ANKETA - Jaké nosiče kupujeme?
Re: ANKETA - Jaké nosiče kupujeme?
teď jsem třeba dostal výroční cdčko 25 lat Lady Punk - Strach się bać od Sony BMG, no a zrovna dvakrát velký odvaz to není, i když muzika není úplně špatná. prostě mě to mrzí. a navíc já za to dal svoje peníze, ne? někdy mi příjde, že to producenty a spol. nijak moc nezajímá...
-
Roman2
Kupuju pouze originál CD,v poslední době většinou SHM,HDCD,MFSL,K2HD...atd.
Ten zvuk je návykový!
Ten zvuk je návykový!
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Juris:Juris píše:Mark Levinson píše:To Juris, Amusia, Dadaft:
Myslím, že i v současné době vycházejí dobře nahraná CD a není jich málo. Jen je potřeba pečlivě vybírat zdroj nebo lépe řečeno vydavatelství.
Kdepak, nedá se to vůbec srovnávat. Ty zvukové detaily zkrátka chybí. Jsem z těch XRCD nadšený.
Naprostý souhlas, zvukově jsou opravdu výborné. Bohužel na nich nejde sehnat všechno.................
-
Juris
Mark Levinson píše:To Juris:Juris píše:Mark Levinson píše:To Juris, Amusia, Dadaft:
Myslím, že i v současné době vycházejí dobře nahraná CD a není jich málo. Jen je potřeba pečlivě vybírat zdroj nebo lépe řečeno vydavatelství.
Kdepak, nedá se to vůbec srovnávat. Ty zvukové detaily zkrátka chybí. Jsem z těch XRCD nadšený.
Naprostý souhlas, zvukově jsou opravdu výborné. Bohužel na nich nejde sehnat všechno.................
No právě, budeme se muset spokojit s tím co vyjde. Počítat s tím, že se bude v těch lepších formátech dělat všechno co se dělá v normálním klasickém CDA za pár kaček, tak to by asi byla velká utopie. Na druhou stranu je zase dobře, že člověk pozná i to, co nechtěl a pak má radost z opravdové dobře podané hudby a perfektního zvuku.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Roman2 píše:Kupuju pouze originál CD,v poslední době většinou SHM,HDCD,MFSL,K2HD...atd.
Ten zvuk je návykový!
Romane, naprostý souhlas.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Právě se chystám na toto XRCD Diany Krall - All for you.

Máš pravdu. Kdo jednou čuchne k vinylům, je nemocný na celý život.marasten píše:No tak to vypadá, že jsem se po několika letech asi "zblázdnil"![]()
Dříve jsem kupoval CD a ikdyž jsem měl gramofon tak LP minimálně a jenom z bazaru.
A teď ? Za poslední rok ŽÁDNÉ CD a co mám od vánoc nový Gramofon tak už pět LP a z toho čtyři nové !
Ne že bych přestal poslouchat CD, to né, ale už je nekupuju. Když si chci poslechnout něco jiného než mám doma, tak zajdu do městské knihovny a tam si CD (nebo i DVD) půjčím a je to ( na týden a mám to zadarmo)![]()
, aspoň je více peněz na LP.
Já jsem tomu gramofonu asi nějak propad.
Možná budu zachvíli schánět nějakej ten HDD přehrávač a bude to. Bych před lety neřek, že toto vůbec napíšu. Hold vývoj.
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
V současné době to dělám tak,že si věc co mě zajímá stáhnu ve FLACu ,pustím si ji a když se mi líbí (nejen obsahově,ale i zvukově),tak si jí koupím na originálu.
Teď zrovna mám v plánu sehnat tohle
všichni musí uznat,že tomuhle se žádný flac nevyrovná
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To je prostě paráda, už ta sympatická značka 
Ale da se to pry lecit.fox píše:Máš pravdu. Kdo jednou čuchne k vinylům, je nemocný na celý život.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
vonvichousch píše:V současné době to dělám tak,že si věc co mě zajímá stáhnu ve FLACu ,pustím si ji a když se mi líbí (nejen obsahově,ale i zvukově),tak si jí koupím na originálu.
![]()
Už se to podařilo sehnat?
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ještě ne
,ale mezi tím se povedlo sehnat tohle
tak teď už jenom vyhlížím poštu a doufám,že přijde OK.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je paráda. Toto je opravdu radost, když se podaří sehnat takový skvost do sbírky. Toto asi nebylo levné, že?
Martine, až ten skvost přijde zavolej. Vypereme a porovnáme s novým vydáním, popřípadě s SACD.
vonvichousch píše:Ještě ne,ale mezi tím se povedlo sehnat tohle
![]()
Este som to neposlal, ale zabalene to už je. Vobec nestiham, prepáč, zajtra snad sa mi podari konečne zájst na poštu alebo pošlem moju sekretárku.
LP je vypratá vo výbornom stave, bohužial obal nie je taký krásny ako je ten na fotke, preto som ho pustil....