Cerna nebo stribrna (titanova, zlatava)

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
laditel

Cerna nebo stribrna (titanova, zlatava)

Příspěvek od laditel »

A tema do pranice, jakou zvolit barvu komponentu? Ja mam vse od Yamahy 7ks a vse v cernem, po 20 letech si obcas rikam, jestli jsem prece jen nemel vzit stribrnou. Zajima me jestli nekdo mate vse stribrne a jestli vam ta barva neleze po nekolika letech uz na nervy? A proste celkove zkusenosti.. .

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: Cerna nebo stribrna (titanova, zlatava)

Příspěvek od S499_1023 »

Já jsem měl v životě období černá i stříbrná, dneska jsem už patnáct let na straně stříbrné, popř. titanové. Zlatou ovšem nesnáším.

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Za mě jednoznačně stříbrná. Bohužel doma mám převážně černou, jelikož ne všichni výrobci dávají na výběr. Při údržbě černých přístojů mám neustále na paměti: "Prach si a v prach se obrátíš" ;) :D

laditel

Příspěvek od laditel »

Co se tyce udrzby, tak to je cerna horsi, kdysi jsem mel cerny piano vysoky lesk a za dva dny tam bylo videt prachu jako v uhelne, ted mam tresen dyhu a klidne po mesici v pohodee :-))
A kdyz se nebude brat v potaz prach na cernych komponentech, zajima me vzhledove dlouhodobe....cerna vs stribrna.....

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

cerna ma nevyhodu, ze na tom je neustale videt nejaky prach ... i kdyz zase to cloveka nuti aspon obcas to utrit :) (koukam, ze nez jsem to odeslal, tak uz opakuju napsane). Asi bych dneska volil stribrnou - je to praktictejsi a vypada to i optimisticteji. Ale asi taky zalezi jak velka bedna to je.

laditel

Příspěvek od laditel »

Ja prave pred asi tema 20 lety se rozhodoval jakou barvu koupit a tak jsem se ptal ze znamosti pana Dudka (DPA) a on se zamyslel a rekl mi " kup si cernou Jiřičku, ta stribrna te bude zachvili sraat", tak jsem dal na jeho radu.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Obrázek

NENÍ NAD POCTIVÉ STŘÍBRŇÁKY !!! :D

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

laditel píše:A tema do pranice, jakou zvolit barvu komponentu? Ja mam vse od Yamahy 7ks a vse v cernem, po 20 letech si obcas rikam, jestli jsem prece jen nemel vzit stribrnou. Zajima me jestli nekdo mate vse stribrne a jestli vam ta barva neleze po nekolika letech uz na nervy? A proste celkove zkusenosti.. .
Toto (dúfam) budem riešiť v dohladnej dobe. Mám komplet čiernu Yamahu + gramec a DVD iných výrobcov. Časť komponentov by si už zaslúžilo po cca 18tich rokoch obmeniť, no a pokial ostanem pri značke, tak musím povedať že tie nové Yamahy sú v striebornej neskutočne sexi a láka ma taká zmena. Na druhú stranu - z estetického hladiska si neviem predstaviť že by som to mal rôznofarebné. Asi by mi to dosť vadilo. Takže asi ostanem pri čiernej.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Já jsem vždycky preferoval černou barvu komponentů.Pravda je, že prach je na nich, na rozdíl od stříbrný, vidět hned.
Pak jsem měl období komponentů od NADu (myšší šeď) a potom přišly i nějaký stříbrný komponenty.Takže jsem měl půl racku černý, půl racku stříbrný.Celkem to i vypadalo dobře.
Nevýhoda stříbrnejch komponentů je v tom, že pokud to není "poctivej stříbrňák", tak může bejt vidět, že je to jen napodobenina hliníku (např. stříbrný video Panasonic).
Dneska mám kombinaci matně černý a matnýho hliníku (TEAC) a jsem s tím hodně spokojenej.

Ale nejhezčí jsou asi pořád komponenty Acuphase v barvě šampaň.
kabelguru.cz

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Ano, u stříbrných komponentů je hrozně vidět rozdíl mezi plastovými a hliníkovými panely, u černé se to ztratí.

laditel

Příspěvek od laditel »

šeďour píše:Já jsem vždycky preferoval černou barvu komponentů.Pravda je, že prach je na nich, na rozdíl od stříbrný, vidět hned.
Pak jsem měl období komponentů od NADu (myšší šeď) a potom přišly i nějaký stříbrný komponenty.Takže jsem měl půl racku černý, půl racku stříbrný.Celkem to i vypadalo dobře.
Nevýhoda stříbrnejch komponentů je v tom, že pokud to není "poctivej stříbrňák", tak může bejt vidět, že je to jen napodobenina hliníku (např. stříbrný video Panasonic).
Dneska mám kombinaci matně černý a matnýho hliníku (TEAC) a jsem s tím hodně spokojenej.

Ale nejhezčí jsou asi pořád komponenty Acuphase v barvě šampaň.
Ty Accuphase vypadaji dost luxusne, driv treba Sony rada ES byla mooc zlata a Yamahy zase vypadali trochu vyblite, no cerna je hifistickaa.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

V mladším věku jsem letěl na zlatě ( nejvyšší komponenty TEAC a DENON ), měl jsem celou řadu. V pozdějším období stříbro. Z pravěku mi zbyl z nostalgie zlatý DENON TU-QS10 a kazeták TEAC V-8030S, pravidelně na ně hraji , jsou to neskutečné mašinky.

boxer

Příspěvek od boxer »

Já jedu ve stříbrné či titanu. (ovšem ne NADovská, ta je taky fuj).
Hlavně ale ne leštěné ala Burmester. To tedy zase bych nemohl, to je fakt hnus fialovej.
Černá mi přijde unylá a dle mého nemá ten šmrnc jako stříbrná. Ale každej to má jinak.

Ale pravdu dí ten, kdo říká , že nejelegantnější a možná i stavovsky načančaná, mu přijde barva Fejzů. To se mi taky líbí.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Černá barva zabíjí tvar a velmi špatně je vidět v šeru nebo ve tmě popisky přístrojů (pokud se nepoužívá DO) ... o prachu už tu řeč byla.
Jedná se o technické zařízení a u těch preferuji "technický" vzhled ... kov *thumbs up*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Dříve nekompromisně černá, za oněch časů dekl Aiwa AD-F660 jsem prostříkl na garáži černým matem neboť se v této barvě snad nedodával, brutálně drahý aparát (Tuzex) byl z druhé ruky na inzerát v AR tak jsem to risknul...dneska mírný ústup z pozice, tohle je poctivej hliník z audio bazaru, žádnej plast a stříbřenka, pamětníci starší 40 let zajisté vzpomenou co je to zač...
http://img24.cz/images/14535373450789689160.jpg

Odpovědět