Jen malá poznámka k vydávání SACD u DG - tento label SACD vydává, byť jen v malé míře. Např. zrovna s Karajanem je dostupný komplet Beethovenových symfonií z 60. let, dále Mahler s Abbadem apod..
Obecně je malé penzum vydaných titulů na SACD pochopitelné, vzhledem k malé rozšířeností tohoto formátu na trhu. Jde v podstatě o zkomírající platformu, která pravděpodobně dříve či později zcela zanikne. Důvody tohoto stavu už byly několikrát (i tady) popsány, takže je není třeba znovu opakovat..
Xavian Virtuosa vs. Xavina XN 360
Re: Xavian Virtuosa vs. Xavina XN 360
Boxer
Já už o tom uvažuji, dokonce jsem už zkoušel něco s lachimem domluvit, ale vždy to ztroskotá na mé neschopnosti něco zorganizovat a nebo na strachu zkusit něco lepšího, bojím se, že by mi to nedalo spát a chtěl bych to mít hned doma. O tom TEACu vím své a nemám žádné iluze, že to je něco extra, bohužel na lepší zesilovač mi teď nezbývá moc peněz. Ale časem na to určitě dojde.
Musím se tímto ještě jednou omluvit lachimovi za odmítnutou nabídku vyzkoušení Srollu u mě doma, už jsem mu to psal, ale myslím, že na to časem určitě dojde
Takže, lachime, pokud jsem tě už tím vším neodradil, tak rád někdy v budoucnu tvé nabídky využiju 
A děkuji vůbec všem v tomto vlákně za vstřícné a nekonfliktní příspěvky!
Sekal
Jen co vím - tak DG dřive vydával některé tituly na SACD, ale protože poptávka po těchto titulech nebyla uspokojivá, tak od vydávání hudby na SACD ustoupil a teď už vydává jen CD, LP, ... ale ne SACD. Ta SACD od DG se dají ještě sehnat, ale jsou to už jen dříve vydané kousky, které jsou stále někde skladem. O žádných nových titulech SACD z posledních 5 - 6let nevím.
Já už o tom uvažuji, dokonce jsem už zkoušel něco s lachimem domluvit, ale vždy to ztroskotá na mé neschopnosti něco zorganizovat a nebo na strachu zkusit něco lepšího, bojím se, že by mi to nedalo spát a chtěl bych to mít hned doma. O tom TEACu vím své a nemám žádné iluze, že to je něco extra, bohužel na lepší zesilovač mi teď nezbývá moc peněz. Ale časem na to určitě dojde.
Musím se tímto ještě jednou omluvit lachimovi za odmítnutou nabídku vyzkoušení Srollu u mě doma, už jsem mu to psal, ale myslím, že na to časem určitě dojde

A děkuji vůbec všem v tomto vlákně za vstřícné a nekonfliktní příspěvky!
Sekal
Jen co vím - tak DG dřive vydával některé tituly na SACD, ale protože poptávka po těchto titulech nebyla uspokojivá, tak od vydávání hudby na SACD ustoupil a teď už vydává jen CD, LP, ... ale ne SACD. Ta SACD od DG se dají ještě sehnat, ale jsou to už jen dříve vydané kousky, které jsou stále někde skladem. O žádných nových titulech SACD z posledních 5 - 6let nevím.
akim5 : Všechny cesty vedou do Země vycházejícího slunce - http://www.cdjapan.co.jp/products?term. ... &order=rel ..

Han plne s tebou súhlasím, viacerí sme si cez highend prešli. Aj podstatne lacnejšia zostava keď sa správne zladí dokáže super zahrať.han píše: Jako bývalý vlastník referenční sestavy Naim a kabeláže Nordost (Valhalla 2) bychom si mohli ještě o těch "správných" cenách popovídat. Na mě si už highend průmysl jen tak lehce nepřijde.

Sekal
Díky za tip na dobré stránky s SACD! Ale pokud jsem se dobře díval, tak od DG tam jsou většinou staré nahrávky, které jsou zremasterované na SACD - Japonci si na tom dávají záležet. Tím neříkám, že to je něco špatného, tím chci jen říct, že nové SACD - tedy nahrávky pořízené DSD metodou (prosím, nebrat za slovo, zas tomu tolik nerozumím
) už DG nevydává. A co jsem se díval na ty nahrávky třeba se Simonem Rattlem, tak ty byly také pořizovány "běžným nahráváním", tedy ne přímo DSD. SACD z nich udělali Japonci až jako remaster. Ale tím zase neříkám, že to není více kvalitní, než zvuk, který je na normálním CD nosiči. Třeba labely Exton (Jp), Pentatone (Nl), LSOlive (GB) a Mariinsky label (GB/RUS) nebo některé Chandos - a asi ještě další - tak ty stále produkují původní DSD záznamy. Ale zase to nejsou nahrávky s Rattlem nebo dříve Abbadem nebo s někým z těch, kteří mají smlouvy s DG, Decca, Emi a tak. Tyhle labely - podle mých informací - už nové nahrávky v DSD neprodukují. Ale možná se mýlím...
Ale to už jsem hodně
Díky za tip na dobré stránky s SACD! Ale pokud jsem se dobře díval, tak od DG tam jsou většinou staré nahrávky, které jsou zremasterované na SACD - Japonci si na tom dávají záležet. Tím neříkám, že to je něco špatného, tím chci jen říct, že nové SACD - tedy nahrávky pořízené DSD metodou (prosím, nebrat za slovo, zas tomu tolik nerozumím

Ale to už jsem hodně

Akim.
Lachimův Šroll je opravdu (a)už velký (příliš) zkušební vzorek. Sice bys slyšel posun, ale pak by ti asi máloco v normální cenovce vyhovělo se jen přiblížit. (I když proč to nezkusit).
Chtělo by to opravdu dobrý a silný a zaplatitelný zesík, který bys časem mohl koupil.
A na tom to prozkoušet.
Lachimův Šroll je opravdu (a)už velký (příliš) zkušební vzorek. Sice bys slyšel posun, ale pak by ti asi máloco v normální cenovce vyhovělo se jen přiblížit. (I když proč to nezkusit).
Chtělo by to opravdu dobrý a silný a zaplatitelný zesík, který bys časem mohl koupil.
A na tom to prozkoušet.