Je 60W dostačujícíc výkon?
Re: Je 60W dostačujícíc výkon?
" 60w v čistém áčku je dostatečným výkonem pro Dynaudio C5?"
do místnosti 20m2 a pro poslech v hlasitostech jako jsme provozovali při Tvé návševě v Ústí -ano.
do místnosti 20m2 a pro poslech v hlasitostech jako jsme provozovali při Tvé návševě v Ústí -ano.
Noble Audio - výroba a prodej
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
A co moje Tannoy TD12?92db.Bude to dostatečný výkon pro občasný hlasitý poslech ve velké místnosti?
Na C5 to ude rozhodně málo, viz moje SZ.
na C5 ten 250.5 - k tomu X2,5- a to bude pecka! Pak mě pozvi, jestli budeš mít C5.Je to výtečná bedna, která při vhodné komvbinaci se zesilovačem a místností dokáže snad nemožné, kam se hrabou.... XY ...
Ta XA60 je výborný zesilovač, jak jsem mohl po týdnu konstatovat, ale chce své.
na C5 ten 250.5 - k tomu X2,5- a to bude pecka! Pak mě pozvi, jestli budeš mít C5.Je to výtečná bedna, která při vhodné komvbinaci se zesilovačem a místností dokáže snad nemožné, kam se hrabou.... XY ...
Ta XA60 je výborný zesilovač, jak jsem mohl po týdnu konstatovat, ale chce své.
"Ta XA60 je výborný zesilovač, jak jsem mohl po týdnu konstatovat, ale chce své."
Zvukový charakter musí ohodnotit každý sám pro sebe. Chtějí dost místa - lépe umístit je vedle sebe, a pořídit na léto klimačku
Zvukový charakter musí ohodnotit každý sám pro sebe. Chtějí dost místa - lépe umístit je vedle sebe, a pořídit na léto klimačku
Bylo by to prakticky stejné jako s Tvým Naimem.(to, že je PASS v A třídě nepřináší v otázce výkonu nic navíc)jen u lampových konstrukcí se ty watty chovají trochu jinak. Každopádně bych zvážil moment, kdy bys přeci jen vyměnil bedny, z největší pravděpodobností budou vždy méně citlivé!Zappadaddy píše:A co moje Tannoy TD12?92db.Bude to dostatečný výkon pro občasný hlasitý poslech ve velké místnosti?
NA: co to meleš o lampovém zesilovači v diskuzi o XA60??? A nesmysly o klimatizacích, co sem vůbec nepatří. Jestli k tomu nemáš co konstruktivního dodat, tak se nesnaž za každou cenu něco psát.
Zappadady: ano, na Tanoy by to mohla být slušná volba. ale, jak říkám, musíš si to vyzkoušet sám. Já neznám zvuk tvých Tannoy, ale Pass hraje hodně otevřeně ve výškách, tak aby tam nenastal třebas nějaký problém. Jinak zvuk činelů, když klepeš na hrušky, je nádherný a má i hluboký spodek, jak se na mnoja sestavách nedozvíš.
Zappadady: ano, na Tanoy by to mohla být slušná volba. ale, jak říkám, musíš si to vyzkoušet sám. Já neznám zvuk tvých Tannoy, ale Pass hraje hodně otevřeně ve výškách, tak aby tam nenastal třebas nějaký problém. Jinak zvuk činelů, když klepeš na hrušky, je nádherný a má i hluboký spodek, jak se na mnoja sestavách nedozvíš.
Jo! Činely, ty kontroluju nejvíc. Ten požitek potřebuju.Zdeny píše:NA: co to meleš o lampovém zesilovači v diskuzi o XA60??? A nesmysly o klimatizacích, co sem vůbec nepatří. Jestli k tomu nemáš co konstruktivního dodat, tak se nesnaž za každou cenu něco psát.
Bílý šum odmítám, i kdyby sestava dávala bas jako z PA.
Zdeny má opět svůj den.Zdeny píše:NA: co to meleš o lampovém zesilovači v diskuzi o XA60??? A nesmysly o klimatizacích, co sem vůbec nepatří. Jestli k tomu nemáš co konstruktivního dodat, tak se nesnaž za každou cenu něco psát.
Delší dobu jsem doma provozoval tr. mosfetové zesilovač v čisté A třídě a podobně málo výkonný lampový přístroj, a řešil jsem kolik watů je vlastně potřeba,přesto nemám k tématu malo výkonových zesilovačů zjevně co říci.
Drze jsem si dovolil uvést dva fakty:
1) že podstata zesilovače v A třídě nepřináší v ohledu využitelného výkonu nic navíc nad běžný v AB třídě,( možná jsem to špatně pochopil-omezení int. komunikace, ale nabyl jsem pocitu, že to, že je to 60W v A tř. je zdůrazňováno, a tedy bráno jako něco jiného než stejné watty u zesilovače v AB tř.) že jinak jsou na tom jen lampové konstrukce, které dosahují bez zjevných potíží větší hlasitost než stejně nominálně výkonné tranzistorové přístroje, díky naprosto jinému průběhu v limitaci.
2) 600W topení dokáže v létě bezpečně zvýšit teplotu v pokoji. Pokud je tam i tak již 27-28 stupňů, se dvěma 300W „ radiátory„ může být již trochu problém.
Ale tyto věci jsou naprosto nedůležité, a omluvte jednoho pomatence.
Důležité přece je se moci pochlubit co pěkného si půjčuju domu a co eventuelně bude mít vliv na to jaký zesilovač se objeví, nebo znova objeví v inzerci a nebo který si eventuelní zájemce opět nebude moci koupit, protože bude nabídka stažena.
Protože Zdeny zjevně pokračuje v prezentaci nějakého svého osobního problému se mnou, tak bych rád vyjádřil i svůj postoj.
Od Zdenyho jsem četl několik velmi zajímavých a informačně bohatých příspěvků,
(většinou i velmi rozsáhlých, takže si s nimi dal určitě dost práce), které mohou obohatit zkušenostmi nejednoho audiofila. Čišelo z toho jak nadšení, tak osobní zkušenost, ale to co píše Zdeny poslední dobou mi hlava moc nebere.
Fakt jsem se nechtěl dotknout Tvé oblíbené značky Dynaudio, což v Tobě zjevně dřímalo a bobtnalo a po Tvém letmém poslechu Lucidů na výstavě explodovalo v Tvém hodnocení-odsouzení. Faktem je, že jsem byl léta spokojeným majitelem Contour 1,3mkII a mam k té značce také určité sympatie. A také, že neberu hodnocení které NEpramení z posouzení v adekvátních a shodně vyhovujících podmínkách.
"No a tímhle posledním odstavce jsi dal jasně najevo, o co ti vlastně jde: potřebuješ ventilovat zase a trvale nějaký problém související s Tvými Lucidy. Na to, že se mi nelíbily na výstavě, mám právo, zrovna tak, jak to sem napsat. A to jsem učinil bez toho, abych Tě urážel, tedy nemáš důvod se vztekat. Jinak jako každá značka, tak i Dynaudio, má své potíže. Kdyby ne, nebyly by asi další tisíce výrobců, protože lidi by kupovali asi jen bezchybná Dynaudia. Domnívám se ale, že jich mají méně, než mnozí jiní, ale i více, než ti další. Tož asi tak k mému pohledu na DA.NA píše:Zdeny má opět svůj den.Zdeny píše:NA: co to meleš o lampovém zesilovači v diskuzi o XA60??? A nesmysly o klimatizacích, co sem vůbec nepatří. Jestli k tomu nemáš co konstruktivního dodat, tak se nesnaž za každou cenu něco psát.
Delší dobu jsem doma provozoval tr. mosfetové zesilovač v čisté A třídě a podobně málo výkonný lampový přístroj, a řešil jsem kolik watů je vlastně potřeba,přesto nemám k tématu malo výkonových zesilovačů zjevně co říci.
"Ano, mám svůj den. V práci se mi dařilo, chutnal mi oběd a navíc venku občas svítí slunce. Nemám důvod mít špatnou náladu. tedy, pokud mi někdo nezavda příčinu. O zesilovačích nic nevím, jen plácám páté přes deváté a míchám jablka s hruškami.!
Drze jsem si dovolil uvést dva fakty:
1) že podstata zesilovače v A třídě nepřináší v ohledu využitelného výkonu nic navíc nad běžný v AB třídě,( možná jsem to špatně pochopil-omezení int. komunikace, ale nabyl jsem pocitu, že to, že je to 60W v A tř. je zdůrazňováno, a tedy bráno jako něco jiného než stejné watty u zesilovače v AB tř.) že jinak jsou na tom jen lampové konstrukce, které dosahují bez zjevných potíží větší hlasitost než stejně nominálně výkonné tranzistorové přístroje, díky naprosto jinému průběhu v limitaci.
" Kdybys četl pozorně, tak nikde není zmínka z mé strany o tom, že by 60W áčkových tranzistrových mělo být něco jiného než 60W ABčkových. To jen ty mi vkládáš do úst něco, co jsem neřekl. Byl tu ale dotaz, v začátku vlákna, zdali se pak zesilovač neprovozuje v AB třídě, po tom, co dosáhne výkonu 60W. Na to jsem zdůraznil, že ne, jde o čísté zapojení v režimu A. Tak proč sem motáš lampy, mi je záhadou, o chování v limitaci tu zatím nebyla řeč. Mch, vím, jak vypadá limitace lampy a tranzistoru."
2) 600W topení dokáže v létě bezpečně zvýšit teplotu v pokoji. Pokud je tam i tak již 27-28 stupňů, se dvěma 300W „ radiátory„ může být již trochu problém.
"Pokud máš doma v pokoji nebo jinde v obytném prosotoru teplotu v létě 27-28°C, tak to řeš, protože něco není v pořádku. Já mám v létě doma 24°C a v poslechovce dokonce tak 23°C, protože ji mám situovanou k SV. Takže co se týká vytápění, u mě by to problém nebyl, záleží, jak by vyšla cenová kalkulace plynxelektrika, ale to jsem zcela mimo diskuzi a nehodlám se v tom šťourat. Já myslím, že každy, kdo se zajímá o A třídu zesilovače, musí mít na paměti, že asi (ASI!-abys mě nechytnul za slovo) energie se vyzáří ve formě odpadního tepla. Pokud by to mělo někomu vadit (mně ne), tak ať si koupí Dčko, to bude spokojen."
Ale tyto věci jsou naprosto nedůležité, a omluvte jednoho pomatence.
Důležité přece je se moci pochlubit co pěkného si půjčuju domu a co eventuelně bude mít vliv na to jaký zesilovač se objeví, nebo znova objeví v inzerci a nebo který si eventuelní zájemce opět nebude moci koupit, protože bude nabídka stažena.
" Tak tohle nechápu zcela vůbec. Zatím jediný, kdo se chlubí, jsi ty - viz pár řádků dole. Já jsem se zeptal v začátku svého vlákna na to, zdali 60W bude stačit pro napájení daných sestav v ané místnosti. Myslím si, že chlouba vypadá jinak. Jinak ano, uznávám, že záhy se objevil v inzerci jiný můj zesilovač a taky uznávám, že to bylo předčasné. To byla moje taktická chyba. Ale nikdo není neomylný".
Protože Zdeny zjevně pokračuje v prezentaci nějakého svého osobního problému se mnou, tak bych rád vyjádřil i svůj postoj.
"Nějaký spor tady vebtiuluješ jen ty. Já už po druhé říkám, že Tě neznám, nikdy jsem Tě neviděl a pokud ano, nevěděl jsem, že jsi to Ty."
Od Zdenyho jsem četl několik velmi zajímavých a informačně bohatých příspěvků,
(většinou i velmi rozsáhlých, takže si s nimi dal určitě dost práce), které mohou obohatit zkušenostmi nejednoho audiofila. Čišelo z toho jak nadšení, tak osobní zkušenost, ale to co píše Zdeny poslední dobou mi hlava moc nebere.
Fakt jsem se nechtěl dotknout Tvé oblíbené značky Dynaudio, což v Tobě zjevně dřímalo a bobtnalo a po Tvém letmém poslechu Lucidů na výstavě explodovalo v Tvém hodnocení-odsouzení. Faktem je, že jsem byl léta spokojeným majitelem Contour 1,3mkII a mam k té značce také určité sympatie. A také, že neberu hodnocení které NEpramení z posouzení v adekvátních a shodně vyhovujících podmínkách.
POkud chceš, dovez Lucidy ke mně, tady je můžeme zkonfrontovat s Dynaudii a pokud mě přesvědčí, že hrají lépe, není vyloučené, že si třeba nekoupím. Kdo ví...Aspoň budu vidět, kdo se ukrývá za těmito výlevy.
Tak abych to uzavřel: pokud máš nějaký komplex nebo něco podobného, tak to řeš jinde, ale tady v diskuzi o zesilovači s 60W ve třídě A.
Tvou reakcí na daný doatz měla být konstruktivní odpověď ANO - Ne, a když NER, tak na základě čehoo soudíš a uvést příklad apod. Takhle je to mlácení prázdné slámy. "
Taková otázka: pokoj 25m2, repro BW801Matrix mkII 8ohm. Poslechová hlasitost taková normální, okna nepraskají:-)
Je výkon zesilovače 60W A čisté (ne AB) dostačujícíc h? BW mají tuším 86dB citlivost.
Co vy na to?
Co takhle voltmetr zachytávající maximální napětí a proměřit to či osciloskop? Pro začátek jedna z nejjednoduších cest se zorientovat. Neznám proudové dimenzování koncáku, ale pro zjednodušení, impedance a fáze ideální. Impedance bedny tuším padá i na 6 ohmů. Dle mě 60W na pohodovej poslech stačit bude, na rokovou muziku při hezké hlasitosti už rozhodně ne.
Je výkon zesilovače 60W A čisté (ne AB) dostačujícíc h? BW mají tuším 86dB citlivost.
Co vy na to?
Co takhle voltmetr zachytávající maximální napětí a proměřit to či osciloskop? Pro začátek jedna z nejjednoduších cest se zorientovat. Neznám proudové dimenzování koncáku, ale pro zjednodušení, impedance a fáze ideální. Impedance bedny tuším padá i na 6 ohmů. Dle mě 60W na pohodovej poslech stačit bude, na rokovou muziku při hezké hlasitosti už rozhodně ne.
Tak nějak.
Jiank myslím, že na nějakých 90-92dB bedny by to bylo až až.
(Jinak osciloskop nemám, ale zkusit změřit špičky pomocí pamětového přístroje mě napadlo.)
(Jinak osciloskop nemám, ale zkusit změřit špičky pomocí pamětového přístroje mě napadlo.)
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Na noční poslech 60,70w opravdu stačí ale na řádný nášup pořádného rocku ze 70 let už to nebude stačit.Otazkou je frekvence těch hlasitých poslechů.Při nezkresleném hlasitém poslechu by se frekvence určitě znatelně navýšila.Výkonný 200w Audio Research D400 bylo na Black Sabbath rozhodně příjemnějším posloucháním než kdejaké současné hifi koncáky.Musím se přiznat že jsem si ten poslech clasického rocku přes AR opravdu užíval.NA. tu nastínil problém do kterého bych se nechtěl znovu dostat,tím myslím nedostatečný výkon.Nějaké zkušenosti s Pass INT 150?Ten má 150w a byl prý vyhlášen integráčem roku 2008.100tisíc se mi zdá ale dost peněz na IZ.Zdeny píše:Tak nějak.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Zappo,Zappadaddy píše:100tisíc se mi zdá ale dost peněz na IZ.
a co teprve Krell FBI, integráč za cca 500.000,-Kč!!!
2x300W/8ohm nebo 2x600W/4ohm, výkon jako býk, ale odběr až 1800W!

Dle jednoho informačního zdroje, u kteréhož jsem právě tenhle INT150 poslouchal, padla odpověď na můj dotaz, jak se moc liší od X150, mi bylo odpovězeno, že ne příliš významně. A X150 s 87dB Matrixy hraje opravdu šťavnatě:-)
s některými lidmi je komunikace po internetu velmi obtížná, ba nemožná.
ať teď tvrdíš co chceš, stačí si přečíst Tvůj první příspěvek:
"Je výkon zesilovače 60W A čisté (ne AB) dostačujících?"
nevyplývá z toho náhodou, že 60W v A tř. bereš jako něco jiného, než ty samé watty v AB třídě?
ať teď tvrdíš co chceš, stačí si přečíst Tvůj první příspěvek:
"Je výkon zesilovače 60W A čisté (ne AB) dostačujících?"
nevyplývá z toho náhodou, že 60W v A tř. bereš jako něco jiného, než ty samé watty v AB třídě?