Snažím se sehnat velmi vzácný vintage zesilovač Technics SE-A7000. Normálně jde sehnat prakticky jen z Japonska za ceny přes 100.000. Používám agregátor inzerce Hifishark.com abych našel nabídky i jinde než na Ebay a doposud jsem dostal všechno více méně jak bylo inzerované ať už z Německa, nebo z polského Allegra.
TeĎ jsem narazil na inzerát v Německu za skoro polovinu ceny z Japonska. Krásný fotky, text inzerátu vysvětloval všechno potřebný, prodejce poskytoval záruku. Nebylo to ale na Ebay.de ale na QUoka.de, což je něco jako bazos. Prodejce komunikoval rychle, nabízel osobní vyzvednutí. Zesík byl v Německu. Napsal jsem mu ať to pošle DHL. Dal mi účet v italský bance a nechtěl nic za poštovný. To my přislo divný, protože poštovný za 40kg balík je tak 100 EUR. Tak jsem se pdovíal na hifishark na historii aukcí a našel jsem tam ten stejnej inzerát za poslední 3 roky ještě 4x, stejný fotky, stejnej text, různý ceny. Což bylo v tu ránu skoro jasný o co jde. CHtěl jsem teda aktuální fotku věci s nějakýma novinama. COž se dělá běžně. Borci dávají klidně videa na youtube s ukázkou, že všechno funguje jak má. Borec mi poslal fotku "svojí" občanky a řidičáku. Byly dánský. Takže Dán s účtem v Itálii inzeruje na německým serveru. OK. Napsal jsem mu, že mě občanka nezajímá, že chci fotku zesilovače. To odmítnul abych prej nemohl zneužít jeho fotku ve fake aukci. Jistě. Tak jsem ho nahlásil v Deutschebank a on ten inzerát smazal.
Co se osobního převzetí týče, tak prej když to člověk chce napíšou, že jsou bohužel zrovna na dovolený a že to radši pošlou.
Tak si dávejte bacha