Konecne po nejake dobe tema, ktere me zaujalo. Myslim ze Aleska vystihl mysl i rady nekterych ostatnich, kteri sem jiz delsi dobu chodi a prispivaji, teda, spise prispivali. Pravdou je, ze temata se meni, take se meni nicky tech pisicich a plne souhlasim s tim, ze se casto jedna o nejaky ten business nez povidani o hifi a predavani zkusenosti mezi temi co poslouchaji. Holt, zajem spousty lidi je jiny nez ten „pure“ hifi. Neprislusi me to hodnotit, ale toto myslim dokladuje i tzv.podpis kazdeho kdo prispiva, staci se podivat na toto tema anebo na Kdo je kdo. Kdo ma „odvahu“ se zde predstavit, rict kdo je a uvezt co a na cem posloucha. Potom by se dalo casto i uvazovat o zarazeni hodnoty jeho prispevku. Ja toto ani tak nepovazuji za odvahu jako spise za slusnost a samozrejmost.
Nekolik lidi, kteri jsou zde od zacatku, uz tu skoro ani neni videt, protoze nemaji chut zasahovat do stupidnich boju a blabolu jinych. Tot proste vyvoj.
Co se tyce nosicu? Za mych mladych let v letech 70-tych byla velka drina se dopracovat k rockovym LP, vetsinou jen na cerno od nekoho z ciziny za 300-400Kc v te dobe, a to jsme to radi dali za usetrene penize od dedy. Taky jsme stali dlouho ve frontach, kdyz se neco zajimaveho objevilo v Supraku. Nicmene, to bychom sli do nostalgie, ktera az tak nesouvisi s tematem. Rozhodne vyvoj nasvedcuje novym „formatum“, ktere jsou levne a degraduji muziku,...rozhodne mi vadi vice nez ty drahe. Me z toho osobne naskakuje husi kuze, treba casem zmenim nazor. Chapu vypalena CD pro lidi kteri nemaji na originaly penize, vetsina hifistu bude mit vzdycky prevahu CD, LP.
SACD, SHM, MFSL apod, jsou a budou jen pro hrstku sberatelu a tech, kteri to opravdu chteji doma mit. A kdyz to obcas nekdo nabidne, proc ne. Internetovy obchod by se tady z toho ale delat nemusel, mysleno i na jiny druh vyrobku. At si kazdy kupuje co chce a posloucha co chce, ale hififorum by melo byt prevazne pro hifisty. Na druhou stranu se mi libi pristup nekterych prodejcu, kteri upozorni na sve komponenty, nikomu to nenuti, pisi prispevky a chovaji se zde jako hifisti.
Radu veci vystihl Boxer, napr.tu povrchnost dnes a zapal drive, to souvisi s dobou a tim co se mohlo a nemohlo, proto mozna my co mame jiz neco za sebou mame k tomu jiny vztah.
Je to otazka doby a tak to asi bude. Je to videt ve vice vlaknech a asi do budoucna stale bude. Tot proste vyvoj.
Ja osobne posloucham hlavne muziku, at je to rock, jazz, blues nebo klasika. Neresim, jestli se zrovna posloucha Rap, House nebo co, je me to fuk, ja nemusim byt IN.
Stale povazuji za klasicky format dnesni doby CD, tocim ale na gramci i LP a kdyz zatouzim mit neco v SHM, HQCD, SACD…tak si to proste koupim a otevrene si priznam, ze navod a zkusenost jsem ziskal poslechem a zejmena tady od lidi na tomto foru, takze tak spatne tady neni

. Nekdy chci poslouchat super nahravku a nekdy zase klidne stare praskajici LP, ktere mam doma 40 let.
A schazeni se? Verejne uz to je slabsi, ale jak pise PMA – jak se o to kdo pricini. A proto, docela se tesim az zitra prijede ke me jeden clen fora a pokecame, neco poslechnem, vymenime nazory a zkusenosti, dame dobre vinko, konacek a podebatujeme o muzice ale taky o formatech

. Nahradi to ty vetsi spolecne drivejsi historicke akce. Skoda, ze to z mnohymi nemuzeme udelat casteji.
Sorry, asi jsem se potreboval vykecat