Nostalgie (?) (jak v jiném příspěvku napsal Boxer)
Nehodlám zde řešil důvody, proč dnes až na vyjímky (například Mělník, prodejna Pod věží) již nejsou, ba ani nejsou později tolik rozšířené prodejny a půjčovny CD/DVD. Jiný názor na tuto problematiku bude mít prodejce, jiný zákazník - a oba budou mít kus pravdy, bohužel oba z jiného konce, pouze internetem to není.
Poslouchali jsme tehdy vše, co se nám dostalo do rukou, napříč žánry a nikomu to nevadilo, ba právě naopak.
Někdo do klubovny přinesl Johnny Cashe

jiný Vivaldyho Čtvero ročních dob

a poslouchali jsme všichni, nedutajíc, nikoho nevyjímajíc, protože jsme poslouchali hudbu...
Na rozdíl od dnešní doby, kdy se poslouchá formát hudby...
Pak se ale nelze divit, že se objeví příspěvek typu
Většina příspěvků je totiž napsána za účelem prodeje a tak jsem nahlédl do Inzerce - prodám a ejhle:Fórum spadlo do sraček. Témata vyčpěla. A tak nastupuje humus. Já se tomu ani nedivím.
CD, CD Japan s Obi i bez Obi, SACD, SHM-SACD, SHM-CD, DVD-A, MOFI MFSL Gold CD, CDR Ultradisc MFSL, Ultradisc II MFSL, UltraDisc Japan MFSL CD, MFSL Gold CD, Permanent Waves Ultradisc II™ 24 KT Gold CD, 24kt GOLD DISC, HDCD, XRCD, JAPAN JVC XRCD2 CD, DCC, SHM-CD, SHM mini lp, HDCD, HQCD a na straně 16 z 32 jsem to přestal počítat, jaké formáty posloucháme (posloucháte). Smutné na tom je, že 99% příspěvků je od členů, kteří nikdy nenapíší co vlastně poslouchají. Ano, mohu si udělat obrázek z toho co prodávají, ale nemohu se zbavit pocitu
že nejde o hudbu, nejde o Hi-Fi, jde hlavně o kšeft...
což plně vystihuje další příspěvek na tomto fóru
Neměl bych opravit název příspěvku raději takto ?Produkt je zjevně určen jen vyvoleným,pro které cena není limitující.Skutečný milovník klasiky (a to i rockové či popové) v té nej... podobě si jen mlaskne rozkoší při poslechu na své High Endové mašině.
Co posloucháte ? Hudbu, formát nebo peníze ?