Kdo s čím začínal

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kdo s čím začínal

Příspěvek od terahera »

Na základě nechtěného zaplevelení vlákna člena hifi44 chci založit vlákno o začátcích každého z nás. Mělo by to být vlákno úsměvné a pro mnohé nostalgické,ať si každý z nás vzpomene s čím a jak začínal a kam se vlastně dostal ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kdo s čím začínal

Příspěvek od terahera »

Můj první stereo zesilovač byl Sony TA FE 700,koupený na Aukru za nějakých 1700kc.Oproti Avr Onkyo,už ani nevím označení, neuvěřitelný posun!!!Bedny tehdá Yamaha NS777 a myslel jsem si,že jsem borec!!! :D Pak první gramec, Pioneer PL 12D,krasavec ;) Ale ať je to jak chce, prostě spokojenost ;)

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... no určitá nostalgia by tu bola :lol:

Toto nie je síce úplne prvá moja zostava, ale je asi úplne prvá z ktorej mám nejakú fotodokumentáciu (cca 1987-1990):
zostava_80te_roky.jpg
na hornej poličke: DIY elektrónkáč 2x25W (ECC83, ECC82 + ruské 6P14P) + externý zdroj
na spodnej poličke: Sennheiser HD430 (v škatuli), „sovietske“ Amfitony TDS-15 (na škatuli), CD Tesla MC902 – verzia „topláder“ + DIY tlmenie vibrácii disku

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

*2thumbsup* *2thumbsup*
Tak nějak by se to tady mělo vyvíjet
A nestyďme se !!!!!

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

U mě to celé odstartoval cca v roce 1975 první stereo kotoučák Tesla B 100+gramo šásko tesla+repro tesla.Namísto kabeláže se řešilo kde sehnat oblíbenou kapelu na elpíčku a poté ji nahrát na emgetonku :D Korekce na max a už to jelo *2thumbsup*

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

ja som začínal na kombe Yamaha receiver + Jamo repro v roku 2010. Mal som 17 rokov.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Základní sen pro každé Husákovo dítě, odhadují tak rok 82? :-)
Obrázek
Už trochu vážnější poslech, tak rok 84. Ještě jej mám ve sklepě a s ním několik desítek kotoučů s tehdejšími oblíbenci.
Obrázek
První gramofon, cca rok 86, z prvnich peněz z brigády v pekárně. Pořád ještě mono, reprák byl součástí gramce a tvořil jeho víko...
Obrázek
Prvni stereo, tak rok 87 a vydrželo až do nějakého 92 :) . Taky jej mám ještě někde uložen. Pak následovala stereo věž PHILIPS již s CD mechanikou, double kazetakem a gramcem...
Obrázek
Pak cca 96 nebo 97 první skutečné hifi - sestava DENON (zesák, cd, kazeťák) + gramo Tesla NC450+prenoska Clearaudio Aurum+bedny Phonar P20 + kabely VDH, Clearaudio Trident. Vše na splátky na nějakých 5let, protože cenovka byla tehdy neuvěřitelných téměř 100tacu.. Sestava mi ale vydržela bez nějaké větší změny (přibyl a pak zase zmizel nějaký minidisk, CD rekordér atd) skoro 15let! Někdy zkusím dohledat i foto.

koudelka
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudelka »

Wow, tak konečně se můžeme řádně pochlubit :D
Mé začátky jasně Sonet Duo, který jsem sebral rodičům, přemazal všechny jejich záznamy, včetně mého ušišlaného recitování básničky "Odkud ten náš holub letí" a nahradil je pořádnou muzikou, vybranou se vkusem sobě vlastním...Abba, Slade, Black Sabbath...to byl rok cca. 72-73
Obrázek
Pak následoval prní kazeťák z Tůzu - Panaconic, typ přesně nevím, není to přesně ten z obrázku, ale měl podobné čůro v tlačítku PLAY, takže dost často docházelo k mazání nahrávek :D
Obrázek
No a pak jsem zjistil, že se k tomu dá připojit pořádně veliké bedna a HiFi bylo na světě...a s malýni přestávkami mě to drží dodnes.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Krásné vlákno :-).

Můj úplně první kontakt s "hifi" byl ještě v hlubokém dětství, s aparaturou mého táty:

Unitra M532:
Obrázek

Tesla AZS 217:
Obrázek

Tesla ARS 821:
Obrázek

Později přišel na řadu stereomagnetofon Aiwa CA 100H. S tím jsem žil dlouhá léta a ten zažehnul můj zájem o muziku. Později, když mi bylo jalových 18-19 let, jsem jeho repráky nainstaloval do Škody 130 GL do podběhů u řidiče a spolujezdce :-D. Hrálo to samozřejmě famózně :-).
Obrázek

Potom s hifi začal můj starší brácha. Komponentů měl doma postupem času několik. Vybavuju si:

CD přehrávač Technics SL-PG400 s umělohmotným plechovým zvukem:
Obrázek

Zasilovač byl nejdřív nějaký Technics, ale byl to šmuk, tak ho nahradil SONY řady TA-F, snad 530:
Obrázek

Bedny byly TVM ARS 240:
Obrázek

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

V dětství v 90. letech, tedy v době kdy už bylo k dispozici na trhu všechno a většina z Vás (protože jste v drtivé většině starší) všechno již jistě měla, jsem poslouchal převážně přes obyčejná sluchátka pecky zapojené do sluchátkového výstupu 8-bitového počítače Sinclair ZX Spectrum +2 (počítač z roku 1986). Měl jsem i FM rádio s magneťákem, ale toto mě bavilo více. Mělo to lepší zvuk. Kazety výhradně svoje vlastní nahrané z rádia právě přes ten magneťák.

Takže se dá říct, že jsem začal používat počítač jako zdroj v době, kdy ještě spousta lidí ani nevědělo, že to takto použít jde.
ZX+2.jpg
Naposledy upravil(a) Kocmeister dne 01 lis 2017 10:55, celkem upraveno 1 x.
kabelguru.cz

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jo, a málem bych zapomněl... Od druháku na gymplu po cca třeťák na výšce, tzn. nějakých 6 let, mě téměř denně doprovázel discman Technics SL-XP 490 s podsvětlenými tlačítky a dálkovým ovládáním. Co ten toho vydržel.....
Sluchátka byly samozřejmě Koss Porta Pro, asi troje, tehdy ještě ve zvukově nezkriplené verzi...

Obrázek

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

1990
JVC-PC11 3.jpg
Noble Audio - výroba a prodej

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Moc hezké vlákenko ;)
Právě minulý týden jsem s kolegou na tohle téma mluvil. Na jedné věci jsme se jednoznačně shodli, že si ani jeden z nás nedovede představit, co by dnešní výrostky u stromečku podobně rozjásalo.
Bylo to snad v roce 1979, když jsme pod stromečkem našli tenhle zázrak. Opravdu jsme se radovali jako malé děti, přestože jsme už jimi dávno nebyli.
Teprve za pár let jsme se dopátrali, že cena takového stroje se pohybovala kolem osmi tisíc, což byly více jak tři otcovy výplaty :roll:
Radiomag. JVC.jpg

Odpovědět