(zdroj denon 4010 -transport, místnost cca 40m2, akusticky upravena, filtrace proudu)
ač tento 90kg sroll nelze stěhovat bez rizika úrazu zad, stálo to za námahu. to každá praktická zkušenost, že?
titan 8 jsou překvapivě na stěhování určitě příjemnější. ohromná bedna. ohromné měniče. dlouhý pásek na výšky. "plechový" střeďák.
bedny zapůjčil/ dovezl/ nastěhoval/zapojil velmi ochotný dovozce značky. skvělý přístup, ochota 1A, díky!.
jelikož byl můj dojem z těchto beden dosti rozpačitý, dotazuji se tímto na zkušenosti s touto monstrózní bednou dalších hifistů.
(píši toto "vlákno" jako ne-milovník páskových měničů. proto jej berte s přehledem, prosím. jako "dotazové")
bedny mi osobně zvukem, v sestavě s denonem jako transportem a dvojitým srollem, vůbec "nesedly".
i když jsme kolečky u výhybky ubraly pásma na minimum, pořád bylo všeho pro mé úši nějak moc.
a to jsem začínali poslech na + 2 dB.
(utekl jsem z poslechovky)
nepomohlo ani natáčení do stran a jejich posun po poslechovce. pořád zněla dvořákova novosvětská prapodivně.
možná je právě tato má zkušenost pěkným příkladem toho, jak nevhodná sestava může "popravit" každou skvělou bednu ?
sám netuším.
na klasickou hudbu, neboť jen tu jsem já poslouchal, bylo repro titan 8 nepoužitelné.
příliš všeho. vše ohromné, pro klasické nástroje nepřirozené. dřevěné housle jsem "dřevěně" neslyšel..
sroll bimottore mám naposlouchaný na všem možném ( od sonus faber, triangle, přes bw 803 po avalon indra nebo mbl 101).
proto mi stále v hlavě vrtá příčina toho zvuku.
pásky, místnost, špatný zdroj zvuku?
čirá fantasmagorie....nebo snad kovový střeďák neumí "zahrát" dřevo ?? (neberte, prosím, jako zdroj "flamwaru")
nějak na dálku, a pragmaticky vzato nesmyslně, jsem ten zvuk porovnával s podobně "dospělou" bednou a to Triangle Magellan Quatuor.
tyhle vysoké Triangle Quat. se mi se Srollem naopak na klasiku líbily. z nich dřevo znělo dřevěně a střívko střívkově.
kamarád dovozci poděkoval a bedny odmítl. já bych je chtěl osobně slyšet ještě někde jinde. na jiném železe.
v německu jsou považovány za referenci.
(fotky jsou jen dokumentační. foceno nokií 6303)