Jak řadíte své nosiče (CD, LP)
Jak řadíte své nosiče (CD, LP)
Podle čeho si je doma řadíte, podle abecedy, podle stylu, podle obliby, nebo ještě jinak?
Noble Audio - výroba a prodej
Re: Jak řadíte své nosiče (CD, LP)
Zatím (20 let) podle abecedy, ale praktičtější by bylo podle stylu, protože hudbu si pouštím dle nálady, ne podle abecedy
Kolikrát si jdu něco pustit, stojím před stojany, čučím, prohrabávám...a nic
Podle stáří. Jak je nakoupím, tak je i řadím. Poslouchám převážně klasiku, takže je v tom celkem pořádek. Co mám dlouho vím, že hledat nahoře, nový věci dole.
Protože vše ukládám do PC, tak jako diskografii a v ní podle stáří. Je zajímavé, jak se v průběhu let měnil vývoj každého zpěváka, či skupiny. Někdy je to náročné, protože například od mého zamilovaného John Mayall mám již 46 CD, a to nejsou všechny co vydal.
Náhodně,pak jsem rád,když po půl roce najdu CD nebo LP na které jsem úplně zapomněl a z radostí si ho pustím 
Snažím se, LP podle abecedy, ale za týden se to pomalu začíná promíchávat, za měsíc už to není poznat.
Snažím se mít jednu skupinu nebo interpreta pohromadě.Sólovky jednotlivých členů dávám,pokud je to možné za celou diskografii skupiny.Někdy je sice problém s hudebníky,kteří přecházeli z jedné skupiny do druhé (John Wetton a.j.).
Neřadím to vše abecedně,ale tak abych měl v každé poličce vždy kompletní diskografii a volné místo vyplním jiným interpretem,tak aby zbylo minimum volného prostoru.
Neřadím to vše abecedně,ale tak abych měl v každé poličce vždy kompletní diskografii a volné místo vyplním jiným interpretem,tak aby zbylo minimum volného prostoru.
Když je toho víc, tak se v tom těžko hledá...
http://www.zive.cz/Programy/CATraxx/pr-6850
http://www.zive.cz/Programy/CATraxx/pr-6850
Peere, když analog, tak analog. Nedovedu si představit, jak před spouštěním desky usedám k počítači, abych ji našel. 
No, hudbu si pouštím dle nálady, ne podle toho, co je v programu.
Toto mě slouží hlavně k tomu, abych si zbytečně nekupoval stejné CD.
I když se tak stejně občas děje.
Catraxx mě ukazoval v PC Rowing a uznal jsem, že asi lepší program za ty prachy neseženu.
Toto mě slouží hlavně k tomu, abych si zbytečně nekupoval stejné CD.
I když se tak stejně občas děje.
Catraxx mě ukazoval v PC Rowing a uznal jsem, že asi lepší program za ty prachy neseženu.
Mam tri vysoke stojany na CD, radim dle zanru :
1. Rock, pop,
2. jazz, blues
3. klasiku
1. Rock, pop,
2. jazz, blues
3. klasiku
Mam interpretov podla abecedy a v jednotlivých interpretoch podla roku vydania albumu (nie edície, tzn. PF-DSOTM od MFSL je 1973 nie rok vydania u MFSL),
Ak mám dve rovnaké LP/CD, prvé je to s pre mna lepším zvukom, ak majú rovnaký zvuk, tak to s horším obalom obyčajne ide na aukro/ebay...
Ak držim viacero vydaní od nejákého albumu, tak to vždy má nejaký dovod...(napriklad LP Led Zeppelin II, mam MFSL a aj Classic Records a neviem ktorého sa zbavit, kaźdá nahrávka má svoje čaro)
Samozrejme CD, LP, MD a MC mam oddelene, ale to je snad jasné.
K dnešnému dnu doma evidujem cca 980 originálnych nosičov (ja viem, nie je to veľa), ale bez poriadneho systému (pre mna) by som nikdy nič nenašiel, takźe na rozdiel od foxa vždy zakladam nosič na povodné miesto.
Ak mám dve rovnaké LP/CD, prvé je to s pre mna lepším zvukom, ak majú rovnaký zvuk, tak to s horším obalom obyčajne ide na aukro/ebay...
Ak držim viacero vydaní od nejákého albumu, tak to vždy má nejaký dovod...(napriklad LP Led Zeppelin II, mam MFSL a aj Classic Records a neviem ktorého sa zbavit, kaźdá nahrávka má svoje čaro)
Samozrejme CD, LP, MD a MC mam oddelene, ale to je snad jasné.
K dnešnému dnu doma evidujem cca 980 originálnych nosičov (ja viem, nie je to veľa), ale bez poriadneho systému (pre mna) by som nikdy nič nenašiel, takźe na rozdiel od foxa vždy zakladam nosič na povodné miesto.
Průser může nastat, když se nebude dat zařadit jednotlivý žánr, ne ?
A při větším množství CD to nebude úlpně jednoduché, když si třeba koupíš nové CD...
A při větším množství CD to nebude úlpně jednoduché, když si třeba koupíš nové CD...
Můj příspěvek byl směřovaný k Jardovi Pajunovi... 
to MB:
právě v tom Catraxxu se dá řadit CD nebo LP dle vlastního uvážení.
Třeba podle interpreta a roku vydání...
Mám tam kolem 1300 CD (originálů), vypalované CD neskladuji a nepočítám.
právě v tom Catraxxu se dá řadit CD nebo LP dle vlastního uvážení.
Třeba podle interpreta a roku vydání...
Mám tam kolem 1300 CD (originálů), vypalované CD neskladuji a nepočítám.