ABX slepák takto?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
korys
Kontaktovat uživatele:

ABX slepák takto?

Příspěvek od korys »

Využiji odkazu Hellboye:

http://www.matrixhifi.com/ENG_marco.htm

Líbí se Vám ta garáž, jakožto vhodný prostor pro takovéto experimenty a mohl díky tomu výsledek dopadnout jinak :?:
Přes řeku do stínu stromů.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: ABX slepák takto?

Příspěvek od Aleska »

Zde jsou publikovány Výsledky tohoto ABX testu

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

korys píše: Líbí se Vám ta garáž, jakožto vhodný prostor pro takovéto experimenty a mohl díky tomu výsledek dopadnout jinak :?:
Mohl, ale nepovazuji to za prilis pravdepodobne. Metodologicky se mi to jevi jako velmi seriozne provedeny experiment.

Navic to podle fotek na http://www.matrixhifi.com/ENG_marco.htm vypada, ze akusticky je "ta garaz" upravena lepe, nez vetsina nasich poslechovek (cough se nepocita ;)). Poslechovy prostor je samozrejme vyznamna promenna testu a "absolutne" vysledky plati pouze pro prostor, kde se test konal, a pro skupinu pokusnych osob.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

za největší problém toho testu by asi většina označila bedny a podlahu.

podle mě je nejdůležitější na tom jejich testování důraz na eliminování toho, čeho "využívá" naprostá většina prodejců, od hudebních vydavatelství až po prodejce v hifi studiích - rozdílnou hlasitost. stačí doslova trošička, a ejhle!!! testovaný výrobek (kabel, zesák bedny, cokoliv) je nade vší pochybnost lepší než jiný...

nemyslím, že by mezi komponenty nebyl vůbec žádný rozdíl, ale je mnohem menší, než si je řada z nás ochotna připustit. a poznat ho není tak úplně jednoduché. spousta výrobců nás s cenama vyloženě tahá za nos.
ten test podle mě jednoznačně dokázal jediné: není to čistě o penězích, jak by mnozí rádi.

platí, co jinde říkal merhaut: lze mít vyjikajícně hrající levný i drahý systém s jistými omezeními (basy, hlasitost), lze mít drahý špatně hrající systém s omezeními nebo bez, ale nelze mít levný vynikajícně hrající systém bez omezení.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

david píše: Navic to podle fotek na http://www.matrixhifi.com/ENG_marco.htm vypada, ze akusticky je "ta garaz" upravena lepe, nez vetsina nasich poslechovek (cough se nepocita ;)). Poslechovy prostor je samozrejme vyznamna promenna testu a "absolutne" vysledky plati pouze pro prostor, kde se test konal, a pro skupinu pokusnych osob.
Tak jsem se konecne dostal k procteni (jako u elektrickych spotrebicu zapojeni do zasuvky zlepsuje funkci az o 100 procent, podobne pomaha si neco precist ;)). A hledme:
9 absorbing panels (Matrix in house made) were placed strategically around the room, wich had some loosen furniture that could emulate a standard home. The ceiling is covered by glasswool. We understand that this treatment is far more than what most of us can achieve at our homes, WAF considered...
ono je to daleko lepe udelane, nez jsem ocekaval!

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Navíc ty lidi neměli moc motivaci dělat nějáké podfuky, protože ty komponenty si přinesli sami aby vyzkoušeli, jestli dobře utratili svoje peníze. Takže pochybuju, že člověk by přinesl do placu zesilovač, nebo kabely za velké peníze a pak se neozval, kdyby ten test byl nefér. Ty lidi prostě nejsou jako ovce a když za něco utratí spoustu peněz, nic si nesugerují a mají odvahu vyzkoušet jestli to fakt funguje. V tomto případě zjistili, že to nefunguje :) Obzvlášť si všimněte propojovacích kabelů za 30Kč, které nehrály v kvalitě zvuku ŽÁDNOU roli. Což je sice už dávno dokázané, že nehrají, ale 90% lidí tady (včetně mě) má stejně kabely mnohem dražší "stíněné", kroucené, z čisté bezkyslíkate mědi a další hovadiny. Ten kdo rozumí kabelům/elektrice vám při tom snadno spočítá jaká odchylka se může u 2m kabelu vyskytnout - žádná.

boxer

Příspěvek od boxer »

Kdyby se každá parta hifistů scházela na ABX testech a dělala je opravdu seriózně= jde to slyšet? = tak by za chvíli všechna hififóra zanikla a hifistudia taky.

SLEPÝ TEST NENÍ VŮBEC V KOMUNITĚ HIFISTŮ ŽÁDOUCÍ.

O čem bychom se zde hádali,kdo by si dělal srandu z woodistoo,kdo by utrácel za Krauty,Nordosty,zvonečky,pulzátory,mističky atd,...
.... nene,žádný slepý testy,ale naopak přesně a jasné ukázky výrobku před instalací,recenzí výrobce podloženými alfabetaomegametafyzickomatematickoatomovoORLandropologickými výsledky zkoumání výsledného výrobku.

Chytráci jako PMA,BVa,PD, apod by měli zakázáno na všechna fóra vstupovat,protože by klidné a drahé vylepšování aparatur kazili.

Z druhé strany jsou mezi námi i tací,kteří slyší i trávu růst a např. já poznám na zvuku,jestli je ve velíně rozvodny PRE Jarda nebo Láďa. Jen mám problém,když zaskakuje Petr.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak to se pleteš boxere - v elektrárnách se rozhodně nezabývají pěstováním trávy. to vím bezpečně.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

No, já bych si s tou trávou v elektrárně jistý nebyl. Jsou u zdroje, nikdo tam žádné černé odběry či neobvyklou spotřebu neměří, prázdných cimer je tam spousta, a spotřeba trávy prý vzrůstá !

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-sakra chlapci - s Váma je zase sranda :lol:
-a boxer se dostává opět do formy *thumbs up*

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

boxer píše:Kdyby se každá parta hifistů scházela na ABX testech a dělala je opravdu seriózně= jde to slyšet? = tak by za chvíli všechna hififóra zanikla a hifistudia taky.
Ne nutne. Na hifi forech by se potom treba resila poradne akustika a taky se porad da povidat o nahravkach. A hifistudia by zanikat nemusela, jen by se jim trochu posunul sortiment ;). Na druhou stranu porad jeste mame aspekty, jako "prestiz znacky" a "udelal jsem si radost". Zkratka radeji mam zesilovac od Lyngdorfa, i kdyz si myslim, ze bych velmi blizkeho vysledku mohl dosahnout i za mene penez ;).

Z toho take bezprostredne plynou duvody, proc se urcite nestane, ze by se hifiste schazeli na ABX testech. Za prve, resit opravdu relevantni problemy reprodukcniho retezce (akustiku prostoru) je obtizne, vyzaduje to cas, praci a vzdelavani se, koupit si drahou sestavu a presvedcit sam sebe, ze je to to prave, to je daleko snazsi (to jsou jevy psychologicky popsane leta). Za druhe, definujeme-li nejak technicky "akusticky transparentni komponent" (nechme stranou diskusi, jake parametry to presne maji byt, nicmene ocekavam, ze do nich spadne valna cast produkce i stredni a nizsi tridy nasich hracek), tak produkovany zvuk neni to, co nekteri hledaji. Technicky vzato lepsi komponenty hraji hur horsi nahravky. Za treti, docela by me zajimala zkusenost majitelu hifi studii, jak by odhadovali podil zakazniku, ktere zajima zvuk, vuci tem, kteri si kupuji tyhle veci, aby je mohli predvadet navstevam.

Taaaak, to bude zase flame...

boxer

Příspěvek od boxer »

Technicky vzato lepsi komponenty hraji hur horsi nahravky.

Jo tak to je hodně dobrý.

Mohl bys toto nějak lépe vysvětlit? Asi to bude zajímat více lidí,proč si nemaj pořizovat lepší aparát,když je to kontraproduktivní.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

boxer píše:Technicky vzato lepsi komponenty hraji hur horsi nahravky.

Mohl bys toto nějak lépe vysvětlit? Asi to bude zajímat více lidí,proč si nemaj pořizovat lepší aparát,když je to kontraproduktivní.
Jiste, bude tam daleko lepe slyset, co je v nahravce zmrsene. Kdyz budes mit treba prima zesilovac se zkreslenim v radu procent, tak vsechno zapatle k nepoznani. Pokud bude mit "prijemny analogovy/lampovy/kdovijaky zvuk", tak se urcite najde nekdo, komu se to bude libit, a komu se pak opravdu nebude libit stejna nahravka na slusnem zarizeni. Pak je zalezitosti osobniho rozhodnuti, jestli to bude vycitat te nahravce, nebo tomu lepsimu zarizeni.

Dokud jsem za studentskych casu poslouchal Porty Pro pripichnute do SB Live 5.1, tak mi spousta nahravek prisla docela slusna, ted mi poslouchatelna prijde tak nejvyse ctvrtina CD, co tu mam...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak s tímhle dělením teda hrubě nesouhlasím. říct, že když ti to hraje dobře, tak máš patlající systém, a když ti hraje 5 cdček ze 100, tak máš špicu, to je prostě na palici.
myslím, že špičkový systém ti bez problémů roztřídí nahrávky, ale to přece neznamená, že ty horší musí hrát blbě. prostě nehrajou tak dobře jako ty vynikající.

popravdě znám jen jednu opravdu tragickou nahrávku, a to je divokej bill - svatá pravda.

ještě štěstí, že už nic neřeším a jen plácám kraviny na netu...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

david píše:
boxer píše:Technicky vzato lepsi komponenty hraji hur horsi nahravky.

Jiste, bude tam daleko lepe slyset, co je v nahravce zmrsene.
Hmm. Ale toto je nesmysl plynoucí z nezkušeností a neznalosti s přístroji vyšší kategorie.
david píše:Kdyz budes mit treba prima zesilovac se zkreslenim v radu procent, tak vsechno zapatle k nepoznani
Opět nesmysl plynoucí z nezkušenosti a neznalosti. Nepoznáš rozdíl mezi zkreslením 0,01 a 5%. To ti garantuji. Kdyby jsi to zkoušel, tak by jsi toto nemohl tvrdit.
david píše:Pokud bude mit "prijemny analogovy/lampovy/kdovijaky zvuk", tak se urcite najde nekdo, komu se to bude libit, a komu se pak opravdu nebude libit stejna nahravka na slusnem zarizeni.
Definuj slušné zařízení. Pro mě to může být lampový systém. Pro tebe tranzistorový zesilovač se zkreslením 0,00000000001%.
david píše:Dokud jsem za studentskych casu poslouchal Porty Pro pripichnute do SB Live 5.1, tak mi spousta nahravek prisla docela slusna, ted mi poslouchatelna prijde tak nejvyse ctvrtina CD, co tu mam...
A jsi s tím spokojen, že 75% CD co vlastníš se nedá poslouchat? Bohužel děláš mnohé závěry podle svého systému. A to je důvod, proč já tvoje závěry nepovažuji za jakkoli směrodatné. Můj názor.

Odpovědět