http://www.matrixhifi.com/ENG_marco.htm
Líbí se Vám ta garáž, jakožto vhodný prostor pro takovéto experimenty a mohl díky tomu výsledek dopadnout jinak
Mohl, ale nepovazuji to za prilis pravdepodobne. Metodologicky se mi to jevi jako velmi seriozne provedeny experiment.korys píše: Líbí se Vám ta garáž, jakožto vhodný prostor pro takovéto experimenty a mohl díky tomu výsledek dopadnout jinak
Tak jsem se konecne dostal k procteni (jako u elektrickych spotrebicu zapojeni do zasuvky zlepsuje funkci az o 100 procent, podobne pomaha si neco precist ;)). A hledme:david píše: Navic to podle fotek na http://www.matrixhifi.com/ENG_marco.htm vypada, ze akusticky je "ta garaz" upravena lepe, nez vetsina nasich poslechovek (cough se nepocita ;)). Poslechovy prostor je samozrejme vyznamna promenna testu a "absolutne" vysledky plati pouze pro prostor, kde se test konal, a pro skupinu pokusnych osob.
Ne nutne. Na hifi forech by se potom treba resila poradne akustika a taky se porad da povidat o nahravkach. A hifistudia by zanikat nemusela, jen by se jim trochu posunul sortimentboxer píše:Kdyby se každá parta hifistů scházela na ABX testech a dělala je opravdu seriózně= jde to slyšet? = tak by za chvíli všechna hififóra zanikla a hifistudia taky.
Jiste, bude tam daleko lepe slyset, co je v nahravce zmrsene. Kdyz budes mit treba prima zesilovac se zkreslenim v radu procent, tak vsechno zapatle k nepoznani. Pokud bude mit "prijemny analogovy/lampovy/kdovijaky zvuk", tak se urcite najde nekdo, komu se to bude libit, a komu se pak opravdu nebude libit stejna nahravka na slusnem zarizeni. Pak je zalezitosti osobniho rozhodnuti, jestli to bude vycitat te nahravce, nebo tomu lepsimu zarizeni.boxer píše:Technicky vzato lepsi komponenty hraji hur horsi nahravky.
Mohl bys toto nějak lépe vysvětlit? Asi to bude zajímat více lidí,proč si nemaj pořizovat lepší aparát,když je to kontraproduktivní.
Hmm. Ale toto je nesmysl plynoucí z nezkušeností a neznalosti s přístroji vyšší kategorie.david píše:Jiste, bude tam daleko lepe slyset, co je v nahravce zmrsene.boxer píše:Technicky vzato lepsi komponenty hraji hur horsi nahravky.
Mohl bys toto nějak lépe vysvětlit? Asi to bude zajímat více lidí,proč si nemaj pořizovat lepší aparát,když je to kontraproduktivní.
Opět nesmysl plynoucí z nezkušenosti a neznalosti. Nepoznáš rozdíl mezi zkreslením 0,01 a 5%. To ti garantuji. Kdyby jsi to zkoušel, tak by jsi toto nemohl tvrdit.david píše:Kdyz budes mit treba prima zesilovac se zkreslenim v radu procent, tak vsechno zapatle k nepoznani
Definuj slušné zařízení. Pro mě to může být lampový systém. Pro tebe tranzistorový zesilovač se zkreslením 0,00000000001%.david píše:Pokud bude mit "prijemny analogovy/lampovy/kdovijaky zvuk", tak se urcite najde nekdo, komu se to bude libit, a komu se pak opravdu nebude libit stejna nahravka na slusnem zarizeni.
A jsi s tím spokojen, že 75% CD co vlastníš se nedá poslouchat? Bohužel děláš mnohé závěry podle svého systému. A to je důvod, proč já tvoje závěry nepovažuji za jakkoli směrodatné. Můj názor.david píše:Dokud jsem za studentskych casu poslouchal Porty Pro pripichnute do SB Live 5.1, tak mi spousta nahravek prisla docela slusna, ted mi poslouchatelna prijde tak nejvyse ctvrtina CD, co tu mam...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti