Zajímavé instalace - život s domácím kinem :-)
Re: Zajímavé instalace - život s domácím kinem :-)
Já si taky Xiaomi Mi Laser umím představit u sebe doma...

merhaut
Upřimně - je mi jedno co a jak děláte a kdybys neházel neustále povýšenecky rameny, že všechny instalace/příspěvky/názory ostatních jsou sr..ky, tak to fakt neřeším. A kdybys místo planých keců i přihodil nějakou fotku, nebo napsal někdy něco konkrétního, tak bych si Tě i vážil. Ale když vše jen shazuješ s tím, že všechno umíš/děláš/znáš líp, tak na mne působíš spíš opravdu jen jak ten Brouk Pytlík.
Je možné že ti křivdím, ale neznám tě osobně a soudit mohu jen podle tvého projevu napříč fóry.
I když - jednu výjimku musím uznat - to jsou tvé články o muzice a historii, tam klobouk dolů. Ty jsou přínosné a mají hlavu patu...
Ale už jsme tu trochu OT, takže bych to rád uzavřel prosbou: Pokud máš k něčemu výhrady, že je to špatně, tak i napiš jak by to mělo být správně, popř. jak to děláte vy. Všechny nás to určitě obohatí víc, než jen štiplavé poznámky.
Zabino, "je mi jedno" vypadá úplně, ale úplně jinak:-) A nepodsunuj.
Naposledy upravil(a) merhaut dne 08 dub 2018 01:02, celkem upraveno 1 x.
Jirie, jak hodnotíš film (Planeta Česko)? Mě velmi zaujaly ukázky, navíc mám k přírodě velmi silný vztah a v Jeseníkách trávíme s manželkou každou volnou chvíli. Těším, až bude v Šumperku opravené kino a budou to dávat u nás.
PS: o tom, jak se lidé chovají dnes v kině, nemá cenu mluvit. Být to v mé moci, zakázal bach okamžitě všechny kiosky opřed kinem a zaveld kontrolu - mámš pytel popcornu - vypadni. Máš lahváče či kolu - vypadni. Tady je kino a ne hospoda. Bohužel, v kině trpím, protože musím poslouchat mlaskání, šustění a hovory těch, kteří se přišli do kina vykecat a ne shlédnout film. Pak je zážitek z návštěvy kina téměř na nule. Kvůli bandě idiotů.
Tak zase zpět k tématu instalací 
Aktivní ATC 50 + ale malinký aktivní centr, utopený ve skleněném racku. To podle mne zvuk celé sestavy docela zabije.
Ale vzhledově sladění dřava racku a beden je úžasné...

Aktivní ATC 50 + ale malinký aktivní centr, utopený ve skleněném racku. To podle mne zvuk celé sestavy docela zabije.

Ale vzhledově sladění dřava racku a beden je úžasné...

Další ukázka nevyváženého centru a L+P, navíc to vypadá, jak od úplně jiné značky.
Velké bedny jsou Kharma Exquisite, ale ten centr? Poznáte někdo, co to je? vypadá to jako Focal CC1008Be

Velké bedny jsou Kharma Exquisite, ale ten centr? Poznáte někdo, co to je? vypadá to jako Focal CC1008Be

K tym ATC50 ma skor ako ten center irituje ten AV MARANTZ . Nic proti ak si ho da clovek k bedniam hifi urovne, ale sem?
Moja posledna skusenost s AV preampom je dost zaujmava. Predradil som pred reciever DENON 3806 procesor BRYSTON SP2, a zvuk je snad o dve triedy lepsi. Normalne ten rozdiel je vacsi ako ked som zan zaradil silne koncaki MF 550,
Ale na obhajobu toho MARANTZU, pouzivaju jeho upravene vnutro do McINTOSH MX121
Moja posledna skusenost s AV preampom je dost zaujmava. Predradil som pred reciever DENON 3806 procesor BRYSTON SP2, a zvuk je snad o dve triedy lepsi. Normalne ten rozdiel je vacsi ako ked som zan zaradil silne koncaki MF 550,

Ale na obhajobu toho MARANTZU, pouzivaju jeho upravene vnutro do McINTOSH MX121

A navíc jsou na podlaze bez podložek, po mé zkušenosti s těmato bednama taky velký faul. Takže krásný okem, o zbytku bych přemýšlel, možná i pochyboval. Včetně zmíněného AV...

Není to sice zrovna domácí kino, zato formát a parametry zobrazovací jednotky stojí za pozornost. Úhlopříčka 350 cm, rozlišení nekonečno x nekonečno. Vysílá sice jen jeden přírodovědecký dokument, zato nepřetržitě a bez reklam. Zvuk, ten lze volit. Buď umělý z beden, nebo přírodní stereo, pootevřením pravého a levého okna.
Antony
No pěkné, pěkné
Add MARANTZ
- podle mne je to některý z TOP AV procesorů v řadě 880X, který je napojen napřímo na aktivní bedny, takže úplný ořezávátko to také nebude. Ale zkušenost s ním osobní nemám...
No pěkné, pěkné

Add MARANTZ
- podle mne je to některý z TOP AV procesorů v řadě 880X, který je napojen napřímo na aktivní bedny, takže úplný ořezávátko to také nebude. Ale zkušenost s ním osobní nemám...
Ty ATC jsou nadherny bedny... Tyhle velky jsem kdysi slysel u znameho, s nejakym neadvekvatnim predkem a CD (tusim Naim) a stejne to hralo paradne 

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Hezka sestava Antony - nadherny program 
Fotka by se hodila i do vlakna Sroll.
Fotka by se hodila i do vlakna Sroll.
to máš Sašo vlastně docela problém - vlastně řešíš kvalitu centru vs L+P bedny, což znamená "velkou bednu" vzhledem k tomu, že většina stereo sloupů v kvalitě kterou hledáš používá poměrně velké měniče, je jasné. Proti tomu na to nemáš pořádně místo, což chápu, že je reálný problém. Zapeklitá věc...
Jinak moc u těch instalací domácích kin, které jsou v tomto vlákně a vůbec fóru nechápu jednu věc. Konkrétně při použití TV, proč jsou téměř všechny utopené kdesi půl metru za repro??? Přece existují držáky na zeď, které mají výklopné rameno a dá se tak TV posunout ode zdi...sám takové doma mám. Osobně by mi dost vadilo mít obraz utopený za bednami.
Přesně tak - mám problém, který je u mne v současném stavu těžko řešitelný, ale věřím, že se "něco" dá vymyslet .-)
A s tím obrazem - utopený obraz za bednami mi nevadí, když zhasneš, tak to stejně nevnímáš. I já mám bedny před obrazem a má to tak i většina lidí, u kterých jsem byl a kino řeší. Asi ideální by bylo průzvučné plátno a bedny za ním. To si říkám, že bych jednou mohl mít v nějaké dokonalé instalaci, když bude samostatná kinomístnost. Třeba v prostoru současného obýváku, pokud bych mohl instalovat na délku, by se vešlo megaplátno s úhlopříčkou přes 4 metry
. To by byl nářez
Ale co spíše nechápu, je velikost zobrazovače na uvedených instalacích. Už i u mého zvuku doma je neadekvátní se dívat jen na 46" placku, což se mi potvrdilo i u reakcí některých návštěv. Třeba nedávno jsem pouštěl návštěvě dvou zdejších členů ukázku zvuku MCH s obrazem jen na placku a konstatovali, že je to takové divné - malá hlava + malá ústa s velkým zvukem. Pustil jsem to pak na plátno s úhlopříčkou cca 250m a "už to bylo v pořádku"
Takže třeba moc nechápu návrhy/vizualizace těchto instalací, nemluvě o tom, jak asi takový zvuk musí v moderním holoprostoru vyznít...

A s tím obrazem - utopený obraz za bednami mi nevadí, když zhasneš, tak to stejně nevnímáš. I já mám bedny před obrazem a má to tak i většina lidí, u kterých jsem byl a kino řeší. Asi ideální by bylo průzvučné plátno a bedny za ním. To si říkám, že bych jednou mohl mít v nějaké dokonalé instalaci, když bude samostatná kinomístnost. Třeba v prostoru současného obýváku, pokud bych mohl instalovat na délku, by se vešlo megaplátno s úhlopříčkou přes 4 metry

Ale co spíše nechápu, je velikost zobrazovače na uvedených instalacích. Už i u mého zvuku doma je neadekvátní se dívat jen na 46" placku, což se mi potvrdilo i u reakcí některých návštěv. Třeba nedávno jsem pouštěl návštěvě dvou zdejších členů ukázku zvuku MCH s obrazem jen na placku a konstatovali, že je to takové divné - malá hlava + malá ústa s velkým zvukem. Pustil jsem to pak na plátno s úhlopříčkou cca 250m a "už to bylo v pořádku"

Takže třeba moc nechápu návrhy/vizualizace těchto instalací, nemluvě o tom, jak asi takový zvuk musí v moderním holoprostoru vyznít...