ANKETA - Jaké nosiče kupujeme?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.

Jaké nosiče kupuji?

kupuji nosiče CD (HDCD, SHM-CD, XRCD apod.)
80
37%
kupuji nosiče SACD
26
12%
kupuji nosiče DVD-A
6
3%
kupuji nosiče DVD
20
9%
kupuji nosiče Blu-ray
13
6%
kupuji vinyly
37
17%
nekupuji nosiče - kupuji hudbu či filmy na internetu
5
2%
nekupuji nosiče - hudbu a video stahuji, ukládám a pak hraji rovnou z HDD playeru
13
6%
nekupuji nosiče - půjčuji si originály nebo stahuji z netu a vypaluji na CD-R, DVD-R
14
7%

Celkem hlasů: 214

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: ANKETA - Jaké nosiče kupujeme?

Příspěvek od Mark Levinson »

vintage píše:Navíc je v tom i to sběratelství - pohled na rozšiřující se sbírku CD a LP vždy potěší. O listování voňavým bookletem ani nemluvě. Možná jsem pro někoho snob, ale pro mě je to jistý druh požitkáství *sunglases*

Vintage souhlasím, navíc mi ten rozdíl ve zvuku za to stojí *sunglases*.

Juris

Příspěvek od Juris »

Rád bych koupil nějaké CD v těch lepších formátech (HDCD, SHM-CD, XRCD), ale nenašel jsem zatím jediný zdroj, kde by se něco takového dalo koupit. Rád si za kvalitu připlatím. Může mě někdo nasměrovat? ;)

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

CD zásadně originály.Občas nějaké to DVD.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

CD zásadně originály.Občas nějaké to DVD.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

kdysi jenom CD origoše, plajer mám od r.1991 stále stejný (Technics)
to ještě nebyly vypalovačky, že. nyní už pouze CD-R, máme krizi a financí na kultůru jaksi nět. ovšem - komerční nabídka v krámech mě zklamala, zkuste sehnat tituly jako příkladem Tear gas, Skid row,
The Kids, War horse, Indian summer, Sir Lord Baltimore, Tiger B.Smith, MC5, Birtha, Ram Jam, Riot či Snafu...houby. takže pálíme.

sekal

Příspěvek od sekal »

CD prakticky jen originály, až na několik málo výjimek - vlastních kompilací kvalitního popu, neb orig. výběry se mi nelíbily. Jinak také občas DVD..

Juris

Příspěvek od Juris »

Jinak CD kupuji origoše, jsem ale zklamán tou příšernou kvalitou. Jedno z deseti CD je opravdu kvalitní. Proto teď chci vyzkoušet ty lepší formáty.

amusia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od amusia »

Nahromadilo se mi doma nemálo CD, jejichž poslech je vzhledem k jejich "kvalitě" únavný a značně obtížný. Totálně zmršená dynamika, záznam se záměrně vyšší průměrnou hlasitostí, ořezané tranzienty...nepřirozený zkreslený zvuk...prostě mastering na hovno. Nechápu, proč se musí za každou cenu dělat celý záznam hlasitějším, když přece ti pablbové v nahrávacím studiu musí vědět, že tím "zredukují" dynamické vlastnosti. Jde o marketing a "jenom" prachy (?)...co nejvíce prodat. Stejně to většinou lidi poslouchají v autě či z MP3přehrávače přes špuntyšunty :? .
Proto si pečlivě uchovávám poklady v podobě několika stovek vinylů a . . . CD vydaných před 15-20 lety (někdy i dříve), které jsou nahrány "potichu", mají obrovskou dynamiku a nikde jinde, než v klidu doma se prostě poslouchat nedají.
Sem tam ani nepohrdnu nějakou "sosačkou" ve FLACu...kdy prostě není žádný nosič k mání a TO album chci poslechnout. Pravda, vinyly již takřka nekupuji, to co jsem na nich chtěl mít, dávno již mám.
Když bych měl tedy jednoduše odpovědět...origoš CD (někdy je to *headbang* ), semtam SACD, koncerty na DVD, vyjímečně vinyl (např. CD Serj Tankiena je takový průser :shock: , že jsem to pustil za 30% původní ceny dál a pořídil na vinylu).

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

No tak to vypadá, že jsem se po několika letech asi "zblázdnil" :mrgreen:
Dříve jsem kupoval CD a ikdyž jsem měl gramofon tak LP minimálně a jenom z bazaru.
A teď ? Za poslední rok ŽÁDNÉ CD a co mám od vánoc nový Gramofon tak už pět LP a z toho čtyři nové !
Ne že bych přestal poslouchat CD, to né, ale už je nekupuju. Když si chci poslechnout něco jiného než mám doma, tak zajdu do městské knihovny a tam si CD (nebo i DVD) půjčím a je to ( na týden a mám to zadarmo) *jupi* *hura* , aspoň je více peněz na LP.
Já jsem tomu gramofonu asi nějak propad.
Možná budu zachvíli schánět nějakej ten HDD přehrávač a bude to. Bych před lety neřek, že toto vůbec napíšu. Hold vývoj.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

amusia píše:Nahromadilo se mi doma nemálo CD, jejichž poslech je vzhledem k jejich "kvalitě" únavný a značně obtížný. Totálně zmršená dynamika, záznam se záměrně vyšší průměrnou hlasitostí, ořezané tranzienty...nepřirozený zkreslený zvuk...prostě mastering na hovno.
Juris píše:Jinak CD kupuji origoše, jsem ale zklamán tou příšernou kvalitou. Jedno z deseti CD je opravdu kvalitní. Proto teď chci vyzkoušet ty lepší formáty.
já se jenom bojím, aby HD nakonec nedopadlo úplně stejně jako CD - sem tam skutečná kvalita, většinou průměr a docela často i průser. ve 24-bit to můžeš stejně tak ořezat a "napumpovat" do 5dB DR jako v 16-bitech.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

To Juris, Amusia, Dadaft:
Myslím, že i v současné době vycházejí dobře nahraná CD a není jich málo. Jen je potřeba pečlivě vybírat zdroj nebo lépe řečeno vydavatelství ;).

Juris

Příspěvek od Juris »

Mark Levinson píše:To Juris, Amusia, Dadaft:
Myslím, že i v současné době vycházejí dobře nahraná CD a není jich málo. Jen je potřeba pečlivě vybírat zdroj nebo lépe řečeno vydavatelství ;).

Kdepak, nedá se to vůbec srovnávat. Ty zvukové detaily zkrátka chybí. Jsem z těch XRCD nadšený.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mark Levinson píše:To Juris, Amusia, Dadaft:
no toho já se právě trošku bojím. nějak se mi doma začaly hromadit cdčka, která sice fantasticky hrajou, ale nějak nemám chuť si je pouštět častěji než párkrát do roka. já jsem svým způsobem poslechový vidlák. ne že bych se něčemu vyhýbal, ale freejazzové šílenosti nevydržím pořád a ani věci typu Patricia Barber, stavěné podle mě vyloženě na zvukový efekt, moc nemusím. na druhou stranu ani progrock a progresivní metal s mezi hifisty oceňovaným zvukem mě moc nebere. dost často poslouchám různý plebs, bigbítové kapely, staré okopané bluesmany, pop/rock, elektroniku, kytarovky a podobně. navíc už dost preferuju přirozeně znějící nahrávky před přílišnou studiovou syntetikou. samozřejmě existuje milion výjimek všemi směry, ale tady už to s kvalitou někdy nebývá světoborné. taky je ale pravda, že se občas zadaří z nečekané strany - teď se mi do ruky dostalo 3 cd Rock´n´roll bandu Marcela Woodmana, v podstatě reklamní předmět nějaké stavební firmy, ale zvuk dost dobrý. :D

pink
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink »

Jestli už náhodou nemáš ponorkovou nemoc? ;)

Odpovědět