Kdo je podle vás Hifista ?
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Kdo je podle vás Hifista ?
Mě docela dostává song Marie Rottrová - Lásko, voníš deštěm (1980) a to jak text, tak především muzika ! 
Text J. Nohavica, hudba Black Sabbath - to bolo od začiatku odsúdené na úspech 

Maruška je samozřejmě boží. Na vojně jsme (nejen) jí dělali bedňáky na nějaký charitativní akci ve Sportovní hale a tahle krásná a noblesní dáma do nás lila panáky 
Obrovskou slabost mám i pro Hegerku, ke který jsem ale musel dospět. Prakticky napříč celou kariérou tam nemám nic, co bych si nedokázal užít. No a třeba jedna z těch nej - Déšť tváře smáčí, ze skvělýho posledního alba Mlýnské kolo v srdci mém, to je instantní husina. Tentokrát bez smajlíku.
Obrovskou slabost mám i pro Hegerku, ke který jsem ale musel dospět. Prakticky napříč celou kariérou tam nemám nic, co bych si nedokázal užít. No a třeba jedna z těch nej - Déšť tváře smáčí, ze skvělýho posledního alba Mlýnské kolo v srdci mém, to je instantní husina. Tentokrát bez smajlíku.
Nadral reprosoustavy
Tak zkus Molavcovou - Vzít lásku do dlaní, absolutně nechápu proč v tomhle nepokračovala, slyšel jsem to nedávno a nechápu kde ta písnička do teď byla skovaná ?!Dinosaurjr píše: ↑22 úno 2021 00:01Mě docela dostává song Marie Rottrová - Lásko, voníš deštěm (1980) a to jak text, tak především muzika !![]()
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Hana Zagorová, milá holka, ta se taky nezdá
- Seju vítr do tvejch snů (1969)
- Zlá dáma (1969)
- Venuše (1970)
- Malej Vilibald (1972)
- Máj je máj (1984)
- Seju vítr do tvejch snů (1969)
- Zlá dáma (1969)
- Venuše (1970)
- Malej Vilibald (1972)
- Máj je máj (1984)
No, ještě pak Pavel Liška, ten byl taky cool.
Sorry, nedalo mně to, ale s názvem vlákna je to OT.
Sorry, nedalo mně to, ale s názvem vlákna je to OT.
samovar? joga? (ucebnicovej kolaborant..)
Tak hifisti, tihle zpěváci prznili perfektní nápad jiných zahraničních zpěváků.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
S tím nelze souhlasit, M.Rottrová je lepší než originál, V.Špinarová také a Hanka vcelku také dobře sekunduje
- I Say a Little Prayer Dionne Warwick či Aretha Franklin
- Tell Mama Etta James
- Venus Shocking Blue
- Little Willy Sweet
- My Oh My Slade
Je nutno docela zapátrat. Ale vím, že většina v českém podání byla zmršená. Čest výjimkám zpěvákům tehdejší doby stejně jako současným HiFistům...
- I Say a Little Prayer Dionne Warwick či Aretha Franklin
- Tell Mama Etta James
- Venus Shocking Blue
- Little Willy Sweet
- My Oh My Slade
Je nutno docela zapátrat. Ale vím, že většina v českém podání byla zmršená. Čest výjimkám zpěvákům tehdejší doby stejně jako současným HiFistům...
Dinosaurjr, trochu jsme si nerozuměli, asi jsem to napsal blbě, hodně jich to zmrvilo, včetně Gotta. Jinak jsem myslel, že naši zpěváci neumí a tak musí krást ze zahraničí. Ne zpěvem ,ale originál. Jsou takový Fejky.
Presne. Tahle nostalgie me docela irituje, pritom to jsou vsechno nepriznany vykradacky jako krava. Ted nedavno jsem v TV videl nejakou reportaz nebo co o Laska je laska. Bila se Soukupem a Rencem se tam holedbali, jak to bylo revolucni, pritom totalni vykradacka Prince...
Prosím vás, když si vezmete kolik not má nějaká melodie, když vezmete, že máte předem dané pásmo a čas ve kterém lze pužít různá kombinace těch not, tak jednou příjdete na to, že všechny kombinace not už tady byly.
Když si vezmete kolik je na světě písniček, tak prakticky nemáte šanci vytvořit novou melodii, která by se něčemu nepodobala.
Já za sebe tvrdím, že velci producenti mají v trezoru uzamčené nevýdělečnější typy melodií a ty během let recyklují. Vždy s novým aranžmá s novým zpěvákem aby měli vejvar. Někde jsem četl, že když je nějaký nadějný umělec, že mu dají exkluzivní smlouvu, že mu vydají album a všechno a že on je jejich do konce života, dostane zaplaceno pár mega, umělec šťastnej a čeká kdy tedy producent s ním natočí nějaký cédéčko. Roky plynou, peníze dochází a když pak příjde za producentem, tak ten mu řekne, že z něho v životě nebude hvězda, protože oni si ho koupili aby právě nebyl slavnej, aby se nedostal na výsluní, protože aktuálně tam mají svou hvězdu, do které vrazili miliony a ta jim sype a oni do těch vod šoubyznysu nikoho dalšího nepustí.
AA tímto se vrátím zpět: A pokud si bude někdo myslet, že to očůrá tím, že s žádným producentem nepodepíše smlouvu a bude si žít na vlastní noze a udělá sám sebe slavným, tak příjde produkční společnost s právníkem a řekne: "tahle melodie je ukradná z naší písničky, která hnije dvacet let v trezoru, al emáme na ní prava a ty ji buď přestaneš hrát a nebo nám zaplatíš takovou pokutu, že na ni nemáš!"
Samozřejmě, očekávám od vás hejt, že né, že tamten a tamten umlěec se prosadil, jo možná jo, s přispěním rodiny a kamarádů a stálo ho to obrovské úsilí, ale ruku na srdce, vyždycky to budou jen vyjímky. Prakticky neznám žádnou moderní písničku, která by byla fajn a kterou bych si "rád" pustil. Z devadesátek a´t pustíte jakoukoliv písničku tak je prostě úplně někde jinde. Tenkrát to bylo o umělcích, že se ještě snažili. Ale dneska už je to jen prachy, prachy, prachy... Nejvíc se mi líbí takoví ti po lobotomii, co řeknou že Rhiana je super dobrá zpěvačka, takovým bych rozmlátil tyčku o hlavu. Železnou tyčku.
Když si vezmete kolik je na světě písniček, tak prakticky nemáte šanci vytvořit novou melodii, která by se něčemu nepodobala.
Já za sebe tvrdím, že velci producenti mají v trezoru uzamčené nevýdělečnější typy melodií a ty během let recyklují. Vždy s novým aranžmá s novým zpěvákem aby měli vejvar. Někde jsem četl, že když je nějaký nadějný umělec, že mu dají exkluzivní smlouvu, že mu vydají album a všechno a že on je jejich do konce života, dostane zaplaceno pár mega, umělec šťastnej a čeká kdy tedy producent s ním natočí nějaký cédéčko. Roky plynou, peníze dochází a když pak příjde za producentem, tak ten mu řekne, že z něho v životě nebude hvězda, protože oni si ho koupili aby právě nebyl slavnej, aby se nedostal na výsluní, protože aktuálně tam mají svou hvězdu, do které vrazili miliony a ta jim sype a oni do těch vod šoubyznysu nikoho dalšího nepustí.
AA tímto se vrátím zpět: A pokud si bude někdo myslet, že to očůrá tím, že s žádným producentem nepodepíše smlouvu a bude si žít na vlastní noze a udělá sám sebe slavným, tak příjde produkční společnost s právníkem a řekne: "tahle melodie je ukradná z naší písničky, která hnije dvacet let v trezoru, al emáme na ní prava a ty ji buď přestaneš hrát a nebo nám zaplatíš takovou pokutu, že na ni nemáš!"
Samozřejmě, očekávám od vás hejt, že né, že tamten a tamten umlěec se prosadil, jo možná jo, s přispěním rodiny a kamarádů a stálo ho to obrovské úsilí, ale ruku na srdce, vyždycky to budou jen vyjímky. Prakticky neznám žádnou moderní písničku, která by byla fajn a kterou bych si "rád" pustil. Z devadesátek a´t pustíte jakoukoliv písničku tak je prostě úplně někde jinde. Tenkrát to bylo o umělcích, že se ještě snažili. Ale dneska už je to jen prachy, prachy, prachy... Nejvíc se mi líbí takoví ti po lobotomii, co řeknou že Rhiana je super dobrá zpěvačka, takovým bych rozmlátil tyčku o hlavu. Železnou tyčku.
To jsou jenom staromilsky kecy. Vychazi spousta moderni hudby, ktera je kreativni, inovativni a klidne inspirovana necim, co uz tady bylo. Stejne jako hudba ze 70/80/90/X let je taky inspirovana necim, co bylo predtim. Vsechno na sebe nejak navazuje a nejak spolu souvisi.
Je ale rozdil v inspiraci a ve vykradani. Treba muj priklad s Princem, staci si to poslechnout. Kdyz ma neco stejnou melodii, stejne aranze, atd., tak je to proste vykradacka. A zrovna Prince je prikladem, ktery se s vydavatelem rozkmotril a fungoval vesele dal.
Je ale rozdil v inspiraci a ve vykradani. Treba muj priklad s Princem, staci si to poslechnout. Kdyz ma neco stejnou melodii, stejne aranze, atd., tak je to proste vykradacka. A zrovna Prince je prikladem, ktery se s vydavatelem rozkmotril a fungoval vesele dal.