B&W 706 S2 doprodej

Doporučte, kde jste viděli výhodnou nabídku ke koupi - výprodeje, akce
MilanVonBahnhof
Kontaktovat uživatele:

B&W 706 S2 doprodej

Příspěvek od MilanVonBahnhof »

Já už mám dárek pod stromeček na cestě. Koukal jsem, že je mají někde i za 40.000,-. Většinou jsou na internetu tak za 31.000,- a tady 23.000,-. https://www.denon-shop.cz/specialni-nab ... s2--cerna/

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: B&W 706 S2 doprodej

Příspěvek od Oldear »

Záleží na jejich využití. Jako zadní "efektovky" k DK snad budou vyhovující. Vlastním 705 S2 a na zadních kanálech jsou v poho.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Gratuluji, moc krásné klasické britské dvojpásmové regálovky za moc dobrou cenu. V menší místnosti v menším poslechovém trojúhelníku, aby mohly mít kolem sebe trochu prostoru, dokážou hrát parádně. Hodně transparentní.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

dadaft píše
Hodně transparentní
Jo,jsou tak transparetní,že by potřebovaly asi tak o 5 dB zatlumit vejškáč,aby člověka s té "transparentnosti" nerozbolela hlava
Obrázek

MilanVonBahnhof
Kontaktovat uživatele:

S tím výškáčem to asi bude pravda. Poprvé v životě nemám potřebu přidávat výšky a můžu korekce vypnout.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak jsou to typická BWčka, oni to tak na výškách mají u většiny beden. V reálu v normálním ustavení působí jako hodně rovné bedny --- ten propad na 2,5kHz tam rozhodně není slyšet, ostatně Březina ho nenaměřil, u něj mají kromě výšek dost rovný průběh. Pokud jde o výšky, ten "uhlíkový" výškáč je fakt fajnový, takže ono to působí jako opravdu transparentní zvuk. Škoda že v té své recenzi, jako vždy dost výstižné, ještě nedělal měření na poslechovém místě -- celkem by mě zajímal průběh, podle mě by byl dost rovný........ Fajnový je i ten středobas. Jsou to opravdu hodně "rychlé" bedny -- zvuk je velmi, velmi živý.
Chce to dobrý výběr spolupracujících komponentů --- a samozřejmě mít prostě rád malé regálovky --- a dá se dojít daleko...

MilanVonBahnhof
Kontaktovat uživatele:

Abych pravdu řekl, tak uvažuji o tom, že je vrátím. Ještě jim dám pár dní šanci, jestli se ten zvuk nezklidní, ale moc tomu nevěřím. Hrajou pěkně, ale ta “uječenost” je chvílemi až nesnesitelná. Takový PF Wish You Were Here mají zvuk jak nějakej heavy metal. Při vyšší hlasitosti se to dlouho vydržet nedá, při nižší je to v pohodě.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

No tak zapni korekcie a stiahni vysky ;-)

Ale ja som si celkovo vsimol, ze vela repro je teraz vyslovene ladenych s prepalenymi vyskami. V obchode to znie zaujimavo a tak sa to predava.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

MilanVonBahnhof
Finální reprodukce zvuku záleží na mnoha faktorech. Hlavně jakou vlastníš aparaturu a jak máš "zrealizován" poslechový prostor a také jaké máš postavení těch reprobeden. K těmto musíš mít stojany o doporučené výšce.
Jak jsem psal výše, vlastním 705 S2, jako zadní efektové repro pro DK. Systém je umístěn v obýváku, který na rozdíl od moji poslechovky není zvukově upraven, pouze běžné obývákové vybavení. Dodrženy jsou však potřebné postupy pro umístění a hlavně je celý tento systém DK nastaven podle MCACC PRO fy Pioneer. Pro zvuk DK je to zcela vyhovující, pro poslech sterea je to problematické. Občas to používám jen pro poslech MCH, neboť hlavní věž v poslechovce mám pouze pro stereo.
Pokud se po nastavení systému DK podívám do toho nastavení, tak skutečně je tam na EQ v oblasti výšek na těchto zadních bednách korekce do mínusu a to ještě u každé bedny jinak, ale to je věcí poslechového prostoru. Tentokrát má dadaft pravdu, že B & W jsou takto naladěné. Podobné ( ale v menším rozsahu ) to mám i u 802 D3, kde když nastavím na DG-68 pro poslech zcela rovnou křivku, tak to také koriguje výšky do mínusu.
Je to vlastnost těchto beden a je potřeba se s tím vypořádat, buď digitální korekcí, nebo úpravou akustiky poslechového prostoru. Ale po pravdě, 706 S2 jsem nikdy neslyšel, je to nižší model.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Takže natočení beden tady nepomůže? Možná s tím u BaW počítali.

MilanVonBahnhof
Kontaktovat uživatele:

Ještě udělám nějaké pokusy kabely, umístění…. Mám teď směny, takže se tomu budu věnovat až někdy v druhé polovině příštího týdne. Zatím jsem alespoň nastavil televizi, aby hrála přes zesilovač a trochu se to rezehrálo, takže dráha polovička má za úkol koukat od rána do večera na bednu a nebo si pustit nějakou hudbu. Místnost je menší obývák asi tak 4x5m, řekl bych že dost zastavěný, vysoký koberec…. Zesilovač Marantz PM7000N+ Cambridge CXC+ Pro-ject 1 Xpression a Ortofon 2M Silver. Včera večer jsem došel k zjištění, že zvuk se o něco zlepšil nebo jsem si možná zvykl.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Vnímání vysokých tónu se v závislosti na hlasitosti podstatně mění od příjemných až po nepříjemné/nesnesitelné. Má to i nějaký termín, který se mi teď nechce vyhledávat. Jestli ti zvuk beden vadí a máš možnost výměny, neváhej. Jinak je budeš po čase prodávat se slevou.....A hledej jiné.
Kabely to určitě významně nezmění, jen další peníze navíc.

MilanVonBahnhof
Kontaktovat uživatele:

Zdravím. Tak jsem těm bednám křivdil. Už je to mnohem lepší. Dal jsem je dál od stěny, vyhodil originální bi-wire propojky a použil na zkoušku levný bi-wire kabel od AQ. Taky už jsou zřejmě trochu rozehrané. Je to tam pořád, ale už to netahá za uši a není to nepříjemné. Myslím, že u mě zůstanou na pár let. Už se těším, až se budu příští rok stěhovat a dám je na stojany kam patří. Zatím je mám na komodě, ale jsou alespoň na hrotech. Super je, že mají zespod závity. Ty jsou určeny na přišroubování k originálním stojanům, ale je to M6 závit, takže tam pasují hroty a nemusím je lepit. Díky všem zúčastněným za příspěvky výše a beru zpět slova o uječenosti na adresu B&W.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Zkus na horní pásmo kvalitní koax kabel. Pokud to s ním bude hrát blbě, tak je někde chyba.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Zkus na horní pásmo kvalitní koax kabel. Pokud to s ním bude hrát blbě, tak je někde chyba.
Šedesátdevítko,to je blábol na druhou.To měření,co jsem tam postnul,je z bezdozvukový komory.Takže v první řadě záleží na akustice místnosti,jak je či není zatlumená.pokud jsou bedýnky příliš blízko bočních stěn,tak zatlumit prví odrazy akustickým molitanem,aby to vejšky ještě víc nezvýrazňovalo,případně použít ještě nějaké difuzory pro rovnoměrné rozptýlení výšek.
Např. u mně:
Přílohy
difuze2[1].jpg
difuze1[1].jpg

Odpovědět