Prvni vec bylo si vyrobit hroty. Ze sroubu jsem upiloval hlavicku, strcil do vrtacky a po chvili bylo hotovo.
Dalsi veci bylo vyuzit principu Faradayovy klece. Vsechny privodni kabely k zes., CD ci gramofonu jsem omotak alobalem a uzemnil. Aby se alobal neposkodil, jeste omotal peknou hadrou.
Po tak uzemnenych vsech kabelu jsem jeste si motal signalove kabely jak od gramo, tak k bednam.
Teda muzu vam rict, ze s kazdym nove omotanym kabelem se objevovaly vysky, ktere driv byly potlacene. Driv jsem v pisnicce slysel "Prosel kolem prosty hospodar" a po omotani jsem slysel uz celkem vyrazne "Prosel polem prosty hospodar", coz uplne mneni slysl pisnicky. Takze timto taky odpovidam na jednu otazky z jednoho vlakna, co tu kdysi bylo. Ma tuning hifi smysl? Jednoznacne ano. Dokazal jsem vytahnout z mych drobecku vic, nez za tu cenu se da sehnat. Pravda, hral jsem si s tim dlouho, ale co clovek pro krasny pocit z hudby neudela
Mohly by jsem jeste psat, jak si hraju se sestavou, protoze se nebojim za tu cenu s tim cokoliv delat, ale at se dostanu k jadru veci. Nepise se snad, ze bedny maji frekvencni rozsah tr. 35 Hz - 20k? Zajimalo mne taky, co moje sestava umi a jsem tak trochu do informatiky zasveceny, proto jsem si napsal programek na generovani frekvenci od 0 Hz do tr. 20kHz po 1Hz. Zajimalo mne to prvnotne z toho duvodu, v jakych frekvenci je u mych beden utlum, pripadne pisteni reprobeden. Po chvili hrani s programkem mi to zacalo zesilovat. Pri >1 Hz jsem slysel pisteni ve vyhybce (jo ty levne bedny), ale jakmile se objevovaly vyssi frekvence, zacal basovy reprodukrot se hybat. Nejdriv jako slymak, jako kdyz rozsvicite zarovku. Pri zvysovani frekvence generatorem se rychlost menbrany samozrejmne zvetsovala. Cili moje bedny hraji uz od 1Hz. Co je to za vec, ze se uvadi od 40Hz, kdyz moje bedny za 2000 uz se mu zacina hybat basak od nejnizsi frekvence, co do nej poustim. A protoze se rika, 2x mer a jednou rez, stahnul jsem si druhy programek, tentokrat uz nejaky oficialni, treti a ctvrty. Vse ze Slunecnice. A opravdu, zase. Basak se hybe uz od 1Hz.
Zkusel to uz nekdo? Nebo jsem prvni, kdo dela takove veci.