Audio-Technica ATH-AD700X

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Audio-Technica ATH-AD700X

Příspěvek od olympus720 »

Chtěl bych jen letmo představit dle mého kvalitní sluchátka otevřené konstrukce : japonské Audio-Technica ATH-AD700X

Obrázek

Na hlavě sedí tak, že je ani necítíte, váží jen 265g, polstrování náušníků je příjemné, uši jsou uvnitř, tlak na okolí uší je neznatelný, že má člověk pocit, že sluchátka spadnou, ale není tomu tak, drží je náhlavní oddělený most typu 3D Wing.
Zvuk je krásně vzdušný, nástroje jsou solidně lokalizované, slyšel jsem v nahrávkách nové věci - zní to blbě, píše to každý, ale když ono je tak zábavné ve své oblíbené nahrávce slyšet sbor, kde lze rozeznat, odkud jaký hlas zní.
Bas je pevný, není ale přebasováno, jako u některých uzavřených modelů, kde spíše nižší frekvence duní a kučí, než prezentují nějaké informace. Nicméně je ho přesně tak akorát, takže jej nepostrádám ani v rockové či heavy hudbě.
Posluchouchám rock všech odnoží i jazz, či akustickou muziku a nikde jsem necítil, že by tyto sluchátka něco šidily, narozdíl od jiných modelů

Sluchátka používají zcela nové měniče o průměru 53 mm, velmi kvalitní vinuté CCAW cívky

Kabel je vyroben z velmi čisté OFC mědi - je rovný, 3 m dlouhý, nekroutí se, není odpojitelný - výměna je možná v servisu cca za 500kč

Mušle jsou vyrobeny z ultralehké hliníková konstrukce.

Původně jsem chtěl sluchátka uzavřené konstrukce, zkoušel jsem mimo jiné model Audio Technica ATH M50XD6 (hrály velmi solidně) a Beyerdynamic Custom One Pro (velké zklamání). Poté jsem vyzkoušel polootevřené Beyerdynamic DT 880 (výborné), davy oblíbené Sennheiser HD 650 (pokud jsem neslyšel vadný model, tak hrajou opravdu špatně a nerozumím tomu, že jsou tak populární) až jsem se prokousal mému modelu Audio Technica.
Poslouchal jsem i vyšší řady otevřených sluchátek, ve většině případů přibylo nepatrně na prostorovosti, ale basů bylo méně a více až řezaly výšky.
Proto jsem zůstal u modelů v cenové relaci cca 6000 - 8000Kč. Určitě jsou modely, které hrají lépe, ale já jsem maximálně spokojen.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio-Technica ATH-AD700X

Příspěvek od jirie »

Hezké.

Neposlouchal jsi také Focal Spirit One?

Nebo někdo jiný z fóra?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Vypadají hezky. Že by konečně náhrada za moje prehistorické AKG K 240?

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Za posledný rok jeden z mála zmysluplných príspevkov na tomto fóre.

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nejdříve však pár technických detailů, které jsem neuvedl a někoho by mohly zajímat :

Frekvenční rozsah : 5 – 30,000 Hz (bez udání tolerance) - grafy měření nového měniče udávají, že do "plných" jde cca na 75 Hz
Maximální zatížení : 700 mW
Citlivost : 100 dB/mW
Impedance : 38 Ohmů - některé weby udávají 48 Ohmů

- jinak v zahraničních testech jsou tyto sluchátka obecně hodně vychvalována za prostorovost a detailnost zvuku a dynamiku. Je zvláštní, že je hojně kupují hráči her, kde si vychvalují, že slyší téměř holograficky, což jim pomáhá lokalizovat nepřítele kolem sebe :-)
- zároveň je úsměvné, že jim chybí hutnější bass, je jasné, že když jim u hlavy vybuchne granát, chtějí, aby jim krev tekla na výložky (jak tu kdosi na fóru vtipně poznamenal) a to jim takto sluchátka nezajistí

- recenze na Youtube, kde je vcelku chváli ujetej týpek, kde názorně ukazuje, jak výborně sluchátka sedí na hlavě a přináší vychytávku pro lidi s menší hlavou : https://www.youtube.com/watch?v=ime3AkO6BrM

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Zde je podle mého názoru důkaz proč je lépe si poslechnout produkt než přečíst desítky recenzí :mrgreen:

http://www.whathifi.com/audio-technica/ ... 00x/review

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ono je vcelku logické, že nelze maximálně vychválit sluchátka za 6000Kč, kdo by potom kupoval vyšší modely ? *2thumbsup*
Je asi také důležité, k čemu jsou také ty sluchátka připojena, i když zrovna Audio-Technica ATH-AD700X nejsou nikterak náročné na zesilovač, co se týče výkonu.

Jen nerozumím jedné věci, u nové řady sluchátek Audio-Technica ATH AD 500,700,900 X je použit stejný 53mm měnič s CCAW vinutím, frekvenční rozsah stejný, citlivost mají všechny stejnou : 100 dB/mW, liší se jen max. příkonem 500,700 a 1000mW
Jak je tedy možné, že se zvukově liší, kabel je také údajně použit stejný......

Recenze na předchozí model Audio Technica ATH AD 700, které mají starší typ měničů, impedanci 64 Ohmů a max. příkon 500mW : http://www.empetria.cz/recenze-sluchate ... ure=233819

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Sluchátka se stejným měničem se můžou zvukově lišit. Hodně záleží na provedení náušníků. Bude to znít možná divně, ale rozhoduje každý milimetr a použité materiály. Stačí dát trochu jiný materiál a je to uplně jinde. Třeba kůže nebo podobný materiál, má schopnost přidat basy (zmenší se jejich únik). Když tam dáš prodyšnou látku, tak se to může lišit výrazně. +-6dB není problém. To samé provedení perforace za měničem. Při měření stačí přiblížit ruku a vidíš změnu.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tady se celkem drželi při zdi, ale rozdíly jsou vidět http://en.goldenears.net/KB_Columns/1453

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Vidíš, to mě nenapadlo, viděl jsem měření staršího modelu Audio-Technica ATH-AD700, na kterém bylo vidět velké útlumy na basech, oproti reálnému poslechu, kde to nebylo vůbec tak špatné. Vysvětluju si to tedy tím, že měření na basech bylo ovlivněno menším přítlakem sluchátek,(což je vlastnost této řady Audio Technica) oproti měřením jiných sluchátek, kde se dá přítlak na uši více zkorigovat. Potom je tedy ještě ve hře materiál náušníků.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Nejlepsi kup z uvadenych jsou ATH AD500X.
Vlastnil jsem AD500X a AD900X a rozdil byl minimalni, ne tak uz v cene. Tyto budou nekde mezi.
AD500X, pokud se trefite do hud. zanru a nevadi nedostatek basu, jsou vynikajici volba.

U mne nakonec zvitezila A900X, ktera prehrala vsechna vyse uvedena.
http://www.head-fi.org/t/608889/audio-t ... 00x-review

Jeste kdyz byla na amazonu za 140USD, nebylo co resit - jeden z nejlepsich hifi nakupu, co jsem udělal :) :)

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

kychtaxovi : A900X jsou uzavřená sluchátka, takže budou mít asi trochu jiné podání prostoru a basu, neslyšel jsem je, nemohu posoudit.

Jinak tady na obrázku zveřejňuji měření z webu Headphone.com, kde jsem nastavil porovnání frekvenční odezvy v pásmu + - 30dB u starších modelů Audio-Technica ATH-AD700 a Audio-Technica ATH-AD900
Měření nových verzí s X jsem zatím nikde nenašel, vylepšené měniče jsou údajně na přání posluchačů naladěny více do basů...

Obrázek

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

V předchozím příspěvku jsem pomotal typy sluchátek u měření , proto znovu a lépe :

kychtaxovi : A900X jsou uzavřená sluchátka, takže budou mít asi trochu jiné podání prostoru a basu, neslyšel jsem je, nemohu posoudit.

Jinak tady na obrázku zveřejňuji měření z webu Headphone.com, kde jsem nastavil porovnání frekvenční odezvy v pásmu + - 25dB u starších uzavřených modelů Audio-Technica ATH-A700 a Audio-Technica ATH-A900 - rozdíly nejsou nijak dramatické.
Druhý graf porovnává starší uzavřenou verzi Audio-Technica ATH-A700 a otevřenou verzi Audio-Technica ATH-AD700, kde je vidět lineárnější průběh křivky právě u otevřené verze, i když na basech je vidět, že uzavřená sluchátka jsou v basovém spektru o něco důraznější
Měření nových verzí s X jsem zatím nikde nenašel, vylepšené měniče jsou údajně na přání posluchačů naladěny více do basů...

Obrázek

Obrázek

olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak po několika měsících doplňuji poznatky z dlouhodobějšího poslechu : stále jsem s nimi spokojen, ze začátku jsem sice trochu postrádal nejnižší basy, ale po rozehrání je to mnohem lepší, nevím, na kolik % se rozehrál DAC/AMP a na kolik % sluchátka, nicméně na objemu basu je to znát. Co musím vyzdvihnout, je úžasná prostorovost, jedna z nejlepších, jakou jsem na sluchátkách do 20 000kč zaznamenal. Rovněž bezkonkurenčně nejpohodlnější na uších - dlouhodobý poslech bez problémů. Středy jsou trochu zvýrazněné, čímž vynikne zpěv - naprosto úžasné v akustických nahrávkách, world music, jazzu - zvláště ženský zpěv exceluje. Jen na nejtvrdší odnože rocku či hip hop nejsou ty pravé. Pokud je však nahrávka kvalitně nahraná a je ve FLAC, tak zahrajou všechny žánry. Nízká impedance svádí k připojení k méně výkonným zdrojům signálu - výstupu ze zvukové karty PC (dnes již kvalitních integr. čipů), telefonu či k mptrojce. Rozehraje je kde co - ale opravdu kvalitní výkon podá až se silným zesilovačem.

Odpovědět