Výšková repra Tannoy m2
Výšková repra Tannoy m2
Ahoj, dnes jsem se rozhodl odprasit membrány repra od prachu, a kopulky výšek jsou jakoby pogumované a ta vrstva je rozpraskaná a pod tím to vypadá jako nějaká látka, oprašoval jsem štětečkem, tak nevím jestli je to za ty roky tak zašpiněný prachem, a nebo mizí nějaká ochranná vrstva... Občas to štětečkem čistím ale dnes jsem si vzal brýle... Nevíte prosím co tam je za kalotu a jak to má vlastně vypadat? Výšky jsou čistý na zvuku se to nijak neprojevuje... Díky
Re: Výšková repra Tannoy m2
To je impregnovaná tkanina, dost často na kaloty používaná. Moc bych to neoprašoval, ať ti nezbyde ten samotnej hadr, ten už moc nehraje a na zvuku by se to dost projevilo. Zkus se poohlédnout jestli se to jako náhradní díl nedodává, asi to nebude exotika za desítky tisíc.
Už jsem trochu pátral a buď blbě nebo nikde nic není... Stejný bedny jsou na bazaru kolem 4... A nebo zkusit třeba toto? https://www.cinemashop.cz/reprosoustavy ... amond-121/ jsou slušně hodnocený ale to je fůra takhle dostupných budek... Vždycky každá je nejvíc nejlepší volba 
Ja tie výškové kaloty čistím od prachu veľmi jednoducho a účinne. Stačí na to pásik priesvitnej pásky a jemne sa ten prach s kaloty na pásku prilepí. Stopercentne a bez akéhokoľvek poškodenia. Štetec nieje vhodný na kalotu!
Ty bedny stojej celkově za houby, tak před 10 lety jsem potřeboval kvůli jedné vadě vlézt do bedny, vyšrou boval sem středobas a celý ten plastová koš rázem rozpraskal.cvrcek69 píše: ↑24 led 2019 12:05Ahoj, dnes jsem se rozhodl odprasit membrány repra od prachu, a kopulky výšek jsou jakoby pogumované a ta vrstva je rozpraskaná a pod tím to vypadá jako nějaká látka, oprašoval jsem štětečkem, tak nevím jestli je to za ty roky tak zašpiněný prachem, a nebo mizí nějaká ochranná vrstva... Občas to štětečkem čistím ale dnes jsem si vzal brýle... Nevíte prosím co tam je za kalotu a jak to má vlastně vypadat? Výšky jsou čistý na zvuku se to nijak neprojevuje... Díky
Rada tedy zní, pokud možno na ně moc nešahat, pokud hrají, jak mají. Případně si kup stlačený vzduch v plechovce, tím ničemu neublížíš a současně to vyčistíš lépe, než štětcem
Ona ta vrstva byla už fest popraskaná, ale teď to vypadá že jsem to z toho ometl, na zvuku se to zatím neprojevilo ale samozřejmě to tam za chvíli začnu "slyšet" když o tom vím že jsem tomu dal na prdel... Nejde to nějak zrestaurovat? 
Ona ta vrstva byla už fest popraskaná, ale teď to vypadá že jsem to z toho ometl, na zvuku se to zatím neprojevilo ale samozřejmě to tam za chvíli začnu "slyšet" když o tom vím že jsem tomu dal na prdel... Nejde to nějak zrestaurovat? 
Myslím že by to i štětečkem šlo, kdyby to už ale nebylo narušený a za ty roky zvětralý či co
Teď už to moc nezachraním... Jak říkám výšky to zatím hraje pěkně ale brzo mne přepadnou pochybnosti a budu měnit... Jenže nevím za co...
Pokud se nemýlím, je to tak, že nějakých 60-80 % toho zvuku dělá ta část co je přichycená k formeru, čili ty bys teoreticky mohl do toho středu vystříhnout díru a pravděpodobně bys to ani nepoznal. Slyšitelné zkreslení zpravidla vzniká tím, když bys tu kalotu například zamáčkl dovnitř a tím tlakem by si zdeformoval former. Případně tu cívku napálil a opět zdeformoval former, pak to dře a škvičí. Takhle to klidně může hrát popraskané i desítky let.
*Former je materiál, na který se navíjí cívka, kdyby to z toho nebylo jasné.
Plus samozřejmě ideální je kompresor s nějakým větším vzdušníkem, ale to nemá doma každý.
Tak uvidím no... Na jediný to je skoro netknutý ale na druhý je vymetenej flíček asi 1cm v průměru a na zvuku nepoznám nic, tak snad se to z toho nebude sypat dál...Ona ta vrstva bude i zevnitř ne?Vyblíz píše: ↑24 led 2019 20:34Pokud se nemýlím, je to tak, že nějakých 60-80 % toho zvuku dělá ta část co je přichycená k formeru, čili ty bys teoreticky mohl do toho středu vystříhnout díru a pravděpodobně bys to ani nepoznal. Slyšitelné zkreslení zpravidla vzniká tím, když bys tu kalotu například zamáčkl dovnitř a tím tlakem by si zdeformoval former. Případně tu cívku napálil a opět zdeformoval former, pak to dře a škvičí. Takhle to klidně může hrát popraskané i desítky let.
Já sem nikdy na kalotu zevnitř nekoukal, ale standardně se to podle mne tvrdí jenom na jednom místě, potřebuješ na výškáči nízkou hmotnost, nemůžeš z toho přeci udělat ingot.
Jestli chceš tannoy z téhle doby, kup si 609 případně 611, to už jsou bedny, které dokáží přehrát i současnou spotřebku a dají se sehnat často za pár peněz. A výšky jsou tam buď z nějaké slitiny hliníku, nebo titanu, ty rozhodně praskat nebudou. Koše jsou plechové, takže ty klidně vydrží ještě dalších 30-50 let.
Jestli chceš tannoy z téhle doby, kup si 609 případně 611, to už jsou bedny, které dokáží přehrát i současnou spotřebku a dají se sehnat často za pár peněz. A výšky jsou tam buď z nějaké slitiny hliníku, nebo titanu, ty rozhodně praskat nebudou. Koše jsou plechové, takže ty klidně vydrží ještě dalších 30-50 let.