no jo.. navsteva u kamarata kde to hra vyrazne lepsie cloveka dost vyhecuje. Co to mal kamarat za zostavu? Kazdopadne by som riesil nakup bedni a zosilovaca naraz. Ak na to aktualne nemas, je rozumenjsie radsej pockat dosetrit ako riesit neskor. Ked si vydrzal 8 rokov spokojne pocuvat jednu zostavu tak to urcite neaky ten mesiac pocka. Podstatne je, aby si mal komponenty v retazci vyvazene a nekupoval "lepsie" veci ku ktorym dokupis nieco rovnocenne neskor. Tvoja situacia moze byt za par rokov uplne ina ako teraz.
Na Bowersy tu budes pocut vacsinou len samu kritiku, lebo je tu dost lokalnych predajcov ktory asi lepsiu taktiku zvolit nedokazu a zopar ludi ktorym sa ich zvuk prestal pacit. Kazdopadne su to dobre vyladene bedne, ktore maju dost osobity zvuk a charakteristicke zafarbenie hlavne na stredoch. Niekomu to moze vadit, ale ak ta ich zvuk berie tak neries.. K B&W by som ti doporucil Rotel. Na kategoriu zvzujes su adekvatne a niesu ani tak drahe.
Pri uvahach o inej znacke by som siel niekam do studia alebo obchodu a vypocul si to. Podla recenzii a odporucani z for toho vela nezistis. Da to cloveku neaky prehlad a smer, ale ten moze byt aj mylny.. Nic na co by si sa mohol spolahnut. Povacsinou su to iba osobne preferencie.. Budes to ty, kto to bude doma pocuvat a pozerat sa na to..
Naposledy upravil(a) agustini dne 27 kvě 2010 11:19, celkem upraveno 1 x.
Dovolím is napsat svůj názor. Současné soustavy a současný zesilovač není opravdu kombinbace, která by splnila vyšší nároky.
Moje zkušenost z období asi 20 let zpátky byla obdobá. Ne krok NAHORU, ale krok BOKEM. tedy obecně jsem místo technicse pořídil Denon. A výsledek byl ten, že jsem se ztrátou zase prodal a koupil to samé, jenže zase BOKEM. Až po určité době jsem uznal, že tudy cesta nevede a je tedy nutný krok NAHORU i přes to, že to bude stát více peněz. Ale to je relativní, protože ještě 1-2 kroky BOKEM a měl bych býval sestavu o jedno patro výše.
Takže po odzkoušení a zavržení komerčních přístrojů typu Denon, Yamaha, Sony a technics, jsem koupil zesilovač DPA 380( v té době a ještě i dnes špičkový zvuk za pár peněz) a k tomu své první "lepší" bedny - Dynaudio Focus. Tato sestav kombinovaná s celkem dost slušným CD Denon 1290 mi hrála tak, že jsem u ní setrval asi 5 let a nijak mě nic nevadilo, nechybělo.
Čili, jestli chceš jít o kus nahoru, možná bys mohl "omrknout" second-nadové bedny Dynaudio (Controu 1,3mkII, ty mám na mysli) a k nim zesilovač např. Naim (model Nait5i). Jde o kombinaci, kterou jsem měl osobně doma, někteří kamarádi z fora to u mě slyšeli hrát a myslím, že to celkem dost dobře hrálo na to, za kolik se to dá dnes pořídit. A jestliože máš rád "soft" žánry, tak tě Dynaudia Contour 1,3mkII mohou uspokojit na hodně dlouhou dobu. Dnes je pořídíš za bratru kolem 22-28.000 a za tuto cenu nebudeš mít žádný model , který nabídne tolik, co C1,3mkII.
Jiank jako velmi dobrou variantu bych zvážil jetě modelShan Emotion 520, který tu yní někdo inzeruje za slušný peníz - toto je bedna, která dokáže zahrát opravdu výtečně a to nejen soft žánry, ale i lehčí bigbít.
Zesilovač bych řešil souběžně, protože ten technics nevyhoví. Nabídka je dost široká, ale s ohledem na budoucnost ybch volil slušný typ DPA (380,220), které jsu zvukově odně dobré a k nim vhodný předzesilovač (do začátku např. Ri-Audio, který lze opět koupit z pár peněz. A věř, že s tímto do panelákového obýváku kolem 18m2 vytačíš a ještě s velkou rezervou na hodně dlouho.
Je to jen můj návrh, který dávám na základě zkušeností se všemi stroji, co jsem vypsal, mimo SHan 520, ty jsem ale Xx slyšel právě ve spjení s DPA v různých kombinacích a za ty prachy rozhodně super nákup.
V navaznosti naprectene rady a doporuceni bych zduraznil a podporil nektere z nich a shrnul hlavni body.
1. Zacal bych zesikem, protoze Technics byl zajimavy mozna v letech 80-tych, kdyz nebylo kam sahnout...dneska si neumim prilis predstavit to poslouchat
2. Padlo tady to co me napadlo jako prvni. BW a Xavian jsou naprosto jine charaktery, takze by to chtelo si ujasnit jaky zvuk ti vice vyhovuje a pak zacit premyslet o to kudy kam. Jestli chces trosku drajvu, u xavu to az tak nebude, jestli vice pohody, pak jo
3. Dulezita je volba bedny x zesilovac, aby to k sobe aspon trochu slo
4. Bedynky lze zminene, jsou kazde na jine strane barikady - viz Dynaudio, BW nebo Xavian nebo Shan. Tudiz plati viz 2.
5. Sloup nebo regal. Otazka mistnosti, velikosti, akustiky, postaveni beden apod.
6. k BW se doporucuje Rotel i v nekterych studiich, ja osobne bych to nechtel, Rotel jsem mel 10 let a hral dobre, pevne basy, ostrejsi vysky, ale urcite bych to volil k necemu jinemu
7. Xavian GC hraji za ty penize moc dobre, pekna uzavrena bedna, ale k te elektronice moc nevim, urcite lehci jazz a pohodova muzika ano
Jo to zní rozumně, mě u těch xavů láká cena a tím i poměr cena/výkon (nemyslšeno watáž) oproti BW, a ještě uzavřená ozvučnice. Není to tak dlouho co jsem řešil subwoofer do káry po poslechnutí několika modelů s bassreflex mi zapojily uzavřenej basák od JBL a hmmm, úplnně jiná káva. Ale nikde jsem xavy neslyšel a BW jo, ve spojení s yamahou (označení něco 700 mám pocit) a ve srovnání co mám doma to hrálo slušně. Ještě se zeptám takhle. Když momentálně zainvestuji do zesíku (např Pioneer A-A6MK2-K nebo NAD C355 BEE a i když je to pro někoho konzum je mi to jedno, vždycky mi ty značky byly sympaticky), pomůžu si ze stávajícíma bednama oproti tomu stárnoucímu technicsu? , A posléze chytnout zesák pod paži, objet nějaky shopíky a vybrat pokud možno bedny co ktomu trochu sednou. Nejsem ortodoxní hifista jen chci mít v obýváku audio co neurází jak zvukově tak designově a přitom do toho nevrazím majland. Díky za předcházející rady....
Kazdy lepsi zosik ti z akychkolvek bedni vytrieska o nieco viac, ale otazka je: ma to tu cenu? Ten Pioneer ti oproti staremu Technics zahra o nieco lepsie a o nieco lepsie ti oproti tomu Pioneer zahra Bryston alebo Aire atd.. takto sa da pokracovat dalej, ale otazkou je kde chces skoncit? Mat deleny zosik za pol mega k bedniam AQ s tym ze si neskor k nemu budes hladat lepsie bedne?
ludia bezne hladaju zosilovace k reproduktorom a nie repro k zosilovacom..
Koukám, tady se upřímnost už asi moc nenosí, co? -))
Proč neřeknete setimovi rovnou, že jeho oblíbený "měkčí bigbeat" na Xavianech G. C. ještě víc vyměkne??
Setim: jestli se ti zalíbily uzavřený bedny a nechceš investovat velký prachy, budeš muset začít lovit mezi inzercí. Levnou, uzavřenou a novou bednu dneska na trhu nejspíš už nenajdeš. Výrobci si hodně ulehčujou práci ...