Je 60W dostačujícíc výkon?
Je 60W dostačujícíc výkon?
Taková otázka: pokoj 25m2, repro BW801Matrix mkII 8ohm. Poslechová hlasitost taková normální, okna nepraskají:-)
Je výkon zesilovače 60W A čisté (ne AB) dostačujícíc h? BW mají tuším 86dB citlivost.
Co vy na to?
Je výkon zesilovače 60W A čisté (ne AB) dostačujícíc h? BW mají tuším 86dB citlivost.
Co vy na to?
Re: Je 60W dostačujícíc výkon?
Toho bych se asi bál. Zesilovač jede jen na A? Nepřepne se při větším výkonu do AB?
86dB je, myslím, málo...
86dB je, myslím, málo...
Hm, mozna pokud je ten konec reseny bytelne (coz by asi mel vzhledem k 60 W v A), tak by ty bedny mohl zvladat. Myslim, ze nejde jen o vykon. Muzes si to nanecisto vyzkouset, nez koupis?
Je to jen čisté Ačko Pass X60 monobloky. Vyzkoušet to půjde, za 14 dní. Ale přesto jsem se chtěl zeptat.
Ja používam Accu E550 na MG 3.6, kde ide citlivosť k 85dB údajne aj nižšie. A to je integráč v čistom áčku (len) 60W na 4ohmy. Subjektívne sa nedá ísť za 11,00hod. je to hrozný rachot a zvuk je stále pevný a kontúrny.Zdeny píše:Taková otázka: pokoj 25m2, repro BW801Matrix mkII 8ohm. Poslechová hlasitost taková normální, okna nepraskají:-)
Co vy na to?
Uvedené monobloky budú stíhať - tipnem si - skoro určite. Samozrejme záleží na optimálnom budení a nastavení repro v priestore. Pass X60 má 60W do 8 ohm?
-
merhaut
ve dvou poslechových metrech se dostaneš na 1kHz až malinko nad 100dB, plus mínus, pro mě osobně s rezervou nad mým hlasitostním limitem, pro některé zde zoufale málo...
Nevím, jestli to bude k něčemu, ale mám na téma 'výkon' menší povídání:
http://web.telecom.cz/macura/dplot/dplot.htm
Pavel Macura Audio
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
PMA píše:Nevím, jestli to bude k něčemu, ale mám na téma 'výkon' menší povídání:
Pokud je první watt "dobrý", stačí jich i šedesátZdeny píše:Je výkon zesilovače 60W A čisté (ne AB) dostačujícíc?
60W z dobře udělaného zesilovače, by mi stačilo.
Berka má k čtyřpásmovým JBL, 2 x 33 W elektronkáč Audiomat a basy zpevnil velkým množstvím Isoveru do podhledů. Teď super!
V maštali asi nepomůže ani milion na železo.
Líbí se mi rychlost, barevnost a rytmus.
Zesilovač 2x 170 W sinus do 4 ohmů mi na podobně náročné, třípásmové bedny 86 dB jakoby nestačil. Potichu huhňal a nahlas přišla rychlá únava. S bednama jako SF, Xavian 270 si rozuměl. Výkon není vše.
Prof. Otala
a zesilovače dělané pro poslech, lokálními ZV mi přijdou příjemnější. Náchylnost na ovlivnění bordelem v síti a další slabiny jsou na konstruktérech. Budu rád PMA, když uděláte tranzistorák s živým přítomným rytmickým zvukem a cenou DPA-BVA. 
Berka má k čtyřpásmovým JBL, 2 x 33 W elektronkáč Audiomat a basy zpevnil velkým množstvím Isoveru do podhledů. Teď super!
V maštali asi nepomůže ani milion na železo.
Nerozumím, jen poslouchám.PMA píše:Nevím, jestli to bude k něčemu, ale mám na téma 'výkon' menší povídání: http://web.telecom.cz/macura/dplot/dplot.htm
Líbí se mi rychlost, barevnost a rytmus.
Zesilovač 2x 170 W sinus do 4 ohmů mi na podobně náročné, třípásmové bedny 86 dB jakoby nestačil. Potichu huhňal a nahlas přišla rychlá únava. S bednama jako SF, Xavian 270 si rozuměl. Výkon není vše.
Prof. Otala
Je to XA60, má 60W do 8, do 4 (BaW M801) to bude víc, ale jak znám PASSe, tak se jim nižší impedance zrovna moc nezamlovají. Každopádně to bude měkčí a ještě barevnější než Tvá X150. Bude nejlepší si to doma zakusit, ale při chuti si trochu užít (od čehoš máš tu větší sestavu)se budeš dostávat již lehce do limitace. Pokud bys do toho nakonec šel, bylo by přínosné prodat X150 i s X2 a zaměnit jí za neutrálnější předek.Zdeny píše:Je to jen čisté Ačko Pass X60 monobloky. Vyzkoušet to půjde, za 14 dní. Ale přesto jsem se chtěl zeptat.
Noble Audio - výroba a prodej
Krásně řečeno - s tím se nedá nesouhlasit. Osobně poslouchám spíše "potichu" , takže by mi stačilo i těch šedesát.Senior píše:Pokud je první watt "dobrý", stačí jich i šedesátZdeny píše:Je výkon zesilovače 60W A čisté (ne AB) dostačujícíc?Pokud je první watt "špatný", nepomůže jich ani tisíc
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Tak co Zdeny,jak to vypadá s Pass XA60?Můžeš prozradit porovnání XA60 a X-150?A jak stíhají tvoje BW?
Monobloky jsem zatím zkusil jen na BW801. Na Dynaudio jsem je zatím nezkusil..
Jako předek byl použit dosud jen X2 od Passe. Dnes dojde i na BP25 od Brystona, pro kontrolu.
V přímém porovnání s Brystonem a X150 podává X60 lepší prostor, výraznější podání detailů ve vyšších středech a výškách, má lehce měkčí zvuk n basech, ale zase je má lépe prokreslené. Ani při dost vysoké poslechové hlasitosti nepociťuji nějaké potíže z titulu omezení v limitaci a podobně.
Rozdíl proti X150 je v podstatě jen v podání ještě větších detailů, charakter zvuku je víceméně zcela stejný.Celkově je zvuk XA60 hladší.
Z přímého srovnání všech tří konců mohu napsat, že rozdíly ve zvuku jsou spíše subjektivního rázu, tedy každému se bude líbít asi něco jiného. Všechny tři konce jsou dost dobré na to, aby se člověk nemusel zabývat myšlenkou, jestli nejsou právě tím nejslabším článkem řetězce, což opravdu nejsou.POkud jde o výsledný zvuk, nejvíce ho ovlivní bedny a místnost.
Závěr, který konec či kombinaci si ponechám, ještě nemám a snažím si racionálně objasnit, která vlastnot podaná tím kterým koncem je pro mě nejdůležitější.
Bryston podává tvrdší důraznější bas, což je pro rock dost významná vlastnost, na druhé straně malbené středy a výšky v kombinaci s lepším prostorem taky nejsou k zahození. 600W klidový příkon obou monobloků se ekonomicky sníží tím, že včera za celý den prakticky nesepnul kotel topení:-)
Dnes zapojín BP25 a pak to uzavřu.
Už teď ale musím říct, že i když si ponechám X150 a Brystony, tak případný zájmece o XA60 (a nebo moji X150) získá velmi dobrý zesilovač, což platí samosebou i pro kombinaci Bryston.
Večer doplním rezultát:-)
Jako předek byl použit dosud jen X2 od Passe. Dnes dojde i na BP25 od Brystona, pro kontrolu.
V přímém porovnání s Brystonem a X150 podává X60 lepší prostor, výraznější podání detailů ve vyšších středech a výškách, má lehce měkčí zvuk n basech, ale zase je má lépe prokreslené. Ani při dost vysoké poslechové hlasitosti nepociťuji nějaké potíže z titulu omezení v limitaci a podobně.
Rozdíl proti X150 je v podstatě jen v podání ještě větších detailů, charakter zvuku je víceméně zcela stejný.Celkově je zvuk XA60 hladší.
Z přímého srovnání všech tří konců mohu napsat, že rozdíly ve zvuku jsou spíše subjektivního rázu, tedy každému se bude líbít asi něco jiného. Všechny tři konce jsou dost dobré na to, aby se člověk nemusel zabývat myšlenkou, jestli nejsou právě tím nejslabším článkem řetězce, což opravdu nejsou.POkud jde o výsledný zvuk, nejvíce ho ovlivní bedny a místnost.
Závěr, který konec či kombinaci si ponechám, ještě nemám a snažím si racionálně objasnit, která vlastnot podaná tím kterým koncem je pro mě nejdůležitější.
Bryston podává tvrdší důraznější bas, což je pro rock dost významná vlastnost, na druhé straně malbené středy a výšky v kombinaci s lepším prostorem taky nejsou k zahození. 600W klidový příkon obou monobloků se ekonomicky sníží tím, že včera za celý den prakticky nesepnul kotel topení:-)
Dnes zapojín BP25 a pak to uzavřu.
Už teď ale musím říct, že i když si ponechám X150 a Brystony, tak případný zájmece o XA60 (a nebo moji X150) získá velmi dobrý zesilovač, což platí samosebou i pro kombinaci Bryston.
Večer doplním rezultát:-)
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
¨Díky Zdeny za zajímavý výklad rozdílů mezi koncáky.
XA60 nebo X250.2 jsou pro mne nejvážnějšími kandiděty.Můžeš tedy tvrdit že 60w v čistém áčku je dostatečným výkonem pro Dynaudio C5?To vlastně stojí v záhlaví ohoto tématu a samotného mne to momentálně hodně zajímá.