Cerna nebo stribrna (titanova, zlatava)
Re: Cerna nebo stribrna (titanova, zlatava)
Jo, tak toho NECe jsem uz kdysi daaavno (vic nez 30 let) videl, vsechno v uhledne věži a nahore gramofon a pri zapnuti krasne podsvicene. Noojo stary casy.
Na tento NEC jsem chodil koukat do prodejny v pasaži z Jindřišský -- stálo neskutečný peníz, ale bylo to nádhera na pohled.
I jako Boxer určitě nee ala Burmester a ani bedny v klavírním laku ( pamatuji si jak jsem byl u jednoho nastavovat gramec, měl nové bedny SF ( znosu fábor) a já jsem se jenom dotkl a hned byl oheň na střeše ( musel jsem si obléct bílé rukavičky, a bylo mi dovoleno se jich dotknout ).
Jinak ještě polknu McIntosh --samozřejmě ne zvukem , ale tu černou s podsvětlenými měřáky za šera je nádhera na pohled.
I jako Boxer určitě nee ala Burmester a ani bedny v klavírním laku ( pamatuji si jak jsem byl u jednoho nastavovat gramec, měl nové bedny SF ( znosu fábor) a já jsem se jenom dotkl a hned byl oheň na střeše ( musel jsem si obléct bílé rukavičky, a bylo mi dovoleno se jich dotknout ).
Jinak ještě polknu McIntosh --samozřejmě ne zvukem , ale tu černou s podsvětlenými měřáky za šera je nádhera na pohled.
Já u něj "onanoval" v Písku v elektru u starýho mostu cestou do školy. Tenkrát jsem neznal nic krásnějšího. Teda kromě pár spolužačekPytel píše:Na tento NEC jsem chodil koukat do prodejny v pasaži z Jindřišský -- stálo neskutečný peníz, ale bylo to nádhera na pohled.
-
boxer
ještě polknu McIntosh --samozřejmě ne zvukem
Já bych byl opatrný. Ty nejvyšší řady jsou dle mého hodně dobrý a měření mají taky dobrý.
Já bych byl opatrný. Ty nejvyšší řady jsou dle mého hodně dobrý a měření mají taky dobrý.
Ale například stará hrbatá TV stříbrná vypadá divně, mám čs. Panasonic v černi a vedle combo Toshiba stříbrné, celkem sestava ladí, opticky...
Da se nejak vseobecne rict, ze kdyz budu mit doma stribrny komponenty, ze to bude vypadat luxusneji, nez cerny? Nebo proste dela stribrna ( titan, zlatava) na komponentech neco echt, neco vic??
U vintage přístrojů zlatá a stříbrná vypadá honosněji, takovej receiver Marantz, radost pohledět...a je jich víc
http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/ ... l?begin=21
http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/ ... l?begin=21
Jde mi spis taky o tu vec, ze kdyz si dneska pujdu koupit komponenty, tak do jake barvy jit. Osobne mam vse v cernem a od Yamahy, takze ja asi menit nebudu nic, jenom by me zajimalo, jestli se pri vetsim poctu (krabicek) ta stribrna neokouka......
-okouká se časem trochu asi vše,ale jde hlavně o zvuk,nebo ne?
To je jasny, ze je hlavni jak to hraje. Prece jenom bych rad uvital prispevek od nekoho, kdo ma dlouhodobe vse ve stribrne a jak se mu to jevi.....Paul píše:-okouká se časem trochu asi vše,ale jde hlavně o zvuk,nebo ne?
Každý má jiný vkus a pohled na estetiku. Na začátku byly všechny komponenty v barvě champagne. Měl jsem tu barvu moc rád a ještě mám, protože mi zbytky hrajou v práci. Teď mám doma, už pár let, vše ve stříbrné a nemohu říct, že by se mi omrzela, ba naopak s potěšením na to koukám a ani pouštět to nemusím.... Vložit fotky už neumím, ale kdybys chtěl mohu poslat foto na email. Krom barvy, to taky dobře hraje...laditel píše:To je jasny, ze je hlavni jak to hraje. Prece jenom bych rad uvital prispevek od nekoho, kdo ma dlouhodobe vse ve stribrne a jak se mu to jevi.....Paul píše:-okouká se časem trochu asi vše,ale jde hlavně o zvuk,nebo ne?
Čierna, komplet, aj oba gramofóny aj repro. Za zlatú by som asi nemenil ale pokukujem po McIntoshoch 
Pod to bych se mohl podepsat. A první část věty neplatí jen u HIFIPaul píše: Okouká se časem trochu asi vše,ale jde hlavně o zvuk,nebo ne?
Můj první zesilovač a cassette deck zahraniční provenience byly ve "stříbře" (Technics), potom Pioneer v černé . . . atd . . . atd. Když se nad tím zamyslím, tak se mi vždy líbilo zrovna to, co jsem měl doma. Teď jedu v černé a . . . moc se mi to líbí
PS: A stejně si myslím, že je to téma k ničemu
PS II: Kdysi jsem byl na návštěvě u opravdového hifíka a ten měl gramec krásně červený, bedny rudé . . . a hrálo to neskutečně
-taky si myslím,že téma je "trochu" zbytečné,ale takových už tu bylo více-ba i daleko horších.Každý máme jiný vkus,hodně znamená i "slovo" manželky a další drobnosti.