Jak řadíte své nosiče (CD, LP)
Re: Jak řadíte své nosiče (CD, LP)
Jinak je také tady:
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... axx#p41216
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... axx#p41216
Mám zakúpenu licenciu na Music Label 2010, tiež vyborný program, daju sa tam zadat aj MD, MC, SHM-CD, a podobné blbosti, radit sa to da podla vśetkých možných kritérií, vloźít sa tam da predný, zadný cover (pre CD automaticky aspon predný), autori piesni, odkazy na www, atd atd...Peer píše:to MB:
právě v tom Catraxxu se dá řadit CD nebo LP dle vlastního uvážení.
Třeba podle interpreta a roku vydání...
Mám tam kolem 1300 CD (originálů), vypalované CD neskladuji a nepočítám.
http://www.codeaero.com/music-label/
Vypalované CD skladujem jedine v aute, na nič iné nie su vhodné
tak zhruba podle stylů (folk, akustická muzika, blues a jazz, klasika, bigbít, ..........) - a interpreta k sobě
to MB:
tak to bude asi podobný.
Moc se mě líbí, že veškeré informace si Catraxx načte z netu, včetně obrázku přední
strany obalu (cover).
tak to bude asi podobný.
Moc se mě líbí, že veškeré informace si Catraxx načte z netu, včetně obrázku přední
strany obalu (cover).
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to někoho opravdu zajímá tak já to řadím podle stylu a důležitosti i frekvenci používání,to víte komu se chce pořád sklánět,už nám není 20.Horní police to co pouštím nejvíce a co je pro mne to nej a čím níž tím větší brak,a taky podle stylu.Punk a nová vlna se už posunula skoro dolů,Čechy jsou úplně dole až na pár klenotů(Blue effect,Synkopy,Pražský výběr apod),které jsou uprostřed,industrial je na stejné polici s punkem,japonci jsou nahoře,pod nimi mfsl a různé další lahůdky XRCD,jazík,vocaly,vážná hudba apod.Progrock v plastech je v druhé skřínce nahoře a pod nimi různé výpalky.
Mna to zaujíma, hlavne ked v dolnej polici najdeš japonsky Ramones alebo Bauhaus a napíšes mi SZZappadaddy píše:Jestli to někoho opravdu zajímá tak já to řadím podle stylu a důležitosti i frekvenci používání,to víte komu se chce pořád sklánět,už nám není 20.Horní police to co pouštím nejvíce a co je pro mne to nej a čím níž tím větší brak,a taky podle stylu.Punk a nová vlna se už posunula skoro dolů,Čechy jsou úplně dole až na pár klenotů(Blue effect,Synkopy,Pražský výběr apod),které jsou uprostřed,industrial je na stejné polici s punkem,japonci jsou nahoře,pod nimi mfsl a různé další lahůdky XRCD,jazík,vocaly,vážná hudba apod.Progrock v plastech je v druhé skřínce nahoře a pod nimi různé výpalky.
S narůstajícím množstvím nosičů vyvstává co a jak s tím a můžou se i měnit zavedené pořádky z počátků.
Všem děkuji za to, že se s ostatními podělili o tom jak tuto otázku řeší.
Všem děkuji za to, že se s ostatními podělili o tom jak tuto otázku řeší.
Noble Audio - výroba a prodej
Podle abecedy a desky od stejného interpreta podle roku vydání.
Anžto mám víc jak 1000 titulů a denně (pracovní den) poslechnu maximálně 1 až 2 CD, dělám si cca jednou za měsíc předvýběr, když si vyberu asi 50 až 60 titulů a ty si ve sbírce lehce povytáhnu. Potom už vybírám většinou mezi "povytaženými". Když vybírám namátkou (netuším, na co mám zrovna náladu) ze všech titulů, většinou si nedokážu vybrat.
Anžto mám víc jak 1000 titulů a denně (pracovní den) poslechnu maximálně 1 až 2 CD, dělám si cca jednou za měsíc předvýběr, když si vyberu asi 50 až 60 titulů a ty si ve sbírce lehce povytáhnu. Potom už vybírám většinou mezi "povytaženými". Když vybírám namátkou (netuším, na co mám zrovna náladu) ze všech titulů, většinou si nedokážu vybrat.
Jak řadíte své nosiče (CD)? - poměrně chaoticky.
věci které poslouchám se dělí na několik kategorií. zhruba
A/ desky, které se mi líbí už dlouho a celé
B/ desky, ze kterých se mi toho líbí už dlouho hodně
C/ desky, které jsou pro mě nové takže je poslouchám celé
D/ desky, ze kterých se mně líbí míň věcí ale ne jen jedna nebo dvě
E/ ověřené mixy buď žánrově nebo náladou
F/ mixy, které jsou udělané z desek, ze kterých se mi fakt líbí jen jeden dva kousky a víc ne
G/ desky, u kterých už tuším, že celé je budu poslouchat opravdu jen málo, ale ještě jsem z nich nic nevybral do mixů a občas si je pouštím víc.
zvláštní kategorii začíná tvořit symfonická hudba.
přímo u ruky mám vždy zhruba 200-300 cdček. cca čtvrtinu z nich tvoří A + E + F, polovinu B + D, a zbytek C + G.
další, mnohem větší skupinu cdček mám bokem. žádný zvláštní řád - věci, které poslouchám fakt málo se prostě časem propadnou dolů a dozadu. neboli příruční tituly nejsou pevně. během zhruba týdne se vždy mírně pozměňují.
věci které poslouchám se dělí na několik kategorií. zhruba
A/ desky, které se mi líbí už dlouho a celé
B/ desky, ze kterých se mi toho líbí už dlouho hodně
C/ desky, které jsou pro mě nové takže je poslouchám celé
D/ desky, ze kterých se mně líbí míň věcí ale ne jen jedna nebo dvě
E/ ověřené mixy buď žánrově nebo náladou
F/ mixy, které jsou udělané z desek, ze kterých se mi fakt líbí jen jeden dva kousky a víc ne
G/ desky, u kterých už tuším, že celé je budu poslouchat opravdu jen málo, ale ještě jsem z nich nic nevybral do mixů a občas si je pouštím víc.
zvláštní kategorii začíná tvořit symfonická hudba.
přímo u ruky mám vždy zhruba 200-300 cdček. cca čtvrtinu z nich tvoří A + E + F, polovinu B + D, a zbytek C + G.
další, mnohem větší skupinu cdček mám bokem. žádný zvláštní řád - věci, které poslouchám fakt málo se prostě časem propadnou dolů a dozadu. neboli příruční tituly nejsou pevně. během zhruba týdne se vždy mírně pozměňují.
Dadaftova definice řazení je nejkrásnější definicí řazení, kterou jsem viděl kdy v životě.
Tohle by se mělo tesat do kamene, jsem rád, že jsem to tu objevil. To bych nikdy nevymyslel.
Samozřejmě tím není míněno absolutně nic ve zlém
Skvělé
Já skončil u abecedního seznamu. Jakým písmenem začíná interpret, tak ho řadím dle abecedy. Třeba Peter Gabriel je pod "P" atd. Vynechávám ovšem určitý člen "The", protože pak si neuvědomím, že ho kapela má v názvu a hledám jí úplně někde jinde. Pro jistotu mám ještě ten samý seznam v PC a jednou za čas to kontroluju. Stojany s úložištěm pro jednotlivá CD jsem dávno zavrhnul, protože jsem při zařazování nových CD musel přesouvat všechna ostatní jedno po druhém. V policích to pěkně posouvám po celých řadách. Když koupím něco nového, tak nechám povytaženo a několikrát za sebou poslechnu a pak teprve srovnám s ostatními. Kdysi jsem měl i lístečky s číslama v klobouku a každý den jsem si losoval co si pustím. Lístek jsem pak už zpátky nedával, abych se náhodou neopakoval.
Kolikrát jsem narazil na dílko, které jsem dřív přehlížel a pak chtíc dodržet spravedlivou "výhru" v losování jsem byl rád, že jsem si to pustil. Dneska už si vybírám bez klobouku, ale snažím se vyndavat věci, které jsem dlouho neslyšel.
To je dobre, ze to tu drfish zase „vystoural“ a nakousl.
Uz „od nepameti“ (od r. 2000
) pouzivam velmi dobry program „Keller´s Musik-Katalog“, ktery funguje abecedne a krom toho se necha jeste podrobneji „roztridit“ i podle zanru, roku vydani, druhu nosice a jeste spousty dalsich parametru. A pak jednou az 2x do roka vsechno vytisknu a roztridim (A-Z) do sanonu. A v regalu vse nasleduje podle tisteneho seznamu. Program dokonce obsahuje i databanku podrobnejsich informaci, jako napr. nazvy a delku skaldeb a nebo fotky obalu nekterych alb.
Jediny problem je, ze nejen ma verze z r. 2000, ale i vsechny pozdejsi (posledni je, tusim, z r. 2009), funguji jen do „Windows XP“ a jelikoz vydavatelstvi „Keller“ zadnou novejsi verzi na trh neuvedlo, nemam tuseni, jak tu hromadu mych „milacku“ budu zpravovat v budoucnosti. (Na PC s Windows 7 se uz tento program bohuzel inslalovat neda.)
Nema nekdo radu, jak bez pomoci original programu “otevrit” databazi s oznacenim KMV.mdb? Na netu jsem zatim nic pouzitelneho nenasel.
Dik.
Uz „od nepameti“ (od r. 2000
Jediny problem je, ze nejen ma verze z r. 2000, ale i vsechny pozdejsi (posledni je, tusim, z r. 2009), funguji jen do „Windows XP“ a jelikoz vydavatelstvi „Keller“ zadnou novejsi verzi na trh neuvedlo, nemam tuseni, jak tu hromadu mych „milacku“ budu zpravovat v budoucnosti. (Na PC s Windows 7 se uz tento program bohuzel inslalovat neda.)
Nema nekdo radu, jak bez pomoci original programu “otevrit” databazi s oznacenim KMV.mdb? Na netu jsem zatim nic pouzitelneho nenasel.
Dik.
Nahrávky mám roztříděny do 3 kategorií: Jazz, Pop/Rock, vážná hudba. Občas mám problém rozhodnout se, do jaké kategorie nahrávku zařadit
Každé CD má přiděleno pořadové číslo, kterému předchází označení kategorie (J-jazz, P-pop, K-vážná hudba), takže první jazzové CD nese označení J0001, první popové CD je označeno P0001, atd.).
Pořadová čísla tisknu na 6 mm úzkou pásku na tiskárně DYMO a lepím je na hřbet každého CD.
Nahrávky jsou řazeny do regálů podle kategorie a pořadového čísla.
Jejich evidenci vedu v tabulkách MS-Excel, což považuji za nejméně komplikovaný a plně vyhovující způsob, kdy mohu pomocí disponibilních funkcí řadit a vyhledávat podle jména interpreta, názvu alba nebo přiřazeného čísla.
Do iPhonu si vždy stáhnu nejčerstvější verzi evidence a tak ji mám vždy po ruce.
Každé CD má přiděleno pořadové číslo, kterému předchází označení kategorie (J-jazz, P-pop, K-vážná hudba), takže první jazzové CD nese označení J0001, první popové CD je označeno P0001, atd.).
Pořadová čísla tisknu na 6 mm úzkou pásku na tiskárně DYMO a lepím je na hřbet každého CD.
Nahrávky jsou řazeny do regálů podle kategorie a pořadového čísla.
Jejich evidenci vedu v tabulkách MS-Excel, což považuji za nejméně komplikovaný a plně vyhovující způsob, kdy mohu pomocí disponibilních funkcí řadit a vyhledávat podle jména interpreta, názvu alba nebo přiřazeného čísla.
Do iPhonu si vždy stáhnu nejčerstvější verzi evidence a tak ji mám vždy po ruce.
Ja posloucham temer vyhradne klasiku a uz nekolik let provozuju tento rigidni system (ostatne bez nej bych se ve svych 2500 CD za chvili ztratil):
Vsechny nahravky mam ve vlastni databazi v MS Excel. Zapisuju si cislo CD, autora, opusove cislo (KV, BWV atd.), solo interpreta(y), nastroj(e), dirigenta, orchestr (komorni soubor), label a rok nahravky. Tyto kategorie jsou optimalozvany na to, co posloucham, tj. prevazne instrumentalni hudbu. Napr. na operu to delane neni, pokud by tam nekdo chtel vyjmenovat vsechny interprety. Mozna svuj seznam nekdy preklopim do nejake chytrejsi SQL databaze. V Excelu ale dobre funguje automaticke doplnovani a vlastni "klavesove zkratky". Napr. misto Piano Concerto No.22 in E flat major od Mozarta pisu proste mocon22.
CD mam fyzicke usporadane v normalnich polickach, a to podle labelu. Je to mozna prekvapive, ale je to jediny zpusob, jak danou nahravku zaradit jednoznacne (aspon u klasiky, kdy je casto na jednom CD zastoupeno vic skladatelu a/nebo interpretu). Navic to ma pak ten efekt, ze se mi v policich delaji takove souvisle baravne rady (pres 100 zlutobilych obalu od Deutsche Grammophon
)
Vsechny nahravky mam ve vlastni databazi v MS Excel. Zapisuju si cislo CD, autora, opusove cislo (KV, BWV atd.), solo interpreta(y), nastroj(e), dirigenta, orchestr (komorni soubor), label a rok nahravky. Tyto kategorie jsou optimalozvany na to, co posloucham, tj. prevazne instrumentalni hudbu. Napr. na operu to delane neni, pokud by tam nekdo chtel vyjmenovat vsechny interprety. Mozna svuj seznam nekdy preklopim do nejake chytrejsi SQL databaze. V Excelu ale dobre funguje automaticke doplnovani a vlastni "klavesove zkratky". Napr. misto Piano Concerto No.22 in E flat major od Mozarta pisu proste mocon22.
CD mam fyzicke usporadane v normalnich polickach, a to podle labelu. Je to mozna prekvapive, ale je to jediny zpusob, jak danou nahravku zaradit jednoznacne (aspon u klasiky, kdy je casto na jednom CD zastoupeno vic skladatelu a/nebo interpretu). Navic to ma pak ten efekt, ze se mi v policich delaji takove souvisle baravne rady (pres 100 zlutobilych obalu od Deutsche Grammophon