Topping L30 ll
Re: Topping L30 ll
Co dřív na tidalu bylo v MQA je teď v normálním FLAC/Hi-Res, protože tidal MQA opustil a přešel právě na FLAC. Část toho co bylo na tidalu v MQA už je tam tudíž ve FLAC a postupně nejspíš MQA z tidalu zmízí úplně. A rozlišení (neboli vzorkovací frekvence a bitový hloubky) má samo o sobě na zvuk jen pramalej vliv a formáty/kodeky mají na zvuk vliv jen když jsou ztrátový (což je případ MQA, ale FLAC je bezztrátovej), takže tohle s tvou spokojeností se zvukem nesouvisí. S čím bys mohl být nespokojenej je obecně zvuková kvalita nahrávek a vydání alb na tidalu, protože těch se kterýma by hifista mohl být spokojenej je tam menšina.
Je to tak,největší průšvih je už u myšpultu. Např. Graceland 1.vydání nebo 25th anniversary je strašněj skok v hlasitosti a řve to od začátku až do konce. Já jsem už 6 let na onko léčbě a to dělá s ušima hroznou paseku... Třeba Davise jsem nemohl vůbec poslouchat, ta trubka mi tam hrozně vadila. Ale už jsem trochu zase dál a už to zvládám. Dnes jsem porovnal toho Toppinga a Pro-ject sluchátkové výstupy a je to podle mně stejný. Hraje to pro mně příjemně (sluchátka Meze neo 99 )a tak se zaměřím spíš na muziku samotnou... To je to hlavní proč to děláme
Já fakt nepoznám ani MP3/128 a to jsem dřív sakra poznal...
I CD player mi přijde stejnej přes audio výstup i přes ten Coax a převodník. Mám Marantz CD 67 SE a ten už je docela na úrovni. Tak ani nevím jestli to přes ten DAC neposílám do kopru spíš...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
napadla mi jediná možná hláška: "Ťažký je život hifistu / audiofila" 

Nepovažuji se ani za jedno
I když vím že to stejně nepoznám tak se snažím vybrat to lepší v rámci možností. Ale spíš jen pro pocit že jsem pro to udělal co nejvíc. Díky chlapi za podněty.