Audio-Technica ATH-AD700X

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
hřebík
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio-Technica ATH-AD700X

Příspěvek od hřebík »

podle obrázku se mi hodně líbí konstrukce - asi budou opravdu pohodlná i při dlouhodobém poslechu?

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od olympus720 »

Jsou to zatím nejpohodlnější sluchátka, co jsem vlastnil nebo zkoušel. Několikahodinový poslech není problém, protože ušní boltce jsou uvnitř, nic netlačí a to je pro mne velmi důležité. Uši se nepotí, ale mám zkušenost jen podzim,zima,jaro - v létě nemám ověřeno. U některých, mnohem dražších modelů mě zatím vždy něco vadilo.

vojtech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtech »

Musím uznat, že sluchátka od Audio-Techniky s tímto systémem, jsem měl na hlavě a vážně pohoda. Sice né moc dlouho, asi 45 minut, ale dalo se na ně "zapomenout". Byly to ath-w5000 a i zvukově se mi líbily. Audio-Technica umí udělat hluchátka ;)

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Otevřené AD700vky jsou super, AD1000 z otevřených A-T pak úplně nejlepší, zvukově lepší než klasika AKG K701 nebo Sennheiser HD600. A zaujaly mně i studová ATH-R70x.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ahoj,
Na R70X ted momentálně ulítávám.
Předělal jsem kabel na 8-mi žilový stíněný a balancovaný konektor. Zesík k nim mám hodně naddimenzovaný, protože jsou to hladová sluchátka.
Změnil jsem signálový kabel mezi DAC a zesíkem.
Hudbu si neskutečně užívám, zejména basy, tonalitu a čistotu projevu. Po výměně kabelu i znatelně lépe podaný prostor a jeho prohloubení.
Dost často se mi stává, že zapomenu, že mám sluchátka na hlavě.

Tady pan recenzent ty basy potvrzuje.. On headphones this is the best bass I’ve ever heard
https://headmania.org/2014/12/01/audio- ... -2-review/

Sorry za případný OT, ale musel jsem se podělit *2thumbsup*

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Ještě se chci vrátit k prvnímu příspěvku. Beyerdynamic COP vůbec nejsou špatná sluchátka. Za současnou cenu 4300Kč už vůbec ne. Nastavení basů musí zůstat ale na 2. stupni, což zajistí vyrovnané podání basů bez jejich zvýraznění nebo na 1, kdy je zvukový projev vzdušnější, otevřenější. Polohy 3 a 4 zvýrazní bas natolik, že je pak celkový zvuk zahuhlaný až mdlý. Dva kabely v příslušenství taky potěší, jeden je s ovládaním telefonu.

Obrázek

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pokud zmiňuješ sluchátka Beyerdynamic COP na tomto vláknu o Audio-Technica ATH-AD700X, tak si dovolím, jakožto posluchač, vyjádřit svůj názor. Cca před rokem jsem Beyerdynamic COP slyšel na různých mp3 zařízeních i na DAC CA DacMagic Plus a pro mne byl zvuk plechový, nevýrazný a mechanický ovladač regulující frekvenční průběh přidal jen několik stupňů dunění. I např. ATH-m50x zahrály neporovnatelně lépe a čistěji s prokreslenými basy a solidním prostorem. Takže, při porovnání s ATH-AD700X jsou Beyerdynamic COP jsou pro mne druhá liga.

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Reagoval jsem na Tvůj první príspěvek a nesouhlasím s Tebou ani tentokrát. Beyerdynamic COP jsou výborná sluchátka srovnatelná se 700vkama. Obecně A-T padnou jen někomu, prože jsou dělány pro větší hlavy, netlačí ale padají. U otevřených modelů se snižuje zkreslení od 500vek k 1000vkám. U 700vek je na středech slyšitelné. 2000vky už jsou v čr méně dostupné, známé. Musím ale připustit, že jsem více na basy, protože v reálu není bas takový přehledný jako prezentují 1000vky nebo 701čky. Je takový hutný jako to právě umí podat 880 nebo cop od Beyerů. Nejlépe to lze poznat na mužském hlasu, kdy ho otevřené modely sluchátek hrají příliš tence.

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

OK, v pořádku. Tobě se více líbí zvukový projev Beyerdynamic COP, mě ne. Hlavu mám větší, takže mě sluchátka Audio-Technica sednou jak ulitá a nikdy nepadají. Co se týče středů, tak jsem porovnával ATH AD 500,700,900 i 1000. Řady 900 a 1000 mě přišly hodně podobné, jen se je podle mého konstruktéři snažili naladit více do basů, co ale zastřelo trochu právě střední pásmo. Proto jsem vzal řadu 700X. Bohužel, řadu 2000X jsem neslyšel, nedávno byla z druhé ruky k prodeji za solidní cenu....
Mě osobně u Beyerdynamic COP chybí právě ty středy a hlavně vzdušnout a prostorovost v nahrávce.

Odpovědět