Kdo s čím začínal

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kdo s čím začínal

Příspěvek od slayerss »

Klasická tehdejší věta při dotazu na kvalitu nahrávky zněla: supr nahraný jsou tam 3x slyšet činely :D .
Vše se zlepšilo tak po 85 roce, to se už činely přestaly počítat *2thumbsup* .
Mluvím teda o metalu.

crommelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crommelin »

Když nebudu počítat stará klasická rádia, tak někdy v roce 1970 si naši koupili rádio Riga. Samo tam nebyla západní norma, ale šikovní kluci ze Svazarmu to uměli nějak odblokovat. Moc si to nepamatuji, já radio moc neposlouchal.
Obrázek

Moje první a nebyl jsem zdale ka sám, bylo toto letadlo. Já měl to lepší, DUO s magickým okem. No hrálo to skvostně,nahrávky se sháněly blbě, šuměly, ale byla to věc.

Obrázek

Pak přišla najednou bomba na kazety. Žralo to baterky, rychlost plavala jak Venclovský na La Manchi, kmitočtový rozsah 60-8000 Hz, ale "dalo se to nosit ven!!!!!!" a balit holky.

Obrázek

Pak někteří kluci přišli s šíleností Tesla ANP 404 Pluto, kterou jsem měl jen krátce. Na malé pásky, takže se původní stříhaly na menší kotouče, 8 monočlánků, takže váha jak blázen, furt namotaný pásky. Ale opět ven a mejdany s holkama.

Obrázek

Pak bylo chvíli klidu a přeskočil jsem pak na další TESLA pecky, ale to už je jiná historie.

(Fotky nejsou moje, dávno je vzal čas).

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Tak já si matně vzpomínám, že jsem asi začínal u dědy s něčím podobným. Co se týče hudby, tak i Hurvínek občas zazpíval.
1584b.jpg

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Našel jsem foto mých začátků,nejsou sice tak hluboko jako většiny z Vás ;) ,ale je to asi rok po mém začínání s hifi.Dnes mi to příjde ůsměvné,kolik jsem toho měl a stejně to moc nehrálo ;)
Obrázek

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Obrázek Dovezl jsem si jej v roce 1971 z Rakouska a to jsem byl frajer. Byl s mikrofonem a i na baterky. Pak nějaký Tesla gramofon, první stereo, talíř tak malý, že se "deska ohla a raménko šplhalo do kopce" *hura*

Kamarád měl Obrázek Měl i zvedáček a jak hrál *2thumbsup*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Na přelomu 60. a 70. let jsem byl svým dědou jako žák ZDŠ obdarován gramorádiem Festival - rádio stálo na otevárací skříni a uvnitř byl starý gramofon, už ani nevím typ a byl na 45,33 a 78 otáček. Na ramenu se otáčela přenoska pro 78 a pro 45+33. Trojúhelníkovým knoflíkem se pak přepínaly otáčky. Pouštěl jsem si staré šelakové desky Simonová a spol. a novější pak z produkce kolem Semaforu. Pak jsem dostal od rodičů v 7. třídě vysněný A3 VKV a už jsem v tom jel a jedu do dnes. Kdyby děda dnes mohl vidět Fejse s B & W na konci, uviděl by co vlastně způsobil, ale já mu za to nasměrování děkuji.
Přílohy
Radiogramo.jpg

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Já začínal v druhé půlce osmdesátých let s výrobkem bývalé DDR RFT SC 1800 CASSEIVER + repro
celkem slušnej zvuk .Funguje u rodičů do ted *palec*

Obrázek

Obrázek

Odpovědět