Souhlasim, je dobře, že tu nejsou jen technici a jejich racio. Taky jsem jim v hifi začátcích skočil na lep. Ale naštěstí jsem se vyléčil poslechovou zkušeností.
Je dobré ignorovať nezmyselné hifi-bláboly?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Je dobré ignorovať nezmyselné hifi-bláboly?
kabelguru.cz
Tak vidíš, bod průniku "hifi civilizací"
už máme a to nejdůležitější je, že každý má možnost volby cesty a vzít za své jedny, nebo ty druhé informace, případně kompromis.

Já jsem si taky před několika málo lety říkal.. kably? podložky? Naprosté nesmysly. Pak jsem pozval k sobě pytla s lachimem a začlo dobrodružství (bydlím cca 15 min autem od pytla). Pokorně jsem poslouchal, co mi ti dva říkají a pak i mnohé další. A nelituju toho dodnes a jsem rád, že jsem se nikomu neposmíval a neotrávil ho a že někomu stálo za to mi dávat "lekce" (a plnit "rezervoár" informací).Kocmeister píše: ↑10 led 2019 14:12Souhlasim, je dobře, že tu nejsou jen technici a jejich racio. Taky jsem jim v hifi začátcích skočil na lep. Ale naštěstí jsem se vyléčil poslechovou zkušeností.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To je normálka, u nás v širší rodině je více "techniků". Vždycky kroutí hlavou a oči v sloup do doby než se posadí a poslechnou, pak jen mlčí a neví co říct.
kabelguru.cz
Ano to je tá zvuková tragedia Technika že on nepočuva ušami čo má na hlave a počuva očami a to čo vidí a nameria je len jeho alfa omega a koniec.
A ak vidí že niekdo píše že niečo je počuť a on to nedokaže tým meraním namerať (niekedy sa ani nesnaží si to vyskušať zmerať a vobec už len pripustiť že niečo može iné byť počuť lebo to odporuje jeho 20-25 ročnému filozofickému pristupu a nemá zaujem si to ani vypočuť ) tak bude ho presviedčať že to nemože tak byť.
A kdyby tam nic z toho nebylo a hrálo se na dvojlinky a PC kabely, tak by mlčeli stejně, protože 99,9% hrají bedny s místností a nahrávkou, zesákem a zdrojem a ne tyhle kraviny. Pro větší změnu stačí bedny natočit o centimetr a změna bude víc než tisíc konektorů, dřívek a podložek 
Co je naměřeno, je stokrát spolehlivější než ucho, každý kdo si umí zívnout a odlehnout bubínky, musí mu být jasno když vidí jaká je to změna

Co je naměřeno, je stokrát spolehlivější než ucho, každý kdo si umí zívnout a odlehnout bubínky, musí mu být jasno když vidí jaká je to změna
Přesně .Nedávno jsem si pořídil do obýváku menší knihovnu+ na stěnu dva akustické obrazy a zvukové zlepšení je výraznější ,než šaráda s kabelama. 

Tak ako ty uvažuje laik bez technického backgroundu. Technik s posluchovými skúsenosťami vie, že chce pri kontrolnom posluchu hodnotiť len zvuk, žiadny iný podnet. Takže prakticky len ABX, to je jediné vierohodné potvrdenie/vyvrátenie zmeny vnímaného zvuku. A rovnako vie, že ak sa nezmení signál, nemôže sa zmeniť zvuk..
A nejaké zahorovanie sieťových konektorov a podobné nezmysly je len zvyk a vsugerovanie si očakávaní ako skutočnosti. Jedine ak je tam prechodový odpor a konektor skutočne zahorí

2jimmy
Čím to je, že tí, ktorí všetko "počujú" , zrazu ohluchnú keđ nevidia čo by mali počuť?? Ak sa tu prezentujú nejaké tragédie, tak je to ochota inak normálnych , vzdelaných a dospelých ľudí veriť totálnym bludom. Sú niečo podobné ako "plochozemci" (tých nič nepresvedčí, že Zem nie je plochá)

Naposledy upravil(a) BVa dne 10 led 2019 15:49, celkem upraveno 2 x.
Redbaron. To opakuješ pořád dokola. Ale můj názor je, že ty JBLka jsou bedny které už tak nezahrají detail. Ano zvuk je mohutný. A VMAčka jsem slyšel jednou a byla to trága. Ten co to pouštěl to připojil, jak kdyby to zapojovali někde v elektru (takže jsem je vlastně ještě neslyšel). Zatím jsem toho názoru, žes neměl možnost si udělat názor na kabely a voodoo. Snad mi odpustíš tenhle názor. Možná blábol.
PS. Jen aby sis nemyslel. Moje bedny mají taky limity. Vidím je v tom, jak hrají výšky. Slyšel jsem jiné bedny, které je hrají líp. A basy zahrají líp ty Tvoje Jubilee. Říká lachim a věřím tomu. Tzn.nemám nejlepší bedny na světě. Jo?
Ps. Mozna jsou atccka i horsi nez ty tve jblka celkove. Myslim ze mi to dokonce rikal lachim taky, jestli si pamatuju dobre. A takove renaisance 90, ac stare, je taky mozna prehraji. Ale co to je vlastne "prehraji", ze.. nemam rad to slovo.
PS. Jen aby sis nemyslel. Moje bedny mají taky limity. Vidím je v tom, jak hrají výšky. Slyšel jsem jiné bedny, které je hrají líp. A basy zahrají líp ty Tvoje Jubilee. Říká lachim a věřím tomu. Tzn.nemám nejlepší bedny na světě. Jo?

Ps. Mozna jsou atccka i horsi nez ty tve jblka celkove. Myslim ze mi to dokonce rikal lachim taky, jestli si pamatuju dobre. A takove renaisance 90, ac stare, je taky mozna prehraji. Ale co to je vlastne "prehraji", ze.. nemam rad to slovo.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 10 led 2019 16:59, celkem upraveno 2 x.
Ale hlavne tá Vaša ked to neviete namerať a nedokážete to si priznať.BVa píše: ↑10 led 2019 15:36Tak ako ty uvažuje laik bez technického backgroundu. Technik s posluchovými skúsenosťami vie, že chce pri kontrolnom posluchu hodnotiť len zvuk, žiadny iný podnet. Takže prakticky len ABX, to je jediné vierohodné potvrdenie/vyvrátenie zmeny vnímaného zvuku. A rovnako vie, že ak sa nezmení signál, nemôže sa zmeniť zvuk..
A nejaké zahorovanie sieťových konektorov a podobné nezmysly je len zvyk a vsugerovanie si očakávaní ako skutočnosti. Jedine ak je tam prechodový odpor a konektor skutočne zahorí
2jimmy
Čím to je, že tí, ktorí všetko "počujú" , zrazu ohluchnú keđ nevidia čo by mali počuť?? Ak sa tu prezentujú nejaké tragédie, tak je to ochota inak normálnych , vzdelaných a dospelých ľudí veriť totálnym bludom. Sú niečo podobné ako "plochozemci" (tých nič nepresvedčí, že Zem nie je plochá)Tá urputná snaha zotrvať v bludoch je skoro fascinujúca..
Ved čo namerali technici pred 500 rokmi v HIFI a čo nameraju možno o 500 rokov, to nikdo nevie ani či tu vobec ako Ludstvo budeme. Už dnes aj o 50 rokov možno znamená v technike (a celkovo fyzike a vede) viac ako niekedy za 5000 rokov ludského vývoja.

Naposledy upravil(a) jimmi dne 10 led 2019 17:33, celkem upraveno 1 x.
Jimmy
Na to, čo chceš ty "namerať" ja nie som kompetentný, to kľudne priznávam. Skús hľadať v zdravotníctve (ORL, psychológ, neurológ..) .
Na to, čo chceš ty "namerať" ja nie som kompetentný, to kľudne priznávam. Skús hľadať v zdravotníctve (ORL, psychológ, neurológ..) .
Odpoved na tému: "Je dobré ignorovať nezmyselné hifi-bláboly?"
Asi ano ved si pozrite kam to zase vedie , večne sa dohadovať a o čom a načo? Zbytočné.
Asi ano ved si pozrite kam to zase vedie , večne sa dohadovať a o čom a načo? Zbytočné.
Tak pokud neco měřili technici v hifi pred 500 lety,pak doporučuji též vyzvednutí zatoulaného receptu