Kdo je podle vás Hifista ?
V některých diskuzích jsem se setkal s pojmem Hifista.
Jak ho poznáte ?
Je to člověk, který má rád hifi a poslech hudby - má omezený rozpočet, nehoní se za každou cenu za maximální kvalitou.
Nebo ten, kdo utrácí za přístroje jmění, s kvalitou reprodukce není nikdy spokojený. Ostatním z první skupiny se vysmívá.
Uvedl jsem naschvál tyto dvě rozdílné skupiny.
Samozřejmě kombinací je spousta. Nad dalšími se mi nechce přemýšlet, proto to nechávám na na Vás, ostatních.
Jen prosím. NEHÁDEJTE SE !!!
Jak ho poznáte ?
Je to člověk, který má rád hifi a poslech hudby - má omezený rozpočet, nehoní se za každou cenu za maximální kvalitou.
Nebo ten, kdo utrácí za přístroje jmění, s kvalitou reprodukce není nikdy spokojený. Ostatním z první skupiny se vysmívá.
Uvedl jsem naschvál tyto dvě rozdílné skupiny.
Samozřejmě kombinací je spousta. Nad dalšími se mi nechce přemýšlet, proto to nechávám na na Vás, ostatních.
Jen prosím. NEHÁDEJTE SE !!!
Re: Kdoje podle vás Hifista ?
podle mě je hifista ten, kdo našel svou cestu, svůj Zvuk - a nezáleží, jestli je to za milion nebo za 30t.
jasně, vždycky by to mohlo být lepší, ale na druhou stranu - třeba já mám ke svým strojkům opravdu "citový" vztah. zkrátka si nemyslím, že hifista je ten věčně nespokojený hledač, ale je to spokojený hledač...
jasně, vždycky by to mohlo být lepší, ale na druhou stranu - třeba já mám ke svým strojkům opravdu "citový" vztah. zkrátka si nemyslím, že hifista je ten věčně nespokojený hledač, ale je to spokojený hledač...
Ty dve skupiny, ktere jsi uvedl, se imho nevylucuji - je to o charakteru cloveka. Hifista je pro me clovek, ktery hudbu miluje natolik, ze se mu vyplati pro potrebou adekvatni reprodukce neco investovat a obetovat na ukor ostatnich potreb.
Od jisteho pomeru hudba/ostatni zivotni potreby bych cloveka za hifistu oznacil. Jestli je takovy clovek audiophil, ci si poridi high-end, to je otazka jina..
Proc se ptas?
Od jisteho pomeru hudba/ostatni zivotni potreby bych cloveka za hifistu oznacil. Jestli je takovy clovek audiophil, ci si poridi high-end, to je otazka jina..
Proc se ptas?
-
boxer
Jedinej hifista tady je Dadaft. Je ochoten pro tohoto koníčka udělat cokoliv.
Jedinej hifista tady je Dadaft. Je ochoten pro tohoto koníčka udělat cokoliv.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
To obětování sedí.Pak tedy patřím mezi hifisty i když jsem se za něj nikdy nepovažoval.Raději bych se považoval za milovníka hudby.Jirka83 píše:Ty dve skupiny, ktere jsi uvedl, se imho nevylucuji - je to o charakteru cloveka. Hifista je pro me clovek, ktery hudbu miluje natolik, ze se mu vyplati pro potrebou adekvatni reprodukce neco investovat a obetovat na ukor ostatnich potreb.
Proc se ptas?
[quote="dadaft"]podle mě je hifista ten, kdo našel svou cestu, svůj Zvuk - a nezáleží, jestli je to za milion nebo za 30t.
To není hifista, ale konečně spokojený člověk
To není hifista, ale konečně spokojený člověk
- Soundmaker
- Kontaktovat uživatele:
Já nazývám "hifistou" člověka, který si zaměnil prostředek za cíl. Poslouchá již jen zvuk a né hudbu a seberealizuje se planým žvaněnním na diskuzních fórech.
HiFi mám rád, ale "hifisti" mě serou
Tož,
nejen že jsem v Hi-Fi (ne v High-Endu !) našel svoji cestu, ale též jsem z 90% spokojený člověk. Těch zbývajících 10% to je to, co vím, že by šlo ještě zlepšit a časem zlepším.
Takže jsem jen částečně spokojený HiFista.

nejen že jsem v Hi-Fi (ne v High-Endu !) našel svoji cestu, ale též jsem z 90% spokojený člověk. Těch zbývajících 10% to je to, co vím, že by šlo ještě zlepšit a časem zlepším.
Takže jsem jen částečně spokojený HiFista.
Soundmaker píše:Já nazývám "hifistou" člověka, který si zaměnil prostředek za cíl..
PS: tu poslednu vetu som uz v trochu inej podobe niekde pocul..
Hifista je člověk který mnoho neslyšel, zpravidla velmi málo ale za to si všechno přečetl na diskusních forech a má tím pádem dojem že všechno zná a všude byl. Měl jsem možnost se s tímto setkat už mnohokrát.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Za co se považuješ ty?Podle tvého názoru je hifistaMike píše:Hifista je člověk který mnoho neslyšel, zpravidla velmi málo ale za to si všechno přečetl na diskusních forech a má tím pádem dojem že všechno zná a všude byl. Měl jsem možnost se s tímto setkat už mnohokrát.
Za člověka který má rád hudbu a zvuk. Mě osobně označení hifista vadí. Ale je to můj názor a nikomu ho nevnucuji.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu,zní to až hanlivě,zvláště po prohlídce českých a slovenských for.
Bohužel máš pravdu , určitě s tím máš i vlastní zkušenost.
Me je nejblize tento vyse popsany vyrok!Jirka83 píše:Ty dve skupiny, ktere jsi uvedl, se imho nevylucuji - je to o charakteru cloveka. Hifista je pro me clovek, ktery hudbu miluje natolik, ze se mu vyplati pro potrebou adekvatni reprodukce neco investovat a obetovat na ukor ostatnich potreb.
Proc se ptas?
"Hifista" je pro me clovek, ktery miluje hudbu a zalezi mu mimo to i na zvuku, resp. na cem ji posloucha, je pro to schopen a ochoten neco udelat, bavi ho poslouchat a hledat stale neco nove (nemyslim stale vymenovat komponenty). Nesouhlasim s nekterymi nazory o hanlivosti, "chytrosti" tech co neco vedi ci nevedi. To je pro me jen ne zcela idealni charakter lidi, coz se dostava do vsech oblast ziti, nejen do muziky. Me osobne toto "osloveni" vubec nedela problem.