejen slyšet, ale i cítit (jako Matrixy)
něco, co bude hezké na pohled
něco, co nebude stát balík (tedy zde výhradně druhá ruka a limit do 150.000Kč)
něco, co nebude z dob Franze Josefa (tedy nebudou zpuchřelé závěsy a membrány jako po basebollovém mači)
něco, s čím mě nevyhodí manželka (aby se toho v noci nebála:-)
něco, co zvládně 150W/8ohm zesilovač v pokoji 26m2

CO mi na Matrixech začíná vadit? od okamžiku, kdy jsem pořídil nový předek Pass X2.5 jsem musel uznat, že detail BW 801 není už nejlepší, prostě doba pokročila a např. zmíněná DA Spec.25 jsou v tomto o hodně dál. Zase nemají ten bas a tu autoritu. BW chybí taková lehkost a barevnost ve zvuku, jak mají ty DA.

Celkově ale zvuk BW 801 Matrixů i dnes hodnotím jako to lepší, co lze za tyto peníze dnes v nových cenách pořídit a proto jako potenciální náhrada by mohla být i BW N802D (toť otázka).

A nebo, je to zcela blbá myšlenka vydat se cestou kombinace stávajících DA S-25 a k nim pořídit 2x SW (12´´)a provozovat to v aktivním režimu? Ty DA zmiňuji porád dokola proto, že mi maximálně vyhovuje podání výšek - nikde jinde jsem zatím pro mé ucho lepší výšky, než z Esotaru neslyšel (žádná Seas či ScanSpeak mě nepřesvědčil, že by byl pro mé ucho lepší). A středy taktéž, to je to, co mě baví.

Kdybych se vydal tedy cestou kombinace stávajících Special 25 se SW, co by to znamenalo? Vím, že aktivní výhybku, dva konce pro SW, stávající koncák pro krmení středovýškové sekce... Ale JAK a ČÍM? Jak realizovat aktivní výhybku, aby to k něčemu stálo a ve výsledku to nebyly vyhozené prachy?

A ještě dotaz: když bych hypoteticky použil ony SPecial 25 jako S-V sekci, stačilo by pouze ořezat spodní pásmo a navázat SW na dělícím kmitočtu a nebo by bylo potřeba ještě nějak čarovat s úpravami stávající výhybky v těch S-25?? U SW by stačilo vyhledání nejvhodnější fáze 0-180°a nebo by se musel řešit ještě nějaký jný parametr jako já nevím čas či něco dalšího?

V podstatě by vznikly nějaké koncepce jako Matrix 801, což je taky vlastně 2pásmo se SW, jenže tady by tu horní sekci hrály Special 25.

Jako zesilovače bych zatím (možná pořád??) využil Pass na S-V sekci, Bryston na basovou sekci. Dalo by se to nějak zkombinovat?? tedy tak, aby to zaněco stálo:-)

Tak snad jsem tak nějak kostrbatě vysvětlil, o co mi asi jde. Uvítám nějakou diskuzi a rady či zkušenosti.[/quo

matto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matto »

*offtopic*

Ahoj Lubin, KTM sa vodi jak bicykel, super ovladatelnost, Bremba brzdia neskutocne. Pri vyssich rychlostiach by sa hodil tlmic riadenia. Treba si vsak zvyknut na silny V-twin, ten bud taha ako prasa, alebo brzdi, nic medzi tym. Ked si clovek zvykne, je to paradna zabava *2thumbsup*

liborphoto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

...ještě chtě nechtě musím poopravit údaj o zahořování. Není to cca 300h, ale něco přez 400h ! Chce to fakt trpělivost a vydržet a pak se Vám odmění !!! A věřte nebo ne, jde to i bez předražených kabelů.
Dokonce pomaloučku začínám pochybovat o ,,zásadním" vlivu síťové pračky jak jsem psal. Nic mi v hudbě nechybí ani přez den ve špičce pouze v noci když je klid si to užiju ještě víc !
Jsem například přesvědčen, že třeba zde http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... _volla.htm testovaly Cantusy kdy ještě nebyly zcela zahořené a trpěly doslova tupými basy a jaksi poinfarktovým prostorem, kdy jsem už i já začínal propadat zoufalství *fnuk* ...

Je to v nahrávce a v monitorech,když to zes. nezk...

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

A neni to nahodou 500h ???? Jen se pro jistotu ptam *hura*

liborphoto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

...ani se ti nedivím :P , ale je to přibližně tak nějak,když jsem si to zpětně přepočítal... *sunglases*

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

TomasT píše:A neni to nahodou 500h ???? Jen se pro jistotu ptam *hura*
Woe :-) :-) :-)

Odpovědět