Na hlavě sedí tak, že je ani necítíte, váží jen 265g, polstrování náušníků je příjemné, uši jsou uvnitř, tlak na okolí uší je neznatelný, že má člověk pocit, že sluchátka spadnou, ale není tomu tak, drží je náhlavní oddělený most typu 3D Wing.
Zvuk je krásně vzdušný, nástroje jsou solidně lokalizované, slyšel jsem v nahrávkách nové věci - zní to blbě, píše to každý, ale když ono je tak zábavné ve své oblíbené nahrávce slyšet sbor, kde lze rozeznat, odkud jaký hlas zní.
Bas je pevný, není ale přebasováno, jako u některých uzavřených modelů, kde spíše nižší frekvence duní a kučí, než prezentují nějaké informace. Nicméně je ho přesně tak akorát, takže jej nepostrádám ani v rockové či heavy hudbě.
Posluchouchám rock všech odnoží i jazz, či akustickou muziku a nikde jsem necítil, že by tyto sluchátka něco šidily, narozdíl od jiných modelů
Sluchátka používají zcela nové měniče o průměru 53 mm, velmi kvalitní vinuté CCAW cívky
Kabel je vyroben z velmi čisté OFC mědi - je rovný, 3 m dlouhý, nekroutí se, není odpojitelný - výměna je možná v servisu cca za 500kč
Mušle jsou vyrobeny z ultralehké hliníková konstrukce.
Původně jsem chtěl sluchátka uzavřené konstrukce, zkoušel jsem mimo jiné model Audio Technica ATH M50XD6 (hrály velmi solidně) a Beyerdynamic Custom One Pro (velké zklamání). Poté jsem vyzkoušel polootevřené Beyerdynamic DT 880 (výborné), davy oblíbené Sennheiser HD 650 (pokud jsem neslyšel vadný model, tak hrajou opravdu špatně a nerozumím tomu, že jsou tak populární) až jsem se prokousal mému modelu Audio Technica.
Poslouchal jsem i vyšší řady otevřených sluchátek, ve většině případů přibylo nepatrně na prostorovosti, ale basů bylo méně a více až řezaly výšky.
Proto jsem zůstal u modelů v cenové relaci cca 6000 - 8000Kč. Určitě jsou modely, které hrají lépe, ale já jsem maximálně spokojen.