Tak a ted si velmi dukladne precti, co jsem napsal, a ukaz mi, kde jsem tohle rekl, pripadne z ceho to pouzitim logiky plyne.dadaft píše:tak s tímhle dělením teda hrubě nesouhlasím. říct, že když ti to hraje dobře, tak máš patlající systém, a když ti hraje 5 cdček ze 100, tak máš špicu, to je prostě na palici.
ABX slepák takto?
Re: ABX slepák takto?
Pašule, sám víš, že tato debata nemá smysl.
Nechej Davida, ať si pokecá s Hellboyem... 
Ja to rikam celou dobu...Peer píše:Pašule, sám víš, že tato debata nemá smysl.
Mám zakázáno psát oftopicy a používat sarkasmus a ironii. Takže mohu psát pouze k věci. Opravdu bych rád, kdyby jsi mě na všechny mé připomínky odpověděl. Já si myslím, že mám pravdu ve všem co jsem ti napsal. Bohužel tvá odpověd je pouze to, že to nemá cenu. Ale to přece není košer pro věcnou a normální debatu. Prostě nám popiš, co si o mých připomínkách myslíš.
To, že to nemá cenu já neberu jako odpověd. A můžeš klidně použít sakrasmus a ironii. A taky oftopic. To vy technici nemáte zakázané.
P.S. A pod každý můj příspěvek musím napsat, že jsem opravdu nechtěl nikoho z techniků vůbec poučovat a cokli jim vyčítat. To mám strikně zakázáno. Takže to zcela jistě není obsahem mých odpovědí na tomto fóru. Ale pro zichr si to dám do podpisu. Děkuji.
To, že to nemá cenu já neberu jako odpověd. A můžeš klidně použít sakrasmus a ironii. A taky oftopic. To vy technici nemáte zakázané.
P.S. A pod každý můj příspěvek musím napsat, že jsem opravdu nechtěl nikoho z techniků vůbec poučovat a cokli jim vyčítat. To mám strikně zakázáno. Takže to zcela jistě není obsahem mých odpovědí na tomto fóru. Ale pro zichr si to dám do podpisu. Děkuji.
Dovolil jsem si ocislovat, at v tom mame poradek.(1) Hmm. Ale toto je nesmysl plynoucí z nezkušeností a neznalosti s přístroji vyšší kategorie.
(2) Opět nesmysl plynoucí z nezkušenosti a neznalosti. Nepoznáš rozdíl mezi zkreslením 0,01 a 5%. To ti garantuji. Kdyby jsi to zkoušel, tak by jsi toto nemohl tvrdit.
(3) Definuj slušné zařízení. Pro mě to může být lampový systém. Pro tebe tranzistorový zesilovač se zkreslením 0,00000000001%.
(4) A jsi s tím spokojen, že 75% CD co vlastníš se nedá poslouchat? Bohužel děláš mnohé závěry podle svého systému. A to je důvod, proč já tvoje závěry nepovažuji za jakkoli směrodatné. Můj názor.
(1) S prihlednutim k pripomince (3) definuj pristroje vyssi kategorie.
(2) Samozrejme, ze to poznam. O slepych testech jsme se tu ale nebavili, ze? Tam bych si jisty nebyl
(3) Patrne bychom mohli dosahnout usporadani, kdybychom nasli nejakou metriku na standardnich meritelnych parametrech zarizeni.
(4) Samozrejme, neprijde mi na tom nic divneho. Aby mizerna nahravka znela dobre je v rozporu s teorii informace
1 - Přístroj vyšší kategorie. Zde se prostě nelze vyhnout subjektivním dojmům. To je jasné. Cena je možné vodítko, ale ne absolutní. To je prostě fakt. S čím vyšší třídou jsem přišel do kontaktu, vždy bylo vše na vyšší úrovni z pohledu kvality předání zvukové informace a také pocitů při poslechu hudby. Je to hodně složíté a jde také o celkovou sladěnost aparátu. Nepopírám, že cenové hledisko může mít velký vliv.
S čím dál vyšším modelem a také drahším jsem měl lepší pocit i z méně kvalitních nahrávek. Ale jde samozřejmě o pocity. Takže jsem došel k opačného závěru, než máš ty.
2 - Ani při poslechu na sluchátka a znalosti o kterou nahrávku jde bych si nedovolil psát něco o rozdílu stejné skladby se zkreslením 0,01 a 5%. Zde samozřejmě padá i teorie o líbivém zkreslení. Ale nebavím se momentálně o spektru, ale o čísle THD. Pokud uvidím spektrum THD, tak se už dá něco možná trochu vyčuchat.
3 - V návaznosti na bod 1 zde platí pouze pocit. Pokud budeme posuzovat z hlediska měření a dosažení co nejlepších parametrů, tak potom ano. Ale nekoresponduje to s pocitovými závěry poslechovými. A je to ještě ztíženo o to, že samozřejmě jak u kterého hifisty. Proto taky dochází k mnoha sporům.
4 - Pro mnoho lidí to bude důvod, proč stále hledají. Ne každému se líbí pouze kvalitně nahraná vážná hudba a audifilní jazz či blues. A bylo by pošetilé si myslet, že protože jsem si koupil přístroje se špičkovými paraemtry, tak musím začít poslouchat jen ty audiofilní nahrávky. Ne každý chce vyházet svoje CD, protože na podle tebe kvalitních přístrojích s výbornými měřitelnými parametry to hraje špatně.
S čím dál vyšším modelem a také drahším jsem měl lepší pocit i z méně kvalitních nahrávek. Ale jde samozřejmě o pocity. Takže jsem došel k opačného závěru, než máš ty.
2 - Ani při poslechu na sluchátka a znalosti o kterou nahrávku jde bych si nedovolil psát něco o rozdílu stejné skladby se zkreslením 0,01 a 5%. Zde samozřejmě padá i teorie o líbivém zkreslení. Ale nebavím se momentálně o spektru, ale o čísle THD. Pokud uvidím spektrum THD, tak se už dá něco možná trochu vyčuchat.
3 - V návaznosti na bod 1 zde platí pouze pocit. Pokud budeme posuzovat z hlediska měření a dosažení co nejlepších parametrů, tak potom ano. Ale nekoresponduje to s pocitovými závěry poslechovými. A je to ještě ztíženo o to, že samozřejmě jak u kterého hifisty. Proto taky dochází k mnoha sporům.
4 - Pro mnoho lidí to bude důvod, proč stále hledají. Ne každému se líbí pouze kvalitně nahraná vážná hudba a audifilní jazz či blues. A bylo by pošetilé si myslet, že protože jsem si koupil přístroje se špičkovými paraemtry, tak musím začít poslouchat jen ty audiofilní nahrávky. Ne každý chce vyházet svoje CD, protože na podle tebe kvalitních přístrojích s výbornými měřitelnými parametry to hraje špatně.
1. OK, nevidim ovsem nic spatneho na tom, ze "vylepseni pristroje" ma u kazdeho z nas jine nasledky.
4. To je zalezitosti osobni volby. Necht je nam moznost volby prana.
Koukam, ze spolu vlastne docela souhlasime
4. To je zalezitosti osobni volby. Necht je nam moznost volby prana.
Koukam, ze spolu vlastne docela souhlasime
Vrátím se k původnímu tématu.
Mně se právě vůbec nelíbí ta místnost, kde se partička sešla, i když se snažila o solidní metodiku. Kamenná dlažba, odkládací latkový regál s harampádím (ta baňka na něm je úžasný hudební nástroj
) a pár stoliček... To nezachrání ani ty narychlo naskládané ,,žíněnky''.Ty určitě pomohly, ale určitě ne rovnoměrně a nevytvořily určitě akustiku srovnatelnou se slušně pořešeným obývákem nebo raději studiem, kde by to jistě bylo uvěřitelnější a výsledek akceptovatelnější, ale tam by to dozajista znělo asi jinak než jako zkouška amaterské kapely (to samozřejmě jenom hádám,ale...). Navíc použití malých regálů (i když sám jsem jejich zastáncem do menších prostor a určité ceny) není ideální, mají celkem jasná a pochopitelná omezení, která znevýhodňují drahou sestavu při hodnocení jejího celkového potenciálu a schopností.
Mně se právě vůbec nelíbí ta místnost, kde se partička sešla, i když se snažila o solidní metodiku. Kamenná dlažba, odkládací latkový regál s harampádím (ta baňka na něm je úžasný hudební nástroj
Přes řeku do stínu stromů.