Jdeme správným směrem ?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jdeme správným směrem ?

Příspěvek od dadaft »

podle mě úplně zbytečná možnost to ještě více zašmodrchat. hezké slovo, není-liž pravda?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ty v--e, tys to zase změnil!!! a já reaguju na vzduchoprázdno!!! to se mi snad jenom zdá, tohleto...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

původně místo slov Nakonec tedy vyhrála anketa, vyberte si možnost dle svého přání. bylo v pipisově příspěvku něco o zobrazování slova editováno a Rowingowi a já si už to přesně nepamatuju. mě z toho chlapa klepne pepka!

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

Jelikož mě není osud tohoto fora šuma fuk (protože je konečně na technické, vzhledové a doufám i odborné úrovni - nesmějte se viz. níže), rozodl jsem se napsat reakci s vírou, že se vrátíme do starých kolejí.

Merhaut a jemu podobní měli plné právo se takto "rozlítit" jelikož tam opravdu padaly technické perly.
Dataf a jemu podobní měli plné právo říci svůj názor, ikdyž řekl(i) fyzikální "hloupost".

Proto navrhuji, pokud se stane v příspěvku takovýto diametrální názorový střet, aby bylo (část)vlákno přesunuto do sekce "hádky a jiná nedorozumění" a boj pokračoval dál tam.Vzáhlaví takovéhoto topiku by bylo něco jako:

Věříte více Datafovi nebo Merhautovi? a hlasování.....

Proto navrhuji udělat velkou tlustou čáru.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
a jedem dál...

P.S. Datafe nikam nechod, nikdo te nebanuje a nešikanuje jako treba na "sportovnim hifi webu", byla by škoda o tebe přijít.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Dadaft 12:13 h. - Předzesilovače zvyšují a snižují výst. napětí, tedy většinou snižují až na vyjímky - např. na signál z přenosek.
Vzájemná poloha vodičů má vliv na kapacitu a indukčnost vedení. Tyto ovlivňují přenášený kmitočtový rozsah. Na přenášený proud, napětí i odpor vodiče nemá poloha či umístění vodičů v kabelu vliv. Tady hraje roli průřez vodiče. Ten ale má vliv i na zmíněnou kapacitu a indukčnost. Vše souvisí se vším... Mechanické jevy bych do toho u nf kabelů nepletl, to je spíše do kategorie woodo. Počítat se s nimi ale z hlediska přenášených proudů musí v silnoproudé elektrotechnice.
Odborníci (kterým já nejsem) se omlouvám za silné zjednodušení.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mih

děkuji za vysvětlení. mýlil jsem se. jenom nechápu, proč to tak nešlo udělat hned.

Odpovědět