Topping L30 ll

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Liamee
Kontaktovat uživatele:

Re: Topping L30 ll

Příspěvek od Liamee »

Co dřív na tidalu bylo v MQA je teď v normálním FLAC/Hi-Res, protože tidal MQA opustil a přešel právě na FLAC. Část toho co bylo na tidalu v MQA už je tam tudíž ve FLAC a postupně nejspíš MQA z tidalu zmízí úplně. A rozlišení (neboli vzorkovací frekvence a bitový hloubky) má samo o sobě na zvuk jen pramalej vliv a formáty/kodeky mají na zvuk vliv jen když jsou ztrátový (což je případ MQA, ale FLAC je bezztrátovej), takže tohle s tvou spokojeností se zvukem nesouvisí. S čím bys mohl být nespokojenej je obecně zvuková kvalita nahrávek a vydání alb na tidalu, protože těch se kterýma by hifista mohl být spokojenej je tam menšina.

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Je to tak,největší průšvih je už u myšpultu. Např. Graceland 1.vydání nebo 25th anniversary je strašněj skok v hlasitosti a řve to od začátku až do konce. Já jsem už 6 let na onko léčbě a to dělá s ušima hroznou paseku... Třeba Davise jsem nemohl vůbec poslouchat, ta trubka mi tam hrozně vadila. Ale už jsem trochu zase dál a už to zvládám. Dnes jsem porovnal toho Toppinga a Pro-ject sluchátkové výstupy a je to podle mně stejný. Hraje to pro mně příjemně (sluchátka Meze neo 99 )a tak se zaměřím spíš na muziku samotnou... To je to hlavní proč to děláme 😉 Já fakt nepoznám ani MP3/128 a to jsem dřív sakra poznal...

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

I CD player mi přijde stejnej přes audio výstup i přes ten Coax a převodník. Mám Marantz CD 67 SE a ten už je docela na úrovni. Tak ani nevím jestli to přes ten DAC neposílám do kopru spíš...

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

napadla mi jediná možná hláška: "Ťažký je život hifistu / audiofila" :)

cvrcek69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od cvrcek69 »

Nepovažuji se ani za jedno😉 I když vím že to stejně nepoznám tak se snažím vybrat to lepší v rámci možností. Ale spíš jen pro pocit že jsem pro to udělal co nejvíc. Díky chlapi za podněty.

Odpovědět