Profesionálne sluchátka vs. Hifi sluchátka
Re: Profesionálne sluchátka vs. Hifi sluchátka
Jasně že slabá sluchátka žadnej sluchátkáč nezachráni ale ty Bayery nebo tvoje AKG určitě pozvedne pěkně nahoru. Každej aparat hraje jak jeho nejslapši část, to je stará pravda.
Toto mi ani nehovorA ty, i když hrajou třeba na "půl plynu", pořád přehrají ta "slabá", napíchnutá i třeba na dobrý sluchátkáč...
příklad...rozdíl ve sluchátkách Sennheiser za 3 anebo 6 tisíc korun asi žádný sluchátkáč nevyrovná. A ty, i když hrajou třeba na "půl plynu", pořád přehrají ta "slabá", napíchnutá i třeba na dobrý sluchátkáč...

Napíšem hodnotenie bez sluchátkového zosilňovača, nemá to detail ako trojpásmove bedne ani náhodou, hučí to komplet a hrá mi to do hlavy, nechám to rozohrať, kúpim zosilňovač, ale je to bieda. Asi tomu nerozumiem

Ale aspoň tuším čo od toho čakať a v Trnave si vypočujem tie veľké bedne

Polovičke som povedal, že jej sluchátka pristanú, tak je jedno ako hrajú

Ako je to s tou impedanciou ?
Podla mna zalezi na tom, co od toho ocakvas. Su ludia, ktori maju HD 800 pripojene do sluchatkoveho vystupu na AVR a su spokojni. Ak hladas doplnok k aparature, preco by ti to nemalo stacit aj bez samotneho sluchatkaca. Kto je naopak zamerany na sluchadlovu zostavu, tak si samozrejme sluchatkac kupi, lebo chce vyuzit potencial sluchadiel naplno. Je len na tebe, kolko chces do toho napchat penazi. Je to vzdy ine pocuvanie, ako na bedniach. Ja som mal napr. prve sluchadla, ked som presiel na bedne, k sluchadlam som sa uz nevratil. A chcel som viackrat - ale ked som si to spocital . . .
Pokud chceš využít naplno potenciál sluchátek jako DT 990,tak se bez sluchátkového zesilovače neobejdeš,poslouchám jenom na sluchátka a rukama mi za posledních deset let prošlo nezpočet sluchátek i zesilovačů..DT 990 nerozehraješ s výstupu cd přehrávače nebo receiveru,to je nesmysl,to už je lepší použít kvalitnější přehrávač jako fiio x3 nebo ibasso 50..rozdíl mezi sluchátky je obrovský a na trhu,už jsou i jiné značky než beyrdynamic,akg,sennheiser...které trošku usnuly na vavřínech..
Ďakujem všetkým za rady, naozaj ste mi pomohli
Kúpil som si nakoniec headamp od BVaudio a naozaj sa to výrazne zlepšilo, zatiaľ to nemôže byť rozohraním slúchadiel, pretože po prvých skúsenostiach som ich zbalil a sluchátkový zosilňovač som kúpil až včera.
Napriek tomu, že som bol upozornený aby som nečakal žiadne zázraky, musím povedať, že tá prebasovanosť čo mi vadila zmizla, je to podstatne lepšie a hlavne sa to dá počúvať úplne v pohode. Nechám to teraz hrať pár večerov a potom to vyskúšam zase na tých ostatných vstupoch
Za tých 140 eúr čo stojí Headamp je to zlepšenie neskutočné a to určite nerobím reklamu, ale napísať to musím, pretože inak by som tie slúchadlá na hlave nemal - mne ak vo zvuku niečo vadí, ja nie že si na to privyknem, mňa to čím ďalej viac znervózňuje, až stratím nervy a utekám kúpiť niečo iné
No a keďže nerobím reklamu, tak musím povedať, že tie veľké bedne od BVa hrajú parádne a treba si to ísť vypočuť, nie som nejako skúsený poslucháč, ale z toho čo som počul kde kade a aj o hodne drahšie, tak tu som pri správnych nahrávkach riadne vyvalil oči a zamával ušami
AudioHrom Recenzia
Headamp:
Z obyčajnej kartónovej krabice bielej farby na vás vykukne po otvorení hnedý kartón, tu musím hneď vytknúť šetrenie bielou farbou na vnútornej strane krabice
Musím ale pochváliť šetrenie s ohľadom na naše lesy, ale aj miesto v mojich hifi šuflíkoch, pretože takúto krabičku vyhodím bez nejakého výraznejšieho mysleného dopadu na zvuk sluchátok.
Zosilňovač je vyhotovený po dizajnovej stránke predimenzovane a to najme s ohľadom na cenu, za tie peniaze človek nemôže viac chcieť a ak hej tak mu asi hrabe v makovici. Dokonca mi BVa pribalil aj také silikónové nožičky, ktoré som ani nechcel s odôvodnením, že až taký highendista nie som, no ale po nalepení a ustálení rezonancií, musím vyzdvihnúť nepopierateľný vplyv na zvuk, vyskúšal som aj odhmotňovacie hroty rôznych výrobcov, ale musím napísať, že BVa zosilňovač vyladil presne na tie silikónové štuple a všetky ostatné podložky zvuk zhoršili. Myslím, že konštruktér to s rezonanciami nepodcenil a silikónové podložky je počuť, aj keď mám headamp hodený na sedačke
Po zvukovej stránke mojím sluchátkam pomohol - už nie sú na vyhodenie a do budúcna dávam šancu aj nejakým lepším modelom.
The End recenzie.
Hranie zo vstupu koncového zosilňovača, receiveru, CD playera, notebooku a všetkého, kde som to strčil bolo neporovnateľne horšie. Všetko to nejak hučalo a vyvolávalo dojem prebasovania + nejaké šumenie a chrastenie, pri zvyšovaní hlasitosti sa to stupňovalo. So zosilňovačom sa to vyčistilo, prebasovanosť zmizla a je to tak ako mám rád, čistý presný zvuk aj pri vyšších hlasitostiach, je to oveľa živšie, pre mňa počúvateľnejšie.

Kúpil som si nakoniec headamp od BVaudio a naozaj sa to výrazne zlepšilo, zatiaľ to nemôže byť rozohraním slúchadiel, pretože po prvých skúsenostiach som ich zbalil a sluchátkový zosilňovač som kúpil až včera.
Napriek tomu, že som bol upozornený aby som nečakal žiadne zázraky, musím povedať, že tá prebasovanosť čo mi vadila zmizla, je to podstatne lepšie a hlavne sa to dá počúvať úplne v pohode. Nechám to teraz hrať pár večerov a potom to vyskúšam zase na tých ostatných vstupoch

Za tých 140 eúr čo stojí Headamp je to zlepšenie neskutočné a to určite nerobím reklamu, ale napísať to musím, pretože inak by som tie slúchadlá na hlave nemal - mne ak vo zvuku niečo vadí, ja nie že si na to privyknem, mňa to čím ďalej viac znervózňuje, až stratím nervy a utekám kúpiť niečo iné

AudioHrom Recenzia
Headamp:
Z obyčajnej kartónovej krabice bielej farby na vás vykukne po otvorení hnedý kartón, tu musím hneď vytknúť šetrenie bielou farbou na vnútornej strane krabice

Zosilňovač je vyhotovený po dizajnovej stránke predimenzovane a to najme s ohľadom na cenu, za tie peniaze človek nemôže viac chcieť a ak hej tak mu asi hrabe v makovici. Dokonca mi BVa pribalil aj také silikónové nožičky, ktoré som ani nechcel s odôvodnením, že až taký highendista nie som, no ale po nalepení a ustálení rezonancií, musím vyzdvihnúť nepopierateľný vplyv na zvuk, vyskúšal som aj odhmotňovacie hroty rôznych výrobcov, ale musím napísať, že BVa zosilňovač vyladil presne na tie silikónové štuple a všetky ostatné podložky zvuk zhoršili. Myslím, že konštruktér to s rezonanciami nepodcenil a silikónové podložky je počuť, aj keď mám headamp hodený na sedačke

Po zvukovej stránke mojím sluchátkam pomohol - už nie sú na vyhodenie a do budúcna dávam šancu aj nejakým lepším modelom.
The End recenzie.
Hranie zo vstupu koncového zosilňovača, receiveru, CD playera, notebooku a všetkého, kde som to strčil bolo neporovnateľne horšie. Všetko to nejak hučalo a vyvolávalo dojem prebasovania + nejaké šumenie a chrastenie, pri zvyšovaní hlasitosti sa to stupňovalo. So zosilňovačom sa to vyčistilo, prebasovanosť zmizla a je to tak ako mám rád, čistý presný zvuk aj pri vyšších hlasitostiach, je to oveľa živšie, pre mňa počúvateľnejšie.
Takže happy end zdá se nastal- příjemný poslech! 

No hapyend sa nekonal, ako som ti písal v ss. Mal som ja včera lepšie rozdýchať tú svoju radosť zo zlepšenia zvuku sluchátok, tá zmena bola obrovská
, problém je v tom, že ju nespôsobil headamp. Od prvých pokusov som mal prenastavený ekvalizér vo foobare tak aby bol pre mňa zvuk prijateľný, po týždni som zapojil headamp a nastavenia zostali na úrovni ako mi to jedine s 990 vyhovuje.
A včera po tom čo som dopísal tú ódu čo je vyššie, pozrel som sa do tých nastavení a bolo mi všetko jasné
Teraz sa už neunáhlim, radšej momentálne nanapíšem žiadne oficiálne stanovisko
Rozdýcham poskúšam a až potom.

A včera po tom čo som dopísal tú ódu čo je vyššie, pozrel som sa do tých nastavení a bolo mi všetko jasné

Teraz sa už neunáhlim, radšej momentálne nanapíšem žiadne oficiálne stanovisko

No, ale predsa EQ nie je zakázané používať... kľudne si ho nechaj zapnutý a časom možno dostaneš chuť z neho uberať... 

Nemá zmysel trpieť pre akúsi ideu neupraveného zvuku 

Tak ale nechcem ladiť Itzhak Perlman-ovi husle
Ja naozaj potrebujem ten EQ vo foobare aby som to počúval. Musím si vyskúšať nejaké AKG alebo niečo iné, takto večer je to pohoda. Do budúcna riešim nejaké dobré sluchátka a nejaký polohighendový DAC - t.j. zvukovo high, cenovo low 

kite19: a ako nastavujes ten ekvalizer? uberas ci pridavas? a kolko?
a nekecaj ze ladis husle. neladis! len menis hlasitost rozlicnych tonov
a nekecaj ze ladis husle. neladis! len menis hlasitost rozlicnych tonov

Miero:
Uberám, ale momentálne sa radšej nejdem rozpisovať, počujem dnes ako to bude, urobil som maximum aby to dnes zahralo.
To s tým ladením je na odľahčenie, až taký analfabet zase nie som
Hidefan:
Ja som s cenou spokojný, niekedy ako 13 ročný som mal naposledy sluchátka na ušiach, nejaké strýkove Sony a viem, že vtedy sa mi to páčilo viac ako bedne Toshiba - 25 rokv dozadu.
Teraz a zatiaľ ma zvuk tých sluchátok neoslovil, ja s nimi asi spokojný nebudem, chcel som si len vyskúšať ako budem vnímať zvuk sluchátok a či je pre mňa takéto počúvanie prijateľné. Je lepšie nadobudnúť skúsenosť takto, ako vycálovať 1000 za sluchátka a 1000 za predzosilňovač a zistiť, že mi to nevyhovuje. Zajtra si idem vyskúšať AKG a nejaké ďalšie, uvidím či mi nesadnú lepšie nejaké iné.
Ešte som zvedavý na to rozohranie, či sa nejako reálne zvuk sluchátok zmení, zatiaľ majú odohraté tak 5-6 hodín.
Prajem ti spokojnosť s 990
, uvidím ako to bude u mňa, zatiaľ nič moc, ale s EQ pohodička aj u mňa - len musím ubrať z basov a je to 
Uberám, ale momentálne sa radšej nejdem rozpisovať, počujem dnes ako to bude, urobil som maximum aby to dnes zahralo.
To s tým ladením je na odľahčenie, až taký analfabet zase nie som

Hidefan:
Ja som s cenou spokojný, niekedy ako 13 ročný som mal naposledy sluchátka na ušiach, nejaké strýkove Sony a viem, že vtedy sa mi to páčilo viac ako bedne Toshiba - 25 rokv dozadu.
Teraz a zatiaľ ma zvuk tých sluchátok neoslovil, ja s nimi asi spokojný nebudem, chcel som si len vyskúšať ako budem vnímať zvuk sluchátok a či je pre mňa takéto počúvanie prijateľné. Je lepšie nadobudnúť skúsenosť takto, ako vycálovať 1000 za sluchátka a 1000 za predzosilňovač a zistiť, že mi to nevyhovuje. Zajtra si idem vyskúšať AKG a nejaké ďalšie, uvidím či mi nesadnú lepšie nejaké iné.
Ešte som zvedavý na to rozohranie, či sa nejako reálne zvuk sluchátok zmení, zatiaľ majú odohraté tak 5-6 hodín.
Prajem ti spokojnosť s 990

Neviem hodnotiť kvetnato a tak to nechám na odborníkov

http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... t-990.html