Bezdrátová myš

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
primare
Kontaktovat uživatele:

Re: Bezdrátová myš

Příspěvek od primare »

To Dismembered
To zní konstruktivně *palec* . Teď to chodí, jak hodinky. Až to bude zase kulhat, kouknu na to využití paměti a poreferuju. Zatím dík.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

správce úloh je dobré mít puštěného furt - dej si v možnostech minimalizovat při použití a skrýt při minimalizaci. na liště se ti ukáže takový malý měřák zatížení procesoru - okamžitě vidíš, když se něco děje a dvojklikem ho můžeš bez problémů okamžitě rozbalit. kromě výkonů je dobrá i tabulka se spuštěnými procesy.

Dismembered
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dismembered »

Pokud máš aspoň trošku novější počítač (ne starší pěti let), tak to musí chodit bez problémů. Vytížení procesoru by muselo být 100%,
aby nereagovala klávesnice či myš - a i tak by vše mělo fungovat. Pokud by vyšlo najevo, že něco vytěžuje jádro procesoru natolik,
aby byla omezena funkce periferií,bylo by potřeba zjistit, který proces to dělá. Nechce se mi ale moc věřit, že by za to mohlo cokoliv
jiného než samotná klávesnice nebo myš. Ono upřímně - Labtec je firma zabývající se výrobou levného hardwaru, a podle toho to taky
vypadá. Díky 14-ti denní lhůtě na vrácení zboží bez udání důvodu bych se ale nebál zkusit koupit nový set od Logitechu či Microsoftu a vyzkoušet to.
Podmínkou je vybrat renomovaný eshop, jako například Czechcomputer či Alfacomp. Pozor na Alzu (dříve Alzasoft), s reklamacemi tam
bývají časté potíže.
Jinak není zač, hlavně abychom přišli na příčinu problému a vybrali vhodné řešení.

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

Tak jsem se teď na to trochu zaměřil. Při puštěném Outlooku a Hifinazorech je využití paměti 342M/521M, využití CPU 1%. V tom není rozdíl mezi stavem O.K. a kdy to vynechává. Už Vás tím tady nebudu obšťastňovat a Ať žije HiFi...
Zkusím koupit kvalitní set myš + kláv. Díky za rady.
P.S. Počítač mi poskládal známý před 2 měsíci a určitě je na takovéhle blbosti dost paměťově dimenzovaný... Fakt se v tom nevyznám, ale snad že RAM je 4Gb...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

4GB operační paměť? :D a tobě se seká klávesnice??? :lol:

sorry, docela mě to pobavilo...

Dismembered
Kontaktovat uživatele:

primare: U nového počítače bych to na 99% viděl opravdu na vadu periferií. Nakopnuté ovladače také moc nepřipadají po
dvou měsících provozu v úvahu. Věřím, že nákup nového setu celou záležitost vyřeší.

dadaft: Na 4GB RAM není nic zvláštního, paměť už dnes stojí pár korun. Předpokládám, že primare používá 32-bit Visty,
které jsou schopny adresovat cca 3,5GB operační paměti.

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

To Dadaft and Dismembered: Samozřejmě jsem pí.., není to 4 Gb, ale 4 Mb... Ale asi i tak dost, že...

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

Primare: myslím že to bude přeci jen 4 GB, se 4 MB by si ten kompjůůůtr ani nezapnul :mrgreen:

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

No jo, jasně... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .Splet jsem si kilobajty s bajty *headbang* . Už radši nic nepíšu...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Splést se může každý, z toho se nestřílí... Po dvou měsících provozu bych to skutečně viděl na nové baterie, s RAM to pravděpodobně nemá nic společného. Jakmile se mi něco takového projeví, okamžitě měním a je to v pohodě. Většinou prvním příznakem je málo svítíci laser myši (jako by klesala intenzita, prostě tmavne), takže čekám kdy dojde k prvnímu zádrheli a jsou tam hned nové tužkáče. A klidně kupuji nejlacinější šunt, zrovna před týdnem jsem ve výprodeji koupil za cenu 6,90 Kč/4 ks - když vydrží pár dní, nelituji, denně prokouřím víc (a toho lituji).

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

Myška naposledy!
Dnes jsem vyrazil za novou myší a klávesnicí. Dle Vaší rady jsem "šel" po Logitechu. Měl jsem nejprve na mušce cenovou střední třídu, neb příliš laciného produktu jsem se bál. Myš kolem 1200 bych si vybral, ale sólo klávesnice mi nevyhovovaly tvarově. Nakonec jsem tedy zvolil sadu klávesnice + myš EX100 asi za devět stovek. Trochu s obavami jsem to zapojil a.... ono to funguje *2thumbsup* . Celý večer ani jedno vynechané písmenko, to je úleva. Zpětné doplňování písmenek do slov je minulostí. Teď jen, aby to nějaký pátek vydrželo šlapat. Ještě jednou dík za zúčastněné příspěvky *thumbs up* .

Dismembered
Kontaktovat uživatele:

EX100 jsem měl doma taky, myslím, že na svou cenu tento set odvede dobrou práci.
Rádi jsme pomohli :)

Odpovědět