XAVIAN 125 Junior - All about

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: XAVIAN 125 Junior - All about

Příspěvek od kychtax »

Mám je taky, moje mají cca 1,5 roku.
Hrají velmi slušně, zvlášť za ty peníze. Slyšel jsem proti nim nějaké Dali, KEFy a tyhle je přehrávaly (jazz, kytary). Zahrají dobře ale i rock, pop, jednodušší klasiku, zkrátka takové univerzály.
Mají výborné podání prostoru, když jim dám dost místa, scéna je prakticky pořád za bednami a to dost a samotnou bednu jako bod v prostoru neslyším.
Nevýhodou je směrovost a nehodí se na velké hlasitosti, pak už ztrácejí dech. Překvapivě dobře hrají i basy (potvrzeno více lidmi).

Ještě bych zmínil nenáročnost na zesilovač. U mně byly připojené k NAD C375BEE, Denon 1500AE, Vincent SV234, Audio GD.. a vždycky to bylo v pořádku a dalo se to rozumně a bez trápení poslouchat. Jo... to bych asi vyzdvihl, bedna u které se nebudeš trápit, hodí se skoro ke všemu :D

cepik
Kontaktovat uživatele:

Re: XAVIAN 125 Junior - All about

Příspěvek od cepik »

Juniorky mám doma cca 18měsíců.
Je to skvělá bedna. To je bezesporu. Co mi ale u podobných příspěvků chybí je kombinace se zbytkem systemu. Jaký byl zdroj signalu? LP, CD, MP3???
Jaký silič? Jaká místnost? Byla akusticky upravovaná?

Poslouchal jsem juniorky s nadem c326, dnes mám luxman L530. Rozdíl v siliči poznala i moje žena. S dobrým siličem hrají dobře, se skvělým skvěle. Mnohem klidněji s větším přehledem a vše zní "hodně opravdově" . Od klapání bot, ťukání na dveře, kytar, klavírů, trubky, déšť...bouře či střelba ;)
vzhledem ke svým rozměrům musím zkonstatovat že co se basů týče, bedna umí i kopnout. Basy příjemně překvapí.

Jako zdroj mám Pro-ject Xpression III clasic olive s ortofon valencia.

Byť jsou to malé regály, s dobrým zesilovačem se teprv rozehrají.
Názor že na akustické nástroje (vážná hudba, folk, jazz a pod) se hodí sdílím taky, toto je jeho domácí hřiště. Obstojně ale hrají cokoliv.

Xavian piccola jsem slyšel s Luxman c02 m02, zdroj project xpression III se sumiko blue point 2 a musím zkonstatovat že juniorky nejsou lepší. Větší bedna je větší bedna. Víc prostoru, chlupy na rukou byly víc v pozoru *sunglases*

Juniorky svým charakterem jdou ale podobným směrem, mají hodně společného. Piccoly jsou vlastně "zvětšené regály". Jsou pochopitelně dál.
Moc důležité je umístění reproduktorů se kterým se peru právě teď a slyším, že v určité části místnosti hrají prostě excelentně. Dokonce když jdu do jiné místnosti (i o patro výše) je přednes stále srozumitelný, není zahuhlaný...

Odpovědět