Aliexpress

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
jirotel
Kontaktovat uživatele:

Aliexpress

Příspěvek od jirotel »

Zdravim, ma nekdo zkusenost s aliexpresem? Chci si tam objednat nejaky srandy od nakamichi....jak je to se clem atd.....diky

kubas
Kontaktovat uživatele:

Re: Aliexpress

Příspěvek od kubas »

Kdo kupuje drahé hudební zařízení,nenakupuje u ali.Tak nekvalitní výrobky jsem dlouho neviděl, .Lepší je se poohlídnout po šikovném prodejci u nás, že jich je dost, není potřeba psát.

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

Do 22€, neplatiš nič, nad 22€ DPH, nad 150€ DPH+clo. Elektrotechnického charakteru som neobjednával, až pred mesiacom pre známeho prístrojové cinch konektory. Bez problémov s kvalitou a to stály 1€/pár.
Naposledy upravil(a) timcs dne 08 led 2017 10:03, celkem upraveno 1 x.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Jako každý nákup mimo EU. Tuším do 22USD bez DPH nad 22USD + DPH a tuším nad 150USD + DPH + clo.
EDT: Tim byl rychlejší

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Plus poplatek za celní odbavení, který začíná na 4 eur, tzn. nemusí to být malé procento celkové ceny... A opruz někam posílat plnou moc, kopie účtů... nebo osobní vyřizování na jediné (!!!) poště pro celou republiku, která už svým tragickým odpudivým vzhledem naznačuje, jak to funguje uvnitř... Typická šikana obyčejných lidí od EU.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

petrL píše:Plus poplatek za celní odbavení, který začíná na 4 eur, tzn. nemusí to být malé procento celkové ceny... A opruz někam posílat plnou moc, kopie účtů... nebo osobní vyřizování na jediné (!!!) poště pro celou republiku, která už svým tragickým odpudivým vzhledem naznačuje, jak to funguje uvnitř... Typická šikana obyčejných lidí od EU.
niekedy človeku asi treba pripomenúť šikanu na obyčajných ľuďoch 90. rokov alebo minulého režimu, ak sa sťažuje na takéto sprostosti. *2thumbsup* Úplne normálny postup všade vo svete. Alebo objednávajte v colnom režime EÚ, ktorý (mimochodom) keby nebol, tak platíte aj za clo z Nemecka, Slovenska. :roll: :roll: :roll:

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Hele, jakou šikanu máš na mysli? Tehdejší celní předpisy aspoň chránily domácí výrobce. Co chrání u nás dneska? A myslíš, že je ve světě běžné, že lze posčtovní zásilku proclít jen na 1 poště na 10 mil. lidí? EU to u mě prohrála, když zakázala žárovky, aniž by existovala relevantní náhradní technologie (což nikdy nebyly mini zářivky, až dneska některé LED "žárovky"). No a produkce blbostí, které dopadají jenom na obyčejné lidi se od té doby stále zrychluje. Ale jo, máme holt banány a pomeranče občas lacinější než brambory, no.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

PetrL: No tak sis plivnul. Ulevilo se ti? LawIAR ti to uz vysvětlil. Asi jsi nic neproclíval za socíku nebo v předEU dobách. Nejsem žádný nekritickÝ zastánce EU ale hodit na EU všechno, to je tak typické prudilovské.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Mně se uleví, až se ten protilidový nesmysl rozpadne... Ale ty jsi nepochopil mě. Tehdy byly tvrdé celní předpisy i mezi soc. státy, všechno na ochranu domácích výrobců. Vysvětli mi, co ty drakonické podmínky (a tím nemyslím jenom DPH, ale i ten způsob výběru, který mě teda odrazuje daleko víc) chrání dnes? Připomínám, že něco jako společný průmysl EU neexistuje, protože jednotlivé státy mají vlastní rozpočty z lokálních daní.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

S temahle kydama sis spletl vlakno i server, soudruhu.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Jděte s tím na Facebook *headbang*

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Zajímavé je ,že se kupujou aparáty za nehorazné prachy,a vede se diskuze, téměř být to na ulici, tak si daj do držky,investují se peníze do bab vlastních, i kur...v a je líto připlatit pár korun do opletu, který je naservírován až pod nos,

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Az mi na to nekteri daji penize, tak se hodlam bavit o tom kde co koupim, dokud mi na to nikdo prachy neda a holt si je budu muset jit vydelat, tak je to jen moje vec odkud q co nakupuji. Chtel jsem jen radu, proto jsem toto tema zalozil ve volne diskuzi a ne jinde.....

Mohl jsem volit urcite I jina slova, velmi ostra ale bohuzel jsem utrpel vychovanim......

Hifi zdar....

Rado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado »

Jirotel, a opravdu si myslíš, že cesta "koupit levně fejk" je dobrou cestou jak utratit vydělané peníze? Podle mě je to vyhození peněz oknem. To radši ověřený second hand nebo od "garážistů".
Kluci Ti radili dobře...každý svého štěstí strůjce.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ono záleží co se kupuje.
Jsou věci, které stojí z Číny 50Kč, naprosto stejný výrobek taky z Číny u EU prodejce 300Kč+poštovné a naprosto stejně funkční a stejně spolehlivý "originál" 900Kč+poštovné.
Jsou věci, kde "originál" stojí 600+poštovné kč a čínská stejně spolehlivá verze s mnohem větší funkčností 50Kč.
Jsou užitečné věci, které nikdo jiný než Číňani nevyrábí.

A jsou samozřejmě i šmejdy. Prostě je třeba přemýšlet jestli je na tom výrobku co zkazit. A pak se rozhodnout jestli to risknu. Já nakupuji z Číny relativně dost, párkrát průšvih, ale mnohem více spokojenosti.

Odpovědět