Je dobré ignorovať nezmyselné hifi-bláboly?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Je dobré ignorovať nezmyselné hifi-bláboly?

Příspěvek od Kocmeister »

Strejdin píše:
10 led 2019 13:32
Je velmi dobře že někteří neignorují a blábolům oponují !
Souhlasim, je dobře, že tu nejsou jen technici a jejich racio. Taky jsem jim v hifi začátcích skočil na lep. Ale naštěstí jsem se vyléčil poslechovou zkušeností.
kabelguru.cz

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Tak vidíš, bod průniku "hifi civilizací" :shock: už máme a to nejdůležitější je, že každý má možnost volby cesty a vzít za své jedny, nebo ty druhé informace, případně kompromis.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

BVa píše:
10 led 2019 14:02
Technik vie, že ak sa nezmení nič namerané, tak sa nemôže zmeniť zvuk.
Ano, takto přesně uvažuje technik bez poslechových zkušeností.

Technik s poslechovou zkušeností uvažuje o tom zda zvolil správnou metodiku měření a jeho vyhodnocení.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Kocmeister píše:
10 led 2019 14:12
Strejdin píše:
10 led 2019 13:32
Je velmi dobře že někteří neignorují a blábolům oponují !
Souhlasim, je dobře, že tu nejsou jen technici a jejich racio. Taky jsem jim v hifi začátcích skočil na lep. Ale naštěstí jsem se vyléčil poslechovou zkušeností.
Já jsem si taky před několika málo lety říkal.. kably? podložky? Naprosté nesmysly. Pak jsem pozval k sobě pytla s lachimem a začlo dobrodružství (bydlím cca 15 min autem od pytla). Pokorně jsem poslouchal, co mi ti dva říkají a pak i mnohé další. A nelituju toho dodnes a jsem rád, že jsem se nikomu neposmíval a neotrávil ho a že někomu stálo za to mi dávat "lekce" (a plnit "rezervoár" informací). *palec* Myslím že to tak má hodně lidí, se kterými jsem se bavil. Nejčastěji se těm věcem lidi na začátku ušklebují anebo smějí. Si to někdy zkusím, před non hifisty mluvit o kablech a podložkách a jsem okamžitě zdroj legrace. S tím nemám problém. :lol:

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

To je normálka, u nás v širší rodině je více "techniků". Vždycky kroutí hlavou a oči v sloup do doby než se posadí a poslechnou, pak jen mlčí a neví co říct.
kabelguru.cz

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

BVa píše:
Pokud technik nemá poslechovou zkušenost, aby rozlišil jak se naměřené hodnoty aparátů projeví při kontrolním poslechu, tak potom je tvrzení takových techniků dost zavádějící
Ano to je tá zvuková tragedia Technika že on nepočuva ušami čo má na hlave a počuva očami a to čo vidí a nameria je len jeho alfa omega a koniec.

A ak vidí že niekdo píše že niečo je počuť a on to nedokaže tým meraním namerať (niekedy sa ani nesnaží si to vyskušať zmerať a vobec už len pripustiť že niečo može iné byť počuť lebo to odporuje jeho 20-25 ročnému filozofickému pristupu a nemá zaujem si to ani vypočuť ) tak bude ho presviedčať že to nemože tak byť.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

A kdyby tam nic z toho nebylo a hrálo se na dvojlinky a PC kabely, tak by mlčeli stejně, protože 99,9% hrají bedny s místností a nahrávkou, zesákem a zdrojem a ne tyhle kraviny. Pro větší změnu stačí bedny natočit o centimetr a změna bude víc než tisíc konektorů, dřívek a podložek :-D

Co je naměřeno, je stokrát spolehlivější než ucho, každý kdo si umí zívnout a odlehnout bubínky, musí mu být jasno když vidí jaká je to změna

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Přesně .Nedávno jsem si pořídil do obýváku menší knihovnu+ na stěnu dva akustické obrazy a zvukové zlepšení je výraznější ,než šaráda s kabelama. ;)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Jiri píše:
10 led 2019 14:38
BVa píše:

Technik s poslechovou zkušeností uvažuje o tom zda zvolil správnou metodiku měření a jeho vyhodnocení.
Tak ako ty uvažuje laik bez technického backgroundu. Technik s posluchovými skúsenosťami vie, že chce pri kontrolnom posluchu hodnotiť len zvuk, žiadny iný podnet. Takže prakticky len ABX, to je jediné vierohodné potvrdenie/vyvrátenie zmeny vnímaného zvuku. A rovnako vie, že ak sa nezmení signál, nemôže sa zmeniť zvuk..
A nejaké zahorovanie sieťových konektorov a podobné nezmysly je len zvyk a vsugerovanie si očakávaní ako skutočnosti. Jedine ak je tam prechodový odpor a konektor skutočne zahorí ;)
2jimmy
Čím to je, že tí, ktorí všetko "počujú" , zrazu ohluchnú keđ nevidia čo by mali počuť?? Ak sa tu prezentujú nejaké tragédie, tak je to ochota inak normálnych , vzdelaných a dospelých ľudí veriť totálnym bludom. Sú niečo podobné ako "plochozemci" (tých nič nepresvedčí, že Zem nie je plochá) :roll: Tá urputná snaha zotrvať v bludoch je skoro fascinujúca..
Naposledy upravil(a) BVa dne 10 led 2019 15:49, celkem upraveno 2 x.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Redbaron. To opakuješ pořád dokola. Ale můj názor je, že ty JBLka jsou bedny které už tak nezahrají detail. Ano zvuk je mohutný. A VMAčka jsem slyšel jednou a byla to trága. Ten co to pouštěl to připojil, jak kdyby to zapojovali někde v elektru (takže jsem je vlastně ještě neslyšel). Zatím jsem toho názoru, žes neměl možnost si udělat názor na kabely a voodoo. Snad mi odpustíš tenhle názor. Možná blábol.
PS. Jen aby sis nemyslel. Moje bedny mají taky limity. Vidím je v tom, jak hrají výšky. Slyšel jsem jiné bedny, které je hrají líp. A basy zahrají líp ty Tvoje Jubilee. Říká lachim a věřím tomu. Tzn.nemám nejlepší bedny na světě. Jo? :lol:
Ps. Mozna jsou atccka i horsi nez ty tve jblka celkove. Myslim ze mi to dokonce rikal lachim taky, jestli si pamatuju dobre. A takove renaisance 90, ac stare, je taky mozna prehraji. Ale co to je vlastne "prehraji", ze.. nemam rad to slovo.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 10 led 2019 16:59, celkem upraveno 2 x.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

BVa píše:
10 led 2019 15:36
Jiri píše:
10 led 2019 14:38
BVa píše:

Tak ako ty uvažuje laik bez technického backgroundu. Technik s posluchovými skúsenosťami vie, že chce pri kontrolnom posluchu hodnotiť len zvuk, žiadny iný podnet. Takže prakticky len ABX, to je jediné vierohodné potvrdenie/vyvrátenie zmeny vnímaného zvuku. A rovnako vie, že ak sa nezmení signál, nemôže sa zmeniť zvuk..
A nejaké zahorovanie sieťových konektorov a podobné nezmysly je len zvyk a vsugerovanie si očakávaní ako skutočnosti. Jedine ak je tam prechodový odpor a konektor skutočne zahorí ;)
2jimmy
Čím to je, že tí, ktorí všetko "počujú" , zrazu ohluchnú keđ nevidia čo by mali počuť?? Ak sa tu prezentujú nejaké tragédie, tak je to ochota inak normálnych , vzdelaných a dospelých ľudí veriť totálnym bludom. Sú niečo podobné ako "plochozemci" (tých nič nepresvedčí, že Zem nie je plochá) :roll: Tá urputná snaha zotrvať v bludoch je skoro fascinujúca..
Ale hlavne tá Vaša ked to neviete namerať a nedokážete to si priznať.

Ved čo namerali technici pred 500 rokmi v HIFI a čo nameraju možno o 500 rokov, to nikdo nevie ani či tu vobec ako Ludstvo budeme. Už dnes aj o 50 rokov možno znamená v technike (a celkovo fyzike a vede) viac ako niekedy za 5000 rokov ludského vývoja. 8-)
Naposledy upravil(a) jimmi dne 10 led 2019 17:33, celkem upraveno 1 x.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Jimmy
Na to, čo chceš ty "namerať" ja nie som kompetentný, to kľudne priznávam. Skús hľadať v zdravotníctve (ORL, psychológ, neurológ..) .

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Odpoved na tému: "Je dobré ignorovať nezmyselné hifi-bláboly?"

Asi ano ved si pozrite kam to zase vedie , večne sa dohadovať a o čom a načo? Zbytočné.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Tak pokud neco měřili technici v hifi pred 500 lety,pak doporučuji též vyzvednutí zatoulaného receptu ;)

Odpovědět